Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rick Bota se stal prvním režisérem této série, který natočil víc jak jeden díl. Což však samozřejmě rozhodně nepotěšilo fandy Hellraisera, protože mnozí právě jeho označují za hrobníka této kultovní záležitosti. Předcházející díl se mi moc nelíbil, ale tady bych to neviděl zas až tak černě. Opět se to sice ani vzdáleně nepřiblížilo kvalitě prvních dílů, ale oproti šestce zde vidím jisté zlepšení. Sice nepatrné, ale bylo tu. Zvláště pak co se samotné atmosféry týče. Začátek sebou totiž přinesl opravdu svěží podívanou i ponurou atmosféru. Přesně tak jak jsme byli u Hellraisera zvyklí. Samozřejmě zase se to opírá o „detektivní zápletku“, ale byla tomu navrácena ona tajemnost/ špinavost a do jisté míry i brutálnost, které jsem na této sérii obdivoval vždy nejvíc. Prostředí rumunského velkoměsta a zvláště pak hnus v podobě hotelového pokoje či metra – přesně tohle bylo něco pro mou maličkost. Pasáž s mrtvolou Marly v koupelně, nebo samotné návštěvy posledního vozu soupravy – přesně tyto momenty patří k tomu nejlepšímu, co nám Bota nabídl. Mělo to atmosféru, mělo to onu ponurost i nechutnost, no prostě jsem si tyto minuty neskutečně užíval. No a stejně tak samozřejmě i přítomnost Kari Wuhrer. Já tuhle tu herečky prostě žeru, ať už hraje v dobrém filmu, nebo totálním propadáku. Vždycky jsem měl pro ni slabost – však je to taky kus pěkné ženské, která se navíc absolutně nestydí ukázat i své ženské zbraně a své role se zhostila s bravurou i tentokrát. Opět však zamrzí hlavně fakt, že Cenobité jsou tu jen pro ozdobu a jako by se jich poslední díly vlastně ani moc netýkali. Tady se ale alespoň Pinhead dostal zase do akce a zase se bylo na co koukat. Své řetězy bolesti ovládá pořád mistrně a závěr byl zcela v jeho režii. Jen škoda všech těch nelogických kopanců a nudných míst, kterých tu zase bylo požehnaně. 50% ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Jak vidím budu sám, ale mně se prostě DTV Hellraiseři líbí. Nepotřebuju 90 minut masakrů, cenobitů nebo psychedelických světů, stačí mi zábava a obstojná atmosféra. A to rozhodně Deader má, stejně jako dobrou kameru, hudbu a několik skvělých děsivých scén (v rámci DTV), hlavně návštěva bytu na začátku je skvělá. Efekty jsou taky nadprůměrné, teda pokud pominu závěr s "elektrickým výbojem". Tyhle flmy mám rád, podobně jako další DTV kousky jako Shallow Ground nebo Madhouse. ()

Reklama

helraiser odpad!

všechny recenze uživatele

Pro fanouška série je tento díl naprosto devastující a obrovské zklamání. Kde se hrabe na GENIÁLNÍ PRVNÍ DÍLY, které byly plné napětí, atmosféry tak husté, že by se dala krájet a hlavně Pinheada a cenobitů kteří procházeli celým filmem. Ne jeden fanda z této podivané hrůzou vyplešatěl jelikož tuto stupiditu opravdu nevydejchal. Mě tato blbost naprosto odrovnala a zanechala trvalé následky na celý život. Snad jediné co za něco stálo tak byly krátké stopáže s Pinheadem, které ovšem celý film nezachrání ani náhodou. Jojo, kde jsou ty časy kdy divák při sledování prvních dílů ani nedýchal a seděl přimražený na gauči hrůzou, která na něj dýchala téměř z každého záběru. Ano tyto časy už jsou dávno pryč a jak to vypadá tak se už jen tak nevrátí. Tak abych to tak nějak shrnul tento díl je nudná stupidita bez špetky atmosféry která si nezaslouží ani jednu hvězdu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak Bota se pochlapil. Po hyper dementnim Hellseekerovi jede sice v podobnym duchu, ale o poznani lip. Prvni plus je hlavni hrdinka, sice nehraje buhvijak dobre, neni buhvijak hezka a ani nijak zvlast sympaticka, na druhou stranu, nejakej hereckej um ma, z bytu bych ji asi nevyhodil a urcity sympatie si ziska. Pribeh je tentokrat o jakymsi kultu mrtvounu (znacne stupidni ceskej preklad), ktery jejich sefik umi ozivovat, coz se samozrejme strejdovi Pinheadovi nelibi. Hlavni hrdinka se jako v pripade Hellseekera mota mezi vidinama, kazdou chvily se probudi nekde jinde a pusobi to dojmem, ze scenarista nevedel kam dal pribeh rozvijet, sem tam se snazi rozvijet nejaky propojeni mezi sefem kultu a vyrobcem kostky, ale to vyzni jak prd ve vetru. Nicmene oproti minulymu dilu to nenudi, ma to docela solidni hororovou atmosferu a par libovejch brutalnich scen. Takze nic jsem necekal, ale nakonec jsem se dobre bavil. ()

Dino07 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvními díly to není nic extra. Ale našly by se tady i scény, u kterých mi běhal mráz po zádech! A posledních 10 minut, vyvrcholení celého filmu, bylo velice záživné! Cenobiti, Pinhead a řetězy = nejlepší část všech Hellraiserů, na kterou se vždy těším a v tomhle díle mě opět nezlamala!!! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Kresby na zdech redakce Amy (Kari Wuhrer), které se ve filmu objevili, vytvořil autor námětu filmu Clive Barker. (gogos)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)
  • Keď Amy (Kari Wuhrer) kráča metrom, náušnice, ktoré má po celý čas na pravom uchu, sa na chvíľu objavia na jej ľavom uchu a následne opäť na pravom. (beso74)

Reklama

Reklama