Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (110)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Predikuju do dvou týdnů živoření na netflixu. Pozoruhodné jedině tím, jak to v rámci zachování klasické struktury a iluze, že to někdo někomu ale fakt jako drsně natřel, ignoruje naprostou iluzornost toho všeho, plus hladkostí, s jakou Rogen přešel od hraní duševně mrtvých antisystémových lůzrů k duševně mrtvým lůzrům těžkotonážně zainvestovaným na zachování systému, což vlastně pozoruhodný není ani trochu, to přece krásně odráží reálnou životní trajektorii průměrnýho manažera, fajn, jako bych nic neřekla. Sequel. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád tenhle druh filmů a i vzdálený příbuzný McKayovi Sázky na nejistotu, ve kterém se obyčejní lidé (zpočátku spíš nechtěně) postaví velkým zvířatům z Wall street, fakt sedl. Díky tomu, že akciový trh je pro mě španělská vesnice a kauzu Gamestop sem nijak nesledoval pro mě bylo všechno nové, zábavné ke sledování a svým způsobem i lehce poučné. Gillespie si opět vybral dobrý námět a přišel s kouskem, který stejně jako Big Short rád uvidím časem znova...80% ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Erik Meldík v americkém filmu? Ano je to tak, i on se tam na pár scének objeví, avšak nikoliv jako herec, ale jako influencer komentující tehdejší dění na burze. Co se filmu týče, jedná se o originální snímek vysvětlující co se to k čertu vlastně stalo na Wall Street s kauzou GameStop. Snímky podle skutečných událostí mám rád a když se k tomu přidá kvalitní herecké obsazení (ano, mluvím hlavně o Paulu Danovi), vznikne z toho snímek, který s čistým svědomím doporučím každému, kdo se zajímá o finanční trh či má rád jak obyčejní lidé vyjeb*u s pracháči na Wall Street. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Bizarní skutečný minipříběh byl Hollywoodem přetaven do čehosi s "vyšším posláním", nad čímž by většina aktérů toho minipříběhu asi kroutila nevěřícně hlavou. Kromě toho má tento film specificky antičeský problém v tom, že je strašlivě ukecaný a točí se převážně kolem lidí, organizací a činností, ve kterých se většina Čechů vůbec neorientuje a nikdy o nich neslyšela (přičemž film skoro nic z toho nevysvětluje). Je to ale velmi slušně řemeslně natočeno. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Film Peníze těch tupců byl inspirován skutečnou událostí, která nastala během covidové smrště a i v snímku se to rouškami jen a jen hemží. Děj se točí jak ruleta kolem akcií společnosti GameStop, kdy chudý lid pozvedl své šrajtofle a dal se do boje s hamižným světem ovládajícím Wall Street. Paul Dano si vzal na starost hlavní roli, kterou zvládl na jedničku a režisérovi Craig Gillespiemu se zas povedl fajn snímek z oblasti finančnictví, který je srozumitelný i laikovi. Film je skromnou připomínkou události, která otřásla pouliční zdí, ze které odpadla nejedna prohnilá omítka. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Události popsané ve filmu se ve skutečnosti odehrály v delším časovém horizontu. Keith Gill (Paul Dano) poprvé pronesl slavnou větu: „I like the stock“ na Redditu v lednu nebo únoru 2020. Akcie GameStopu začal nakupovat už v roce 2019, tehdy za pouhých 5 USD za akcii. Teprve s příchodem pandemie covid-19, kdy cena spadla na 3 USD a Keith přišel o práci, začal aktivně studovat akciový trh a své poznatky sdílel na sociálních sítích. A důvod? Keith věřil, že mladí Američané, zavření doma většinu dne, začnou hrát z nudy videohry. Tahle myšlenka začala potupně získávat na oblibě a finančníci z Wall Street ji naopak naprosto zavrhovali, načež byli po zatlačení do kouta přinuceni hrát špinavou hru. (HellFire)
  • Pivo značky Scrimshaw, které pije Keith Gill (Paul Dano) v restauraci na začátku filmu, vyrábí pivovar v malém kalifornském městě Fort Bragg. (HellFire)
  • Skutečný Ken Griffin (ve filmu ztvárněný Nickem Offermanem) se tvrdě ohradil proti způsobu, jakým jej tvůrci ve filmu ztvárnili a rozhodl se zažalovat studio Sony Pictures. Oslovil proto přinejmenším dvě advokátní kanceláře a rozeslal několik výhružných dopisů. Griffin argumentoval tím, že „film překračuje pomyslnou hranici mezi vědomě nepravdivým a pomlouvačným vykreslením mé osoby a společnosti Citadel Securities“. (HellFire)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama