Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Berlín prožívá zlatou éru a místní muž, kterého zajímají jenom sex a prachy, právě plánuje ukrást šperky za 44 milionů. (Netflix)

Videa (1)

Promo

Recenze (106)

liquido26 

všechny recenze uživatele

No popravdě jsem čekal nudnou generickou krimi, která bude jen těžit ze slávy Papírového domu a bude to celé LGBT friendly a rasově vyvážené, ale NE. Berlin funguje jako samostatný svébytný seriál s dobrým scénářem a zajímavými vedlejšími postavami, který nepostrádá napětí a není nijak poplatný dnešní módě. Díky bohu. Není to tak napínavé, dramatické, smutné ani osudové jako Money Heist, ale to vůbec nevadí. Hodně slušná zábava, která potěší jak příznivce Papírového domu, tak lidi, co ho nikdy neviděli. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná dojička úspěchu Papírového domu, která nepřináší nic nového ale v rámci 8 dílů, dokáže zabavit a fandové se znovu setkávají se svými oblíbenými postavami. Jako seriálový heist už bohužel slabší, protože samotná velkolepá loupež je odbytá a vše je soustředěno primárně na útěk a budování romantických vztahů mezi postavami. S napínavého seriálu se tak v posledních částech stává regulérní telenovela, která je občas narušena nějakou akcí, která se dořeší ani ne tak důvtipem postav, jako scénáristickými berličkami. Pořád je ale Berlín slušným doplňkem, jen se obávám těžby dalších postav a že jich nebylo málo. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tady si z nás udělal někdo pěknou prdel. Přišli jsme sem totiž pro vychytralou akční heistovku s triky, zvraty a plnou napětí podobně jako v La Casa, ale dostali jsme úplně sprostou, trapnou a jednoduchou story s nezáživnou bandou bez jediného nápadu. Celá tahle série totiž působí jak parodie na původní počin a nesahá mu ani po kotníky. Postavy jsou až podezřele a na sílu podobné původním postavám (Nairobi…), celá loupež je až směšně jednoduchá, bez zvratů, bez větších plánů nebo převezení policajtů a vše jim vychází “jen tak” vlivem náhody. Nedočkáme se snad jediné chytré scény či jediného zvratu, který by nám vyrazil dech, ba co hůř, místo aby se scénář soustředil na svou hlavní linku, dělá tady z toho hollywoodskou love story, kdy doslova KAŽDÝ z party má svůj zamilovaný proslov, řeší své trable nebo se jeden do druhého zamiluje a to ani nebudu zmiňovat, jak dementně se tady každý chová, protože tady všichni pobíhají jak splašené slepice a dělají doslova věci, které by nikdo neudělal (co uděláme po loupeži 50mil dolarů? Ajo, půjdeme ukrást auto, jezdit nelegální závody a omylem v něm ztratím šperk za 5 mega! To zní na vrcholové zloděje logicky, ne?!).Vlastně se mi slovy těžko popisuje, jak mohli z tak očekávané série udělat takový odfláklý brak, a upřímně netuším, co zde zdejší experti tak hodnotí, protože Berlín prostě nemá vůbec nic společného s La Casa a působí neskutečně nudně a bez šťávy. Výsměch původní sérii i divákům. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

Naprostá senzace a genialita roku 2023! Berlín je TOPový seriál a já chci 2. Sérii. Kdo miluje původní La Casa De Papel bude bezpochyby unešen a kdo neviděl si tak či tak užije i toto. Sice se od původního seriálu dost distancuje. Dbá na chemii postav, lásky a rozepře. Než-li na akci se víc zaměřuje na ty dialogy a já jsem tento seriál hltal každým dechem. Herecké výkony byly nepopsatelné a Pedro Alonso je skvělý jakožto Berlín to musí uznat každý. A napětí? To bylo nepopsatelný! Poslední 3 epizody byly naprostý peak.. A co mě dostalo na kolena byla v 8. Epizodě píseň Felicità. Já seriálu uděluji 9 bodů z 10. ,, Felicità. È tenersi per mano, andare lontano, la felicità... " ()

Aleix 

všechny recenze uživatele

Tak ,přiznám se ,že z prvu jsem po třech epizodách chtěl plácnout slabou trojku a zbytek série odsunout na neurčito. Berlínovi žvásty o lásce a bezbřehém zamilovaní do nudné Camille mě čím dál tím víc štvalo. Navíc loupež mi přišla naplánovaná jako by se La casa de papel vykládal zcela vědomě. Álex Piňa mě však překvapil. Děj se otočil a jakmile lupiči začali zdrhat ,do děje vstoupila skvělá Alicia Sierra a později Inspektora Murillo začal jsem se bavit. Berlin byl upozaden a všichni se museli otáčet aby zdrhli všem těm španělsky mluvícím poldum. Druhou sérii očekávám a propojit další vloupacku s lupiči z LCdP by nebylo odvěci. + nemohlo jsem si nevšimnout na skrytý merchbrand pro pivovar Estrella Damm ,evidentně v Paříži jiný pivo neznají 🙂 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie sa začalo v októbri 2022 v Paríži vo Francúzsku a potom sa pokračovalo v Madride v Španielsku. (Arsenal83)
  • Séria bola natočená na širšiu obrazovku s pomerom strán 2:1, aby postavám bolo poskytnuté „viac scénického zážitku z ich okolia“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama