Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Vědomá adorace alfa samců. Dokonalý casting a herecké výkony. Přehlídka fyzického herectví a řeči těla. Vynikající atmosfericky působící hudba. Pomalé tempo vyprávění a retrospektivní kompozice. Psychologický vývoj hlavní postavy. Originální žánrové křížení - věženské drama se prolíná s klasickou gansterkou a to celé je ještě řízlé rodinným dramatem. Skvěle vymyšlený a napsaný scénář - Ric Roman Waugh je drsný chlapík, povoláním kaskadér, a je znát, že ví, o čem píše a točí - stal se z něho jednoznačně specialista na vězeňskou tématiku - tenhle specifický subžánr dovedl k dokonalosti už ve Zločinci, pak si sice vybral slabší chvilku v Práskači (přešlapem bylo angažování Dwayne Johnsona do hlavní role a, což je v kontextu Waughova psaní s podivem, scénář byl tentokrát trochu chatrnější...), ale v Shot Caller je zase zpátky v té nejlepší scenáristické i režisérské formě... Lepších žánrových filmů už letos nebude moc... PS: Shot Caller svou atmosférou a popisem status quo americké věznice dost připomíná jeden z nejlepších seriálů poslední doby procedurální drama Jedna noc... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi bylo retrospektivní vyprávění nesympatické, avšak díky šikovnosti režiséra jsem na to po chvíli zapomněl. Waugh velmi zručně vykreslil atmosféru vězeňského prostředí se vším všudy. Přerod hlavního hrdiny je působivý jakožto jeho motiv a zásady. Waldau se snaží ze všech sil a je to znát. Film bez příkras s notnou dávkou naturalismu a drsných póz, které sem rozhodně patří, ač jsou místy spíše úsměvné. Rozhodně přínos do sbírky vězeňských dramat. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

O věrohodnosti příběhu, o věrohodnosti Waldauovy postavy i o věrohodnosti Waldaua v jeho roli si myslím svoje, ale to nic nemění na tom, že většinu času jde o slušně hustoatmosférické kriminální drámko a mnohé záběry jsou příjemně syrové. Nejvíc mě bavily scény z lapáku. Je fajn, že aspoň americký vězeňský systém (na rozdíl od evropských) má zdá se primární funkci trestající a nikoliv (pseudo)nápravnou a tamní basa tedy není žádná ozdravovna. Ale není se pak čemu divit, že slušnej bílej chlap začne radši v zadku nosit balónky s fetem pro Aryan Brotherhood, než aby v něm měl každou chvíli zasunutou negerskou kládu. Až potud parádní film. Ale samozřejmě nebyli by to hollywoodští, aby to zase celé nezprasili nějakou tou svojí přiblble angažovanou pointou, kterou tu ale vůbec nehodlám kriticky rozebírat, ztráta času. P.S.: A s tím digitálně neduživým Waldauem ve 34.minutě to trikmistři kapánek přehnali. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Drsný film z vězení, který mírně ztrácí na kvalitě venku. Dobře herecky zahrané, silný příběh, který je až drastický pro odsouzeného Moneyho. Možnosti na výběr sice měl, ale nebyli zrovna příjemné. Ze záčátku může divák lehce tápat, ale vše se postupně vyjasňuje, díky dobrým flashbackům.. 8/10 = 82% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Steroidy vyžraní modelové a vepři, parodující americké policejní složky a vězeňský život. Většina filmu se dá shrnout jako 120 minutové zdlouhavě přešlapování na místě za extrémně pomalého šmrdlání houslí v pozadí, kdy se vzpomíná na žužu rodinku a prokládá to jen velmi ojedinělá dávka krvavé zábavy. Následuje jen nerealistické, ukrutně dementní a překombinované finále, no a (doslova) pohádky je konec. Chce to být autentické vyobrazení drsného života v americkém vězení, jenže pak si zcela jemný, nesmělý a hodný zelenáč Lannister, rozpačitě si hledajíc místo u místního teplého gangu "nadlidí", strčí pervitin v kondomu do prdele a rázem se z okrajového pingla stává druhý nejvýše postavený člen Bratrstva vylízaných v celém vězení. Možná ale jen nebyl dostatečný prostor a čas na vyobrazení jeho vzrůstající reputace v gangu, protože by se pak do filmu nevešlo to podstatné, třeba jak permanentně zírá do zdi. Románkovi Waughovi asi ztvrdne jen z představy nahých a vypracovaných nebezpečných "zvířat" v kleci, které se sladkokysele potí a zároveň lesknou při žáru slunce a jejich drsných mačo cviků, takže má obsesi na vězeňské filmy plné nahých mužských těl, ale veškerý svůj fetiš si vyprojektoval už před devíti lety do Zločince , který se snad natáčel ve stejných celách jako tohle a prohodit hlavní herce, člověk nepozná rozdíl pomalu ani ve scénáři. Zatímco v něm bylo vše z vězení pečlivě ukázané a v rámci mezí zábavně vylíčené, zde se jen uboze recyklovalo, vykrádalo, případně jen apaticky nastřelovalo a jako bonus se přidal jen ten ukrutně debilní závěrečný plán, který by skončil minimálně u první prohlídky při přijetí do věznice u roztažených půlek, povoleného svěrače a obligátního zakašlání. 60 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Money (Nikolaj Coster-Waldau) si svůj trest odpykává v cele číslo 13. Pokoj se stejným číslem má i v motelu v době, kdy je na svobodě. (Yokolobuna)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Nové Mexiko. Začalo 26.5.2015 v Albuquerque a v Santa Fe. Potom sa nakrúcalo predovšetkým v mestečku Los Lunas. Natáčanie filmu sa začalo 26. mája 2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama