Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wirkola sem nacpal tunu odkazů na různé popkulturní filmy a tohle tady funguje, že nefunguje nic jiného jsem čekal, ale na moje gusto se to vzhledem k možnostem drží až příliš při zemi a potenciál byl větší. Každopádně nonstop na sračky zabijáckej satan claus to táhne kdykoliv je na scéně. Nakonec těsně za lepší trojku.65% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když Santa McClane při nadělování dárků uvízne v domě, kde banda lupičů drží jako rukojmí bandu zpovykaných pracháčů a jednu holčičku, která sice na jeho seznamu figuruje v kolonce hodných, ale nemá problém vyrobit pasti mnohem brutálnější než Kevin, je naděje, že nastanou Vánoce krvavé a veselé. A taky že ano. Tenhle mix Smrtonosné pasti, Sám doma a klasického vánočního santaclausovského příběhu, nabízí nejen špetku vánoční nálady, ale především zábavně brutální vybíjenou, ve které se smrtící zbraní může stát nejen vánoční hvězda, ale třeba i cukrová tyčinka. Což je v záplavě těch vánočních cukrkandlů příjemně osvěžující. A David Harbour jako naštvaný Santa nemá chybu. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toľko chvály na tak primitívny film som už dlho nepočul. Drsná akcia, super akčné scény a súboje, všetko sa tvári strašne vážne... No až na to, že ten vlasatý a bradatý alfasamec priletel na rozprávkovom vianočnom voze so sobím záprahom... Skĺbiť rozprávkovú postavu s vážnou akciou plnej krvi a scénami plných vulgarizmov to chce asi totálnu scenáristickú bezradnosť alebo ja neviem. Celý film som mal zmiešané pocity. Celý čas Santa s niekým bojuje, celý od krvi...Mám sa o neho báť? Nie, je to predsa Santa, ktorý na záver zase pekne odletí do psej matere, tak prečo tak vážne? Komédia? Myslím, že som sa ani raz nezasmial, skôr ma oblievali pocity trápnosti. Celkovo nezmyselný mix žánrov, ktorý len ťažko môže fungovať, teda aspoň u mňa nie. 40%. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Parta zabijáků se rozhodla zkazit Vánoce rozhádané rodině a zachránit je může jen Santa Claus. A tenhle pupkatý vousáč se rozhodně násilí nebojí. Tommy Wirkola se sice ve svém akčňáku trošku pomalu rozjíždí a možná si až příliš hraje s žánry a vánočními klišé, ale včas zvládne přeřadit do módu, v jakém ho máme rádi. David Harbour je tu evidentně ve svém živlu, akční scény jsou plné nápadů a přehledně natočené, humor černočerný a odkazy na Sám doma a Smrtonosnou past taky potěší. Ideální alternativa k Popelce. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufale nefunkční slepenec, který je paradoxně nepřístupný dětem do 15 let, přestože by ho právě tato cílová skupina asi jako jediná ze všech dokázala výrazněji ocenit. Wirkolovu tvůrčí metodu lze charakterizovat jako zmatené klopýtání mezi jednotlivými žánry, v rámci něhož se například tarantinovsky exaltované násilí nahodile prolíná s hallmarkovsky naivním sentimentem. Jako by zde vůbec neexistoval autorský záměr, a tak sledujeme kočkopsa s nejasnou vizí a smyslem, který neobstojí v jediném aspektu. Kdyby se snímek alespoň mohl pochlubit neotřelou zápletkou, jenže scénáristé se ani nesnaží zastírat, že pouze mechanicky opisovali z jiných vánočních klasik (Home Alone, Die Hard či Bad Santa). Bylo mi jasné, že nepůjde o žádnou sofistikovanou zábavu pro náročné, ale takové fiasko jsem opravdu nečekal. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Violent Night uděluji odpad! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)

Související novinky

Reklama

Reklama