Reklama

Reklama

Film sleduje “dlouhý život ikonického podnikatele, od výroby traktorů na začátku jeho kariéry, přes vytváření vojenských vozidel během druhé světové války až po navrhování a výrobu automobilů Lamborghini, které v konečném důsledku definovaly jeho hluboký odkaz”... Příběh se odehrává  na pozadí poválečné Itálie a odráží složitou proměnu jeho vlasti. Lamborghini začínal skromně výrobou traktorů, během druhé světové války se věnoval vojenským vozidlům a když navrhl a začal vyrábět  automobily Lamborghini, jeho jedinečná genialita z něj udělala skutečnou ikonu automobilového průmyslu. Nechvalně proslulá byla jeho rivalita s Enzem Ferrarim. V osobním životě však zažíval citový zmatek, vášeň, romantiku i tragédii.. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

silentname 

všechny recenze uživatele

Je zvláštne, že keď som nadobúdal pocit, že film konečne niekam ide a začíname sa dostávať k zaujímavejším momentom a nádherným športovým vozidlám, tak už ostáva do konca len pár minút. A to je celkom zvláštne. "Lamborghini" nevnímam ako zlý film, no myslím si, že ivacerí asi boli sklamaní z toho, že sa nedočkali toho, v čo dúfali najviac. A tam trošku patrím aj ja. Na druhú stranu je zaujímavé vidieť ako sa vlastne celá firma dala dokopy, v čom začínali a k čomu sa dopracovali. A myslím si, že finálna veta: "You buy a Ferrari because you want to be somebody. But you buy a Lamborghini because you are a somebody" je v mojich očiach highlight filmu a niečo, čo si asi najviac zapamätám. Pretože si pamätám ako som sa ako päť-osemročný chalan hrával so svojimi modelmy autíčok spolu s mojim bratrancom a obaja sme boli v tej dobe absolútne nadšený z Lamborghini. Nie Ferrari, ale Lamborghini. Takže v tomto smere je to veta, ktorá ku mne niečo dostala. Vo výsledku ale takýchto scénok je vo filme celkom málo. Skôr sa venujú iným momentom... ktoré sú síce zaujímavé, ale niečo im rozhodne chýba. Chcel som aby mal film viac energie a adrenalínu... a nie aby sme sa dočkali ďalšej klasickej životopisnej drámy so všetkým, čo k tomu patrí. Na jedno pozretie dobré, no tam asi skončím. Hodnotenie: B- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bohatý život priekopníka, ktorý stvoril jeden z rýchlikov na cestách, no tvorcovia akoby presne takto z rýchlika chceli zobraziť jeho život. Až hanebne rýchlo a plocho. Najzaujímavejší je na filme ostáva teda jeho názov, zvyšok nedoriešené osobné situácie, ktoré z neho urobili len nesympatického pomaďáka s malou úctou k ženám. Alebo úctou len nakrátko a jednu miloval mŕtvu. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Filmový životopis, který působí spíš jako rychlý přehled základních událostí v životě jednoho výrobce traktorů, který se přeorientoval na sporťáky, ale doplněno něco málo ze soukromí a pár technických zajímavostí k jeho výtvorům. Jednoduché, skoro jako dokudrama, s feelingem tv filmu, ale Frank Grillo byl výborný (a taky to produkoval) a mně to nakonec přišlo fajn, ale pokud značka Lamborhini někoho nebere, tak pro ně to bude velmi slabý film. Myslím, že letošní konkurent Ferrari (2023) bude o dvě třídy lepší podívaná. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Je to taký Béčkový film, ale na Talianske pomery myslím dobrý. Film bol pomerne krátky a tak sa v ňom nedal zhrnúť celý život Ferruccia Lamborghini. Boli to len tie najväčšie míľnik jeho kariéry. Ale aj tak bola táto snímka lepšia ako som čakal keďže som o nej predtým vôbec nič nepočul, len raz náhodou videl trailer. Takže pokiaľ vás zajíma, čo sa skrýva za touto značkou, tak nie je chyba si tento film pozrieť. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na tohle sem se jako fanoušek všeho kolem aut docela těšil, i když bylo jasné, že nepůjde o žádný velkofilm. Bohatě by mi stačil dobrý film o Lamborghinim a to bohužel tenhle sterilně, tuctově a po většinu času nudně natočený životopis není. Grillo v jedné z mála vážnějších rolí kdy navíc ani nemusí nikoho mlátit je fajn, vizuální stránka je ok a auta jsou nádherná, akorát to nestačí a i když je stopáž velmi střídmá, je to mnohem víc nuda než cokoliv jiného. Doufám, že "Enzův" film dopadne lépe...40% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (6)

  • V závodě mezi Enzo Ferrarim (Gabriel Byrne) a Ferruccio Lamborghinim (Frank Grillo) jede Ferrari v automobilu Ferrari Mondial z roku 1982 a Lamborghini v automobilu Lamborghini Countach z roku 1985. (sQelle)
  • Ve filmu je naznačeno, že Ferruccio Lamborghini (Frank Grillo) odmítl první návrh designu Franca Scaglioneho (Andrea Bruschi) ve prospěch konvenčnějšího designu, který se měl stát modelem 350 GT, prvním sériovým Lamborghini. Ve skutečnosti vypadal úplně první prototyp Lamborghini, 350 GTV, přesně jako „odmítnutá“ designová skica ve filmu. Byl představen na autosalonu v Turíně v roce 1963, tedy daleko před Ženevským autosalonem v roce 1964, kde bylo podle filmu představeno první Lamborghini. (Johnny.ARN)
  • Když se narodí dítě Clelie (Hannah van der Westhuysen) a Ferrucciovi (Frank Grillo), je vidět, že má dokonale zahojený pupík, když ho lékaři vyzvedávají. Takto by žádný pupík u právě narozeného dítěte nevypadal. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama