Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

tron 

všechny recenze uživatele

Absolútny priemer. V podstate som nemyslel, že ešte niekedy uvidím nový horor, v ktorom sa postavy v tme opýtajú „Je tam niekto?“. Ale stalo sa. Napokon to nebolo nič zlé. Klišé? Dozaista. Strašiace scény rutinné? Škrtám si. Ale proste ma celkom baví univerzum, aké James Wan okolo seba buduje, mníška je sama osebe zaujímavá hororová postava a logicky sa pohybuje v tomu odpovedajúcich priestoroch (temné kláštory, ponuré podzemia, starodávne cintoríny), čo má na hororovú atmosféru taktiež blahodarný účinok. Potešia fajn Taissa Farmiga a najmä sympaťáčka Storm Reid alias „druhá Zendaya“. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvý film je "The Nun II" pre mňa neskonalá nuda bez nejakého hlbšieho strašidelného momentu. Teda až na jeden, ktorý zahŕňa veľké množstvo rozličných časopisov. Okrem toho to má ešte v závere nejakú dávku kreativity, ale v rámci niečoho výrazne silnejšieho to poprvde nefunguje. Strašiace momenty sú veľmi predvídateľné, atmosféru to síce má, ale nevie s ňou pracovať, a okrem toho film občas pôsobí, že nebol ideálne zostrihaný, alebo si tvorcovia nedali pri určitých momentoch pozor. Poviem to tak, že v jednom momente sa určitá postava objaví na úplne inom mieste, než by mala a nikdy to nie je vysvetlené. Fanúšikovia moderných hororov, ktoré sa zameriavajú na strašidelných duchov a klasické metódy, ktoré sme videli tisíckrát to bude asi postačujúce. Ja som tak nejako dúfal, že to bude kvalitnejší zážitok ako naposledy, ale v princípe je to veľmi podobné. Určite nie najhorší film čo som videl, ale stále poriadna dávka nudy, k akej sa nikdy nevrátim. Hodnotenie: C- ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prakticky to samé, co první díl. Změnil se jen sidekick a prostředí. Na druhou stranu ono asi není moc co vymýšlet. Nějaká ta atmosferická chvilka se najde, některé démonovy nástupy jsou slušné, přičemž jednoznačně vedou časopisy a nakonec se dalo i to extrémně uřvané finále, kdy strašidelné jeptišce přišla z Pekla nějaká ta podpora. Ale v celkové stopáži jsou ta pozitiva poschovávaná a kolikrát člověk nemá chuť je hledat. Navíc když honíte démona, tak asi máte nějaký plán co pak s ním. Kor když máte  předchozí szkušenost. Ale tady většinu času zůstávalo záhadou, co chce dvojka řádových sester udělat, až se k bubákovi dostanou. Dát mu pěstí? Zahrát si s nim šipky? Probrat s ním Platóna? Pak se to teda nějak vyvrbilo, ale to mě moc neuspokojilo. Aspoň že ta Taissa je celkem fajn. Na víc jak na průměr to nevidim.   50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chaves rozhodně není dobrou volbou co se týče filmové kvality, ale peníze Warnerům nosí do kasičky poctivě, takže divák sice může frflat nad stále stejnou šablonou tohoto zdá se nekonečného universa, ale to je asi tak všechno. Sestra se samozřejmě znovu vrátí ve třetím díle. Všechny postavy ostatně přežily a pojede se nanovo. Příště kostel v Anglii? Jen tipuju :) 40% PS: Kozel více než potěšil. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Že je to pořád baví točit tyhle braky. Co z toho, že se pár lekaček i povedlo (i když z velké části spíše kvůli dunivému audiu), když celý zbytek je zas a znova jen obrovská snůška keců, nesmyslů, všemožných hororových klišé a šíleně hloupého a neoriginálního děje. Když se tohle natočí párkrát, člověka to ještě baví, ale když už kouká na padesátý kousek téhle duchařiny bez sebemenší snahy o jakoukoli inovaci, už jej to pak začíná pěkně srát. Nuda jako vrata a to, že tady Valak byl možná všehovšudy třikrát, je jednoduše výsměch. Chaves je v tomhle prostě marný, třetí kousek a třetí úplně stejně naivní, nezáživná a generická wannabe duchařina. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Desátý film Conjuring vesmíru. (KGBelik)
  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama