Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vězeňské filmy mám rád a proč už jsem to psal dříve mnohokrát. Delší čas už jsem žádný neviděl a tak jsem byl docela natěšený, když se mi do zaměřovače připletlo tohle. První půlka byla celkem zajímavá, protože se v ní prolínaly poslední okamžiky vězně těsně před propuštěním a poslední okamžiky spořádaného chlápka, který po oslavě s alkoholem v krvi usedá za volant své káry. V polovině filmu se ty dva zdánlivě různé osudy spojí a divák s údivem zjišťuje, že ten vymydlený nagelovaný pracháč s fungující rodinou je ten samý teď už notně pokérovaný fousáč s obrovskými bicáky opouštějící zdi věznice. Potud dobrý. Jenže venku se borec začne chovat dost divně a vlastně si uvědomíme, že se choval divně i v kriminále. Já tam nikdy nebyl a doufejme, že tamní společenské uspořádání nikdy nepoznám. Věřím navíc, že v USA to asi leckde vážně není jako na Mírově nebo Ruzyni... Že tam fakt mají partičky Asiatů, Afroameričanů, Mexikánců a ty drží pospolu stejně jako venku na svobodě v ulicích a vedou spolu regulérní války o vliv a moc bez ohledu na mříže a dozorce s brokárnama. Náš muž na můj vkus příliš rychle přistoupil na pravidla hry. Neprochází žádnou katarzí, záplavou výčitek, nehroutí se ač by se to od slušného člověka očekávalo. Chce přežít a tak jak zvíře v aréně plní příkazy tlupy slepě a poslušně bez náznaku myšlení. A tomuhle jsem prostě nevěřil. Ačkoliv konec filmu se dá lehce předvídat, nekončí to nakonec tak špatně jak jsem se bál. Hrdina prostě pochopil, že odsouzením jeho dosavadní život skončil a tak za sebou udělal tlustou čáru. To ale neznamená, že to zabalil. Naopak, teď nespoután konvencemi civilizované společnosti žít teprve začíná.... Bavilo to, ale místy jsem tomu moc nevěřil. A jelikož pohled na bicáky a trapézáky s vytetovanou nacistickou symbolikou mne moc na rozdíl od jiných zde komentujících nerajcuje, budu se držet při zemi a dávám za 3 převezený AK47 z Afghanistánu. * * * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmy z väzenského prostredia, to je takmer stávka na istotu. A s takým hercom ako je N.C. Waldau alias "Lannister" zo svetoznámeho seriálu Hry o tróny? Kurva už len kvôli nemu...Film má zopár chýb, asi za najväčšiu považujem, že režisér nedal väčší priestor tomu ako si "Lannister" vo väzení vybudoval vedúcu pozíciu, je to len v náznakoch, čo trochu zamrzí. 5-10 minút spoza mreží by film ešte kvalitatívne dvihlo. Prelínanie časových rovín minulosť-súčastnosť dobre funguje, herci sú vybratí starostlivo a dobre zapadli. Režisér Ric Roman Waugh už u mňa zabodoval filmom Zločinec , rovnako odporúčam vidieť. Aj tam bolo podobné "obsadenie". Ešte jeden podobný film a začnem ho podozrievať, že je členom Bieleho bratstva! Určite jeden z tých lepších filmov tohto roku čo som videl. 90%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí možná obyčejný thriller, na který si za rok nikdo nevzpomene, ale už kvůli Nikolajovi, kterého tak často ve filmech nevídáme, pokud nezabrousíme do jeho domoviny, to mohu jenom doporučit. 2 hodiny jsou tak akorát, ačkoliv filmy z toho ranku většinou bývají kratší, alespoň se tvůrcům daří trošku rozvinout příběh a vtělení se do duše člověka zlomeného systémem. Na konci to ve mně zanechalo velmi niterné pocity a celkově jsem dostal mnohem víc, než jsem původně čekal...a samozřejmě nesmí chybět Jon "Frank" Bernthal, bez něj by to prostě nešlo. 👌🏼 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Rozporuplnost. Osobně, absolutně netuším jak se mám k tomuto snímku postavit. Prvních půlhodiny mě moc nebavilo, nedokázal jsem pozorně sledovat řetězení postav. K tomu byl zvolen dost obtížný styl převádění flashbacků a přítomnosti. Po čase jsem si na to už tak trochu zvykl a ta druhá polovina filmu mě už začala víc bavit, alespoň tedy natolik, abych to dodíval do konce. Tu 3* nakonec dávám, v hloubi duši cítím, že si to film zaslouží, ale je to u mě opravdu na hraně. Dost aspektů mi tam přišlo nereálných a neuvěřitelných. Hlavní herec se rychle zadaptoval ve věznici, stal se z něho vyhlášený gangster, no, to mi přišlo takové rozporuplné. Na jednu stránku to bylo docela zajímavé, na druhou nevím, spíš nereálné. Asi mi to celkově moc nesedlo. Blbost to není, ale pecka také ne. Máme tu krvavé scény, pár zajímavých úmrtí atd. Finále šlo už mimo mě. Takže je to tak na půl, obyčejný průměr, ale to 1 shlédnutí se dalo snést. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lehce přeceňovaný film z vězení, který měl určitě množství kladů, ale je zde i dost věcí co se mi moc nelíbily. Linka v kriminále byla daleko lepší a zajímavější, než ta venku. Některé bitky byly velmi solidně natočené, jiné spíš poněkud úsměvné, herecký výkon hlavního hrdiny jakžtakž ucházející, no jak se říká: Amerika je země nepřeberných možností a do tamního vězení bych se určitě dostat nechtěl – ani do toho českého. Klasický průměr, který mi stačí vidět jen jednou. Zázraky se nekonali... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Jedno z tetování, které má na sobě Frank 'Shotgun' (Jon Bernthal), je hákový kříž. (Varan)
  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno