Reklama

Reklama

Slimáci

Trailer 2

Slizká smrt se plazí k nic netušícím obětem. V nenápadném americkém maloměstě se začínají množit případy záhadných úmrtí. Policie i lékaři jsou bezradní a jediný, kdo tuší hrozivou pravdu, je hygienik Mike Brady. Jenže jeho teorie o masožravých slimácích je úřady ignorována. Až do doby, kdy se ukáže, že mladík má pravdu a že za desítky brutálně zavražděných obyvatel města opravdu mohou zdánlivě neškodní černí slimáci. Ulice i domy jsou takřka přeplněné slizkými posly smrti a zdá se, že na záchranu nevinných je již příliš pozdě. (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Posolit, rozstřihnout nůžkami, utopit a nebo vypustit kachny? V zahrádkářích ti kluzcí hajzli probouzejí netušené vražedné sklony, ale co dělat, když se přemnoží a dostanou chuť na maso? Až na scénu ve skleníku, která měla „edwoodovské“ parametry, si tvůrci vesměs poradili s tím, že jejich agresivní zplozenci přírody neoplývají rychlostí a nechávají za sebou stopy. Mezi ochotníky nechybí erotické dusno, svérázná hudba přeskakuje mezi diskem, komedií, romantikou a napětím (největší bomba jsou úvodní titulky, kdy to vypadá, že slimák na to půjde nožem přes sprchový závěs), gore je na dobu vzniku a možnosti krvelačných měkkýšů poměrně působivé a finální deplžizací v kanalizaci tomu dojde již tak zkrácený dech. A teď mi dovolte jednu kontrolní otázečku, soudruzi. Myslíte si, že poslední záběr vyjeví, že nějaký slimejš přežil..? ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Přemejšlim, jestli ten "černý humor" a debilita k filmu patří a je záměrná, aby tím podtrhly klasickou béčkovou šablonu hororů osmdesátých let, nebo vznikly nedopatřením a zapůsobily na mě omylem (např. scény, kdy slimáci útočí, při kterých jsem se zkrátka musel pousmívat; jako třeba, když sledujeme, kam až je schopnej zajít chlápek, kterej slíbí ženě, že jí z kytek sundá humus v podobě slimáčích vajíček - manželka si doma luxuje s cigárkem za doprovodu šílených šlágrů, zatímco starej si ve skleníku hraje na Rockyho a buší do všeho ve snaze, že plže v rukavici, kam už se mu stačili schovat, usmrtí, až se nakonec odváží sáhnout po sekeře a--), nicméně solidní průměr, kterej utekl celkem příjemně, to je... ;-) ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech, ve kterých většinou díky působení radiace zmutovalo kde co, došlo i na slimáky, ze kterých se za pomocí toxického odpadu stala armáda masožravých predátorů. Film má klasické schéma své doby, obsahuje prozřivší hrdiny, odpůrce jejich " bláznivé " teorie v osobě starosty a šerifa městečka atd...Třešničkou na dortu je vědec, zkoumající slimáky, který jako by vypadl z coveru alba Chemical Invasion od Tankard z roku 1987. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

No tak si to představte, zmutujou nám slimáci, narostou jim tesáky (teeeda ale ty máš pořádný zubiska) a jsou taaak zlí. Neuvěřitelně mazané a rychlé potvory, likvidující nic netušící obyvatele velkoměsta a je třeba nějaký řádný vědátor, který pochopí jak na ně a zlikviduje ty zmutované bestie. Dodnes naprosto nechápu, koho napadlo v době boomu vraždících zviřátek (pirani, aligátoři, chřestýši, včely atd.) obsadit do role krutého zabijáka, terorizující lidstvo, právě tuhle, pomalu lezoucí, salát ohryzávající nudnou a neškodnou potvůrku, ale nápad to byl geniální. Samozřejmě, že provedení je béčko jako prase, herci zapomněli hrát, děj drží pohromadě spíš náhodou, ale ten nápad...chápejte, slimáci....vraždící...není to skvělé? Je to skvělé! A pokud se podíváte na vraždící slimáky ještě dnes, obdržíte jednu explodující hlavu zdarma! Neváhejte a zapínejte! Nejsilnější scéna: záběr na slimáka, který rafne jako nasraný jezevčík. Kdo neuviděl, nepochopí ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Slimáci, žijí-li pohromadě, a nemají-li jídlo, tak požírají jeden druhého, až zůstává jen hromada skořápek a jeden, vítězný slimák. Ten žije nejdéle, ale nakonec taky po něm zbude jen ulita. Už to je horor jako řemen, ale scenárista a režisér chtěl od slimáků víc. Místo, aby si pochutnávali na nich lidé, tak si na lidech pochutnávají slimáci a divák aby se na to díval? Jelikož hlavní díl práce na filmu odvedli Španělé, tak v tom nevidím nic jiného, než vměšování se do Francouzů, kteří baští slimáky nejvíce ze všech národů na Zemi. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Shauna Hutsona. (Hans.)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, na Islande a v austrálskom štáte Queensland. (Paldiny)

Reklama

Reklama