Reklama

Reklama

14 vrcholů: Nic není nemožné

  • USA 14 Peaks: Nothing Is Impossible (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nebojácný nepálský horolezec Nimsdai Purja stojí před výzvou, kterou na první pohled nejde zvládnout. Za sedm měsíců chce zdolat všech 14 světových osmitisícovek. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Marze 

všechny recenze uživatele

Netuctovy dokument o osmitisicovkach. Nimsdai Purja pobiha v horach neuveritelne lehce jako komplexni atlet. "Muzu slezat hory bez spanku a odpocinku" rika. Zda se, ze nebezpecnejsi je pro nej zachranovani vycerpanych horolezcu. Slapaci test na kole VOmax jsem si udelal take. Dokument mozna nektere divaky namotivuje jet do Himalaje. Me to nechalo chladnym. Navic dokument pusobi trochu samozersky oslavne a motivacni fraze smesne. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Sina na dvakrát, ale i tak naprostá spokojenost. Po dlouhý době zase pořádnej vejlet do pořádnejch hor. Na ty obrázky se dívá uplně samo. I se uplně sámo poslouchá toho týpka, kterej je neuvěřitelnej. Jasný, zlý jazykové tvrdí, že je to podfuck vylejzat s kyslíkem na kopce. Ale dyť i ten kyslík si tam musíš nýst v báglu jako votrok. Klobouk dolů před výkonem a hlavně odhodláním tědlech borců. I tady se umíralo. Je vidět, že i v dnešní době všech těch vychytávek a cvičenejch šerpů se tam umírá. Co mi přišlo doslova úchylácký a nepochopitelný, tak fronty na Mount Everest. To bych se rači v prdeli viděl než tohle... Hrůza. Dokument skvělej a jde se na Messnera :o) ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(15D2/2024) | (2/2022) / Myslím si, že sa netreba nechať rozladiť mierne politickým vyznením a slabšou dramatizáciou a treba si film prosto užiť. Zábery sú krásne, výkon nadľudský a hlavný hrdina je sympaťák. Najlepšie je vychutnať si tú zimu pekne z tepla domova. Mám rád tieto lezecké dokumenty a vždy sa u nich utvrdím v tom, že som človek gaučového typu. (7/10) | EDIT: zvyšujem na 9/10. Paradoxne po pozretí Free Solo a zopakovaní 14 Peaks. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jak pravil Messner sám, kritika Nimsova způsobu zdolávání vrcholů není namístě. Čili ať si puristi alpského stylu klidně remcají, Nims se pustil do velkého podniku a dal to. V dokumentu mě potěšila účast naší Kláry Kolouchové, její úspěšný výstup na K2 přímo souvisel s Nimsovým šíleným riskem, riskla to taky a K2 má v kapse. A to je super! Klobouček. Kecy o tom, že některé výstupy na vrchol v dokumentu ukazovaly jen krátké záběry, tož tak to je lahůdka. Jestli to nebude tím, že se zúčastnění necourali po Štrbském plese, kde se poněkud snadněji dělají opičky do kamer, co? Nejen Nimsův rekord, ale i tento dokument celosvětově propaguje práci a úspěchy nepálských šerpů, proto plný počet. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Někomu se nemusí líbit, že výlez a slez 14 nej hor na světě je namačkáno spolu s životním příběhem obdivuhodného nadčlověka srdcem a fýzou do 100minut. O tohle tady nejde. Jde o obrovský počin v horolezectví, kterým Nimsdai Purja mimo jiné výkony při zdolávání dokázal, že Nepálci jsou nejlepší lezci na světě a každému šerpovi, co tahá západní turisty nahoru dal jméno. ´´Jo možná tady umřu, ale né dneska..dneska ne.´´ 85% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Když Purja 23. dubna 2019 zdolal první vrchol, Annapurnu I, měl zajištěno pouze 15 % potřebných finančních prostředků a většinu z nich získal z hypotéky na vlastní dům ve Velké Británii. (Čiban)
  • Dokument byl sestaven ze 100 hodin záznamu pořízeného Purjou a nepálským horolezeckým týmem. (Čiban)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama