Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

V minulém snímku X se parta mladých lidí vydala natočit film pro dospělé na venkově v Texasu, jenomže to nedopadlo podle jejich představ, a to kvůli staršímu páru Howardovi (Stephen Ure) a Pearl (Mia Goth). Nyní se tento prequel odehrává na stejném místě, a to o několik let dříve během první světové války v roce 1918. Chata, kde se odehrál „masakr X“, byla kdysi během války využívána jako penzion a jedná se o zpětný příběh o tom, jak se Pearl stala osobou, kterou poté byla. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (193)

Lima 

všechny recenze uživatele

Někdy se říká, že film je tak dobrý, jako je dobrý jeho záporák. No a 'Pearl' nemůže mít pevnější oporu. Mia Goth je totiž neuvěřitelná. Na malé ploše dokáže zahrát naivní holčičku, zlomenou ženu, démony zmítanou čubku i totální psychopatku. Všechno ve svém hereckém rejstříku má. Její skoro desetiminutová zpověď v závěru, točená na jeden zátah, mě naprosto rozsekala. Navíc je to celé podpořeno scenářem, který přirozeně plyne, má logický vývoj a po psychologické stránce téměř dosahuje levelu Phoenixova 'Jokera'. A ty vizuální hrátky s kamerou, ten úvod s klasickou hudbou ve stylu starého dobrého Hollywoodu! Jsem prostě šokován, že po zpackaném předchozím 'X' byl Ti West schopen něco takového splodit. Tohle je malá hororová laskominka, natočená s láskou a umem, cílená na filmové fajnšmekry. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Brilantní studie bezcitné psychopatky, pro kterou je Mia Goth zrozena. Jsme v roce 1918, na pozadí války a pandemie chřipky se odvíjí příběh venkovanky Pearl, která je na farmě v zajetí příkazů své matky, kde se stará o paralyzovaného otce. Mladá žena, která má svého manžela na frontě, má ale jeden velký sen. Chce být slavnou filmovou hvězdou. Jedná se o prequel k filmu X. A režisér Ti West vůbec poprvé ve své kariéře jde do hloubky a nespěchá a kombinuje prvky sociálního dramatu s hororovou podestýlkou, navrch mu silně záleží na hereckých výkonech. Pearl to doma nemá záviděníhodné, v kině se seznámí se sympatickým promítačem (David Corenswet) a svoje sexuální choutky dokáže uhasit se strašákem z pole. A jejím největším blízkým kamarádem je místní aligátor. Film jde na vše pomalu, absolutně nemá touhu nasadit nějaké tempo. To se ukázalo jako dobrý tah, pár pasáží ale přesto působilo zdlouhavě. Mia Goth dokáže být v každé herecké poloze naprosto autentická a věrohodná. Není to žádná krasavice, takže si nevypomáhá sexy vzhledem, jede na dřeň svým vybroušeným herectvím. West má talent, ale v jeho dosavadní filmografii mně chyběl film, kde je možné obdivovat režijní faktor X. Prostě film, co bude čnít nad ostatní a budu si jej pamatovat pro mnohé aspekty. Tomuto kousku se to podařilo. Brilantní herecký výkon hlavní herečky, skvělé provázání vedlejších postav, zlověstná atmosféra farmy, neúspěšný herecký konkurz a následná frustrace, která vyústí v originální monolog hlavní hrdinky anebo zajímavé hrátky s dobovým venkovem. A do toho je to proloženo nějakým tím zabitím s drastickými tendencemi. Tahle postupná trilogie je natočena rozhodně zajímavě. 8/10 ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ti West po vcelku povedeném retro slasheru X přináší technicolorovou noční můru, která ve svém (úmyslném) kýči naprosto funguje. Pearl na rozdíl od předchozího snímku není předvídatelná a vyhýbá se žánrovým tendencím. A Mia Goth opět potvrzuje, že je neskutečně energickým živlem současného žánrového filmu. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Prequel k nechutnému X, kde west předvádí téměř dokonalou práci při vykreslování hlavního záporáka. Film je více drama než horor, ale to neznamená, že těch pár lahůdek co nabízí  že nestojí za to! Zpomalování kamery, hudba i výrazy hlavní herečky ukazují vraždícího psychpata jak se patří a opravdu jsem di to užíval. A teď šup sem s trojkou! ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Jedná pošahaná existence, která se stále více a více propadá do šílené spirály nenávisti a krve. Příběh toho nenabídne moc, Mia Goth je v roli děsivá a Ti West neměl nejlepší formu. Oproti X (2022) ubylo filmařských fines. Tentokrát je vše více sterilní a unylé. Jakoby se nejlepší nápady použily v minulém snímku. Škoda. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Kvůli různým pirátským klipům z filmu, které se objevily online, se společnost A24 rozhodla jednoduše zveřejnit tyto krátké klipy na svůj účet TikTok. (HanzoBureshi)
  • Ti West a Mia Goth (Pearl) spolupracovali na scénáři prostřednictvím FaceTime během povinné 2týdenní karantény (kvůli pandemii covid-19) na Novém Zélandu před natáčením X (2022). Jen doufali, že A24 bude souhlasit s natočením filmu. Naštěstí tento projekt dostal zelenou. (HanzoBureshi)
  • Když se v kinech promítal předchozí snímek X (2022), tak v některých oblastech bylo možné před filmem vidět oficiální trailer k tomuto snímku. (HanzoBureshi)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama