Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (342)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $12miliónov║ Tržby USA $95,043,350║ Tržby Celosvetovo $177,621,350▐  Tržby za predaj Blu.-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Bábiky (zlatý Chucky)) v horore mi vždy zapasujú. Toto je úplne že dobrý námet na horor, ktorý môže byť braní ako tak v tých nejakých reálnejších kontúrach, A.I. proste dobýva dnešný svet. Samozrejme že sa tu dosť zakopne aj o naivitu a banálnosť ale prevažne to ide v dobrých  šľapajách. Technicky veľmi pútavé, niektoré scény veľmi pôsobivé, aj mrazivé. /80%/ ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

My měli Chuckyho, dnešní generace dostala M3GAN. Už podle příběhu je jasné, že tady se na nějaké zvraty a dramata hrát nebude. Jede se čistě podle zajeté šablony, které tyto filmy se zabijáckými panenkami opakují pořád dokola a vlastně už na začátku víte, jak to celé skončí. Takže čekáte spíše na to, jak a kdo umře pod rukama robotí kamarádky. To mě přivádí k prvnímu velkému mínusu a tím je brutalita a bodycount. Krve je tady asi jako v pekárně v Holešovicích a jestli za film umřou 4 lidi (Z toho 2 mimo záběr), je asi něco špatně. Pokud už nenabízím kvalitní příběh nebo minimálně zábavný, tak musím divákům dodat aspoň špetku té krve a to tady fakt nenajdete. Ve výsledku i samotné mordy jsou úplně obyčejné. Dalším velkým au je to, že trailer propálil snad vše dobré z filmu, takže v kině nebo TV nenajdete opravdu nic navíc. Hodně věcí se zde děje jen tak bez nějakého většího smyslu. Takový tanec panenky je zde jen proto, aby to lidi na Tiktoku mohli opakovat. Ve výsledku se tak jedná o opravdu průměrný kousek, který nenabízí nic nového pod sluncem a ještě selhává v tom, v čem chtěl být inovativní. Samotná M3GAN není špatná a její potenciál do budoucna je obrovský. Vyložený průser to není a vlastně doma u TV film funguje, celkem rychle uteče a dokáže člověka na ty dvě hodinky zabavit. Finále je celkem povedené a konečně nastupuje ten horor, na který jsem čekal celý film. To ale trvá 10 minut, takže pokud celý film jede v thrillerové sféře, poslední hororová desetiminutovka to fakt nezachrání. Doufám, že druhý díl (který je už vlastně potvrzen na 2025), nabídne konečně brutální masakr, kdy se M3GAN utrhne ze řetězu, stejně jako její tvůrci. První film vydělal dost, aby si to mohli dovolit, takže potenciál tam je. Jen už prosím ne Pg-13 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hi-Tech moderní horor se kterými se aktuálně roztrhl pytel. Megan má svoje úžasný hororový pasáže, při kterých umí ta malá děfka kurevsky vyděsit, naneštěstí Johnstone nechápe, že točí horor v eRkovým ratingu a zase zabíjí neskutečný potenciál idiotskou korektností. Příšerně málo vražd a když už jsou, jsou prostě jen lehce brutální a spíše mimo záběr kamery. Já tomu kurva nerozumím. Buď točím horor pro ty dnešní mladý sračky, nebo točím horor pro pořádný hororový nadšence co chtějí maso, Tahle volba točení něco mezi, je mi bytostně proti srsti, protože když vidíte, jak je ta svině neskutečným způsobem děsivá, co režisér dokáže s atmosférou a pak na svůj talent a možnosti sere kvůli nějaké korektnosti tak byste mu nejraději dali tečku do xichtu, protože sám sobě doslova kurví neskutečný potenciál. Něco jako Landon se svým Happy Dead Day. Akorát, že ten rovnou jel v PG-13 kvůli penězům. Tohle mohlo být doslova epické, ale zabíjí to málo naporcovaných lidí, málo krve, málo všeho prostě. Jen ultra děsivá mrtka nestačí. BTW Livingdeade my víme že jí chceš, chceš, chceš, chceš...konečně bys v životě strčil ptáka jinam než do svoji ruky, sestry nebo matky. Rozumím, Sex Doll je Sex Doll. 65%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Producenti sami nechali pretočiť scény a niektoré násilnejšie aj vynechali, pretože trailer sa stal virálnym na TikToku medzi mládežou a tak chceli, aby film bol prístupný aj pre teenagerov. Tým pádom sa z toho stal kinder horor bez odvážnych záberov. Smutné, že už aj kinemtografiu ovplyvňujú nejaké pochybné sociálne siete, na ktorých dievčatá zháňajú lajky otŕčaním rite a ceciek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film, do kterého jsem šel trošku s obavami. Slyšel jsem o něm ledaco a dost mě odrazoval finální rating PG-13. Jsem si říkal, že zase půjde o rádoby horor pro malé děcka. Kousky o vraždících panenkách či robotech mi nevadí, ale většinou jde jen o laciné napodobeniny Chuckyho. Tady jsem však byl docela mile překvapený. Sice bych uvítal více brutality a většina mordů (kterých tu už tak bylo málo) se odehrálo mimo záběr kamery, ale mělo to i dramatickou vložku, nechyběly emoce, obě hlavní ženské herečky podaly slušný výkon a samotná M3GAN taky nebyla úplně k zahození. Takoví Japonci jak je znám, by určitě vymysleli spoustu prasečinek, co by se s ní dalo dělat.    Oficiální premiéru měl tento film už v prosinci roku 2022, i z toho důvodu je tento rok výroby nejčastěji uváděn. Do většiny kin v USA a po světě šel však až v roce 2023. Nejčastěji jeho tvůrcům vytýkáno, že začátek se nese v dosti pomalém tempu a po úvodní autonehodě docela dlouho trvá, než se v něm začne dít něco opravdu zajímavého. Nebudu-li počítat dramatické chvíle mezi Gemmou a její neteř Cady, pro kterou byla malá holka spíše přítěží. Jakmile je však M3GAN uvedena do provozu a začne svou svěřenkyni vychovávat a chránit, výrazněji se zlepšila i samotná atmosféra.    Žádné hororové orgie, přemíru brutality, litry krve či gore nečekejme. James Wan se podílel jen na scénáři a produkci, ale jinak do filmu zřejmě moc nezasahoval. Z čehož byla část diváků i trochu zklamána. Film si však na sebe dokázal viditelně vydělat a již se připravuje jeho pokračování. Zdejší panenka sice nebyla tak brutální a nenaháněla hrůzu jako Chucky, ale i tak si dokázala získat mé sympatie. Nevinná tvářička, postupná míra agrese – přesto měla své osobité kouzlo. Její taneček před naháněním šéfa firmy a následná pasáž u výtahu, jo to se mi líbilo docela dost, stejně jako výchovná lekce mladého kluka v lese.    Jasně že se mohlo daleko více přitvrdit, nějaká ta lekací scéna by taky nebyla od věci, ale i tak nakonec odcházím docela spokojený. Čekal jsem to totiž daleko horší. Žádná pecka M3GAN není, ale lehce nadprůměrná záležitost v mých očích přece jenom ano. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Amie Donald vykonávala všetky scény, v ktorých sa M3GAN hýbe a tiež všetky kaskadérske kúsky s tým spojené. Amie na natáčanie pripravovali Jed Brophy a Luke Hawker. Pri natáčaní jednotlivých scéna mala na sebe Amie statickú silikónovú masku M3GAN, ktorú vytvorili v spoločnosti Morot FX, a tú neskôr nahradila CGI verzia tváre M3GAN, aby zodpovedala tej animatronickej. (m.a.t.o.)
  • Adrien Morot a Kathy Tse z Morot FX Studio vytvorili animatronickú bábkovú verziu M3GAN, ktorá sa používala na dialógy a detailné zábery tváre. (m.a.t.o.)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama