Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině. Na tento film jsem se určitě na velké plátno těšil. Režiséra Wirkolu mám rád – on dokáže natočit husté, ujeté filmy. Ale třeba takový snímek 7 životů – to byla jiná liga. Zde jsem se nejvíc těšil na ústřední postavu tohoto vánočního skvostu Davida Harboura. A ten dokázal drsného Santu s jistými kouzelnými schopnostmi zahrát přímo skvěle. Drsné je to tak akorát, třeba ta scéna s obřím kladivem nebo co to bylo byla už trochu přehnaná, ale pořád v rámci nějaké zábavy. Navíc tento film působí jako parodie či vykrádačka na první Smrtonosnou past (v jedné scéně do konce i na druhou) a ve finále na Sám doma, ale v tom nejlepším slova smyslu. Záporáci – z těch strach nešel – působily jako pitomci, ale to mi nevadilo, aspoň jsem se pobavil. Vedle Harboura mi přišel zbytek herců též v pohodě. Vztah Santy a té malé holčičky je docela uvěřitelný. Technická stránka – přestřelky a bitky byly přehledně natočeny. Klasických pohádek jsem už přesycen, tak mi tohle krásně před Vánoci bodlo. Mohlo to být klidně ještě víc, šílenější a příběhem originálnější, ale to bych chtěl asi hodně. Takto to bylo super a určitě si někdy dám druhé vidění. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jako naprostý úlet mi přišly nekonečný dialogy mezi malou holkou a Santou Clausem o opravdovosti Vánoc a rodinných hodnotách, které beze zbytku zní jako z libovolné Rated G rodinné vánoční komedie, kde malé děcko pošplouchne rozhádané příbuzné k vzájemnému souznění. A zatímco pak probíhaly ty sice tabulkově kvalitní, ale já nevim už nějak mi přijde, že ty Leitchoviny jedou nějak na kolovrátek, o tý příšerný digitální krvi nemluvě, akční scény, tak jsem přemýšlel, jestli je to fakt tak rozbořený anebo pro tohle existuje nějaká cílová skupina. Považme, že tohle je námětem, provedením a charaktery takřka všech postav vlastně rodinná podívaná typu 3 Ninjas či podobný bazmeky s komicky neschopnými teroristy a konstantou v pevných rodinných poutech. Ale tahle blbina je přitom oficiálně nepřístupná. Zároveň je zde opravdu jedinečně trapný humor postavený na infantilním pitvoření. Děsí mě, jaká je tedy množina lidí, kterým tenhle film může přijít originální/vtipný/odvážný, nedejbože dojemný. Taková množina nemůže mít už regulérně jakýkoli vztah s realitou a to ani tou filmovou, protože zde nenajdeme nic víc než jen hůře zpracovaná klišé odjinud. A s nějakýma vědomýma odkazama na Die Hard mi to může jenom lízat podrážky, protože všechno důležitý jsem již viděl. A vy se proboha dejte dohromady. ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Film, kterýmu jsem dával obrovský naděje po nadšenejch recenzích tuzemskejch i zahraničních kolegů, ale po dokoukání filmu jsem byl… leeehce zklamán. Ano máme tu úžasnýho Davida Harboura jako Santa Clause, kterej chce se svojí práci Santy skončit, protože moderní děti by jenom brali, kradli, konzumovali a pod stromeček by nejraději dostávali hotovost (to jim bohužel s přibývajícím věkem nemám za zlý). Ale zpátky k příběhu. Santa Harbou provádí svojí obvyklou vánoční rutinu, když se najednou dostane do sídla jedněch zbohatlickejch kreténů (který mi byli tak nesympatický, že nebejt tý malý holčičky, tak bych vzal taky roha), který přepadalo nějaký vycvičený komando zlodějů jejichž boss je mechanik z Johna Wicka. Santa bohužel přijde o svoje Rudolfy a musí zachránit rodinu, ducha Vánoc a taky začít věřit sám sobě. Ano, ej t ojako Smrtonosná past s Brucem Willisem mixnutá se Sám doma, ale upřímně kdybych si měl vybrat, radši pořád sáhnu po těch dvou klasikách, tak jak jsem to udělal já na Vánoční svátky. Film má choreograficky dobře provedený akční scény, smrti jsou zábavně brutální, zloději jsou o několik levelů smrtelnější než Harry a Marv a tomu Santa Harbourovi věříte hodnýho dědečka i účinou mašinu na zabíjení. Jen ta stopáž mohla bejt trochu kratší, protože mi přišlo, že film měl pár hluchých míst, který bych vystříhal, aby se trochu zrychlilo tempo. Hold z toho další NIKDO s Bobem Odenkirkem nebude, ale určitě si to do budoucna párkrát ještě sjedu. 7/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seznam zlobivých o letošních Vánocích pořádně prořídne. Smekám pomyslnou santovskou čapku před tím člověkem, který řekl: "Mám nápad, jak udělat vánoční zápletku Smrtonosné pasti ještě vánočnější!", před tím, který dodal: "A co ji zkombinovat se Sám doma?", a před tím šílencem, který to nakonec natočil tak, že to není křeč, ale sranda. Ano, na první pohled přišel už před dvěma lety s něčím podobným Tlusťoch s Melem Gibsonem, nicméně i když se mi jeho-ho-ho sváteční skoro-akčňák líbil, nedosahuje ani zdaleka zábavnosti Šílené noci. David Harbour v titulní roli nemá chybu, Santu si užívá ve všech polohách a v akci s poctivou choreografií je velmi přesvědčivý. Upoutávka navíc nevyzradila všechno, a tak se například kromě všeho toho nápaditého střílení, mlácení, lámání, bodání, křiku, chlastání, pojídání perníčků, krvácení a nadávání dočkáme i pohledu do vousáčovy minulosti nebo jedné z vrcholných scén, která ukáže, jak by vypadal Sám doma, kdyby byl opravdu brutální. Samozřejmě to není nonstop akční jízda, to by ani nešlo, respektive nemělo by to brzy co nového nabídnout. Ale i ty momenty zvolnění ve stylu ticha před bouří se málokdy braly smrtelně vážně a líbily se mi.______P.S. Děkuji za odvahu uspořádat ČSFD projekci zase jednou i u nás na venkově. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║ Tržby USA $37,676,925║ Tržby Celosvetovo $57,833,925▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Santa Clause je Sám doma v Smrtonosnej pasci! Nuž ho-ho-ho Tommy Wirkola a ďalšia konina ako mraky. Ako smršť okopírovaných nápadov a jemu vlastných krvavých jatiek. Toto mohla byť kultová záležitosť, keby to nebolo také urvané od buka do buka. Určite sa z toho dalo vyťažiť, ďaleko, ďaleko viac. /50%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)
  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)
  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno