Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Pickmanův model (E05)

(epizoda)
  • USA Pickman's Model

VOD (1)

Obsahy(1)

Student Will se seznámí s introvertním umělcem Richardem. Jeho děsivá díla se pak výrazně podepíšou na tom, jak Will vnímá realitu. (Netflix)

Recenze (68)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně “old-school” (a nejen protože děj začíná v roce 1909), ale i způsobem “strašení”. Co jsem moc nepobral je proč musel děj “poskočit” do roku 1926. To jako měl ty halušky 17 let a ještě si založil rodinu? Tohle teda nebaštím a naštvalo mě to. Co je excelentní je casting. První epizoda, kde herci jdou líbivě do kontrastu s obsahem. Ne freakshow jako minule. Další věc co jsem nečekal je lokace. Děj se odehrává v Arkhamu. Značka trouby na pečení je “ACME”. Prostě i v detailech se drží jistého stylu. Rozhodně nejstylovější epizoda, které ubližuje (opět) stopáž. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi nepríjemná epizóda, v ktorej sa vyberieme do hláv umelcov a ich múz, prípadne nočných môr. Niektoré scény boli fakt nechutné skrz gore a kameru, ktorá neuhla. Epizóda mala okrem krvavého šialenstva aj fungujúcu mrazivú atmosféru. Príbeh sa občas trochu zadrhol, ale celkovo prevláda spokojnosť. 80% Netflix ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neveril som, že raz uvidím Arkham a Miskatonickú univerzitu. Prvý skrz naskrz Lovecraftovský horor. To stupňovanie, tajomno a následné odhalenie, perverzná nechutnosť a zároveň uhrančivá fascinácia brutalitou a deformáciou. Za mňa obrovská spokojnosť. Toľko kreatívnych nápadov a logicky vystupňovaných emócií aj napriek tomu o aký žáner ide...cítiť za tým obrovskú odovzdanosť voči látke. Glover správne démonický. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám maluju a příběhy s malbou nějak spjaté mají předpoklady se mi líbit. Pickmanův model (stejně jako jiné epizody Kabinetu Kuriozit) působí neorganicky, vyumělkovaně, zdlouhavě, nudně... Není to děsivé (což bych ještě odpustil) ale ani zajímavé či jakkoliv působivé. Vlastně to po obsahové stránce vůbec nedává smysl. ()

Draconian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lovecraft je jeden z mých top spisovatelů a na tuhle povídku jsem se těšil. Chápu, že tvůrci museli udělat příběh nějak "živějším" a divácky zajímavějším, takže logicky je to adaptace značně volná. Už jen ta úvodní scéna...u HPL něco nemyslitelného. Povídka je navíc snad úplně nebo téměř bez dialogu, takže ještě jednou, změny chápu. Vizuál je skvělý, rovněž herci a ono šílenství, které k Lovecraftovským příběhům patří. Hlavní věci z povídky zde jsou a určitě to není špatná adaptace. K úplně spokojenosti mi tu trochu přebývá příklon ke "krváku". Takže bohužel nakonec mě to tak "nedostalo", jak jsem doufal, ale i tak velice solidní a pro mě moc hezkých 75% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama