Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trojka konečně svižnější. Harry tu je ještě umocněný postrach všech korektních policejních páprdů, navíc dostává parťačku a z toho pak plyne většina úšklebků a srand - bude jistě skvělá podívaná pro každou "moderní ženu" :) Po psycho blbečkovi a skvadře katů strážníků přichází banda militantních hippíků s bazukou a účtování na ostrůvku Alcatraz. Zdálo se mi o něco lehčí na pořádnou .44 Magnum show, méně temný, ale výsledný (a čistě dnešní) dojem zatím nejlepší v sérii. Obojí spád a pěkný vizuál. A miluju scénu liquor store rukojmí v úvodu. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

No do pr....Tohle je bída. Bída, bída, bída. Emancipace zavítala i do série Dirty Harry a dala jí pěkně na prdel. Nejenže chemie vůbec nefunguje, ke všemu je tu neskutečně moc hluchých a nezáživných míst. Celkové pojetí režie i scénáře mi připadá, jakoby tvůrci tento díl ani nemysleli vážně a schválně chtěli ukázat, že ženská patří za sporák. A to, jak mu prostě vždycky zařve parťák, tady dokonce 2. No tak, z toho mám jako slintat blahem? Když se k tomu přidá banda neskutečných dementů, co má po ruce trochu prskavek a opět pár idiotů na radnici a kolem, vzniká něco mezi ideovou propagandou mužskosti, onen zmíněný sporák, a hrou na policajta a zloděje. Hanba! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z jistého pohledu má The Enforcer nejhloupější scénář ze všech Drsných Harryů. Harryho protivníci jsou opravdu banda idiotů, ktěří se chovají tak hloupě a nezodpovědně, až mě to fakt dost iritovalo. Už od okamžiku, kdy se vloupají do objektu, sejmou strážného (už ten fakt, že speciálně tento objekt hlídá jen jeden strážný byla do očí bijící) a nechají ho jen tak povalovat před rozevřenou branou všem na očích, aby si toho všiml každý kolemjdoucí, jsem věděl, že to jsou suchaři nehodní Harryho Callahana. A film vás o opaku nepřesvědčí. Ale pořád je to Drsný Harry, bavil mě ten opar pornoprůmyslu, i ten feminisující podtext byl zajímavý a vyvolával spoustu podnětů. Možná je ale škoda, že se chtěl film vyslovovat až k moc věcem najednou a trošku se v tom ztratil a upozadil to hlavní. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Určitě to není tak dobré jako předchozí dva díly, ale líbilo se mi, jak se podařilo do série vměstnat humor a to bez toho, aby se musela postava Harryho Callahana příliš měnit. Na víc i ženský element tomu docela pomohl, aby byla série oživena. Scénář kriminálky už bohužel tak dobrý není a fandy předchozích filmů může nudit. ()

woody 

všechny recenze uživatele

"Dejte mi váš odznak!" "Tady máte ten svůj sedmihranej čípek!" "Co jste to řek?" "Řek jsem abyste si ho strčil do řiti!" Skvělý film. Jednička a dvojka jsou kriminálky. Temné a syrové kriminálky. Tohle je akčňák. A dokonalý, tak jak to od 70-tých let, plných deziluzí očekáváme. Bobby Maxwell se svou partičkou brutálních mániček vyhlásili válku San Franciscu. A zastavit je může jen jeden člověk. Harry a parťák. No, parťák, ona je to parťačka. Honičky po střechách, bomby, únos starosty, finále v pevnosti Alcatraz. To Alcatraz pomalu chátral a Enforcer nám odhaluje čím se inspiroval Bay a jeho Skála. Nádherné jsou scény z bordelu. ("To to mám za čtyřicet dolarů dělat s gumovou pannou?" "Ale na 32 poloh!") případně z pohovoru na osobním oddělení. A jak se to řeší se zloději v obchodě, kteří drží rukojmí? "Chtěli auto. Dostanou ho!" Jedny z nejlepších hlášek, které se dají tesat do kamene... Doporučuji, ačkoliv Harry tady s tarasnicí působí jako Rambo, není tomu tak :-) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)
  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)

Reklama

Reklama