Reklama

Reklama

Infiesto

  • Španělsko Infiesto
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V chaotické době pandemie pátrají dva detektivové po únoscích mladé ženy a odhalí přitom, že celý případ je součástí ďábelského plánu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Španělský kriminálky se povětšinou vyznačují drtivou a nekompromisní atmosférou a dycky poměrně zapeklitým dějem. Tahle si vzala od každýho jen trošku, což je škoda. Věřím, že kdyby to natočil jinej rejža, mělo by to větší koule. Zajímavý bude sledovat tenhle film až po letech, kdy budeme vzpomínat na časy, kdy byly povinný roušky i venku. Strašný... Vyšetřovací dvojice měla co nabídnout. Nebyl tady jedinej napínavej moment, ani náznak nějakýho akčního momentu. Takže bych řekl, že hodnocení odpovídá. Ale dokoukal sem to na jedinej zátah až do konce, což se nestává u každýho filmu. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vypadá to tak, ako keby tvorcovia použili veľmi začiatočné nápady z prvej série True Detective. Zamiešanie pandémie COVID-19 do filmu v podstate nemá žiadny vplyv na príbeh (nikam ho neposúva). Atmosférou to chce napodobniť príbuzný škandinávsky pocit, to sa mu však darí len čiastočne. Trochu lepšie vedenie príbehu (a absencia COVID-19) a hlbšia spolupráca medzi vyšetrujúcim duo by film mohli posunúť na trochu vyššiu úroveň. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení na poli kriminálek. Španělská jednohubka, která zbytečně vnucuje ten kamerový filtr šedi, ale budiž. Patrání si užijeme po celou dobu, vrah se těžko tipne a na to přijde i nečekané věc ke konci, kterou jsem fakt nečekal. Nevím proč je film rozdělen na dny při Covidu, protože tomu takovou extra váhu moc nedodávají, ač se tak děje, ale větší motiv a vliv to fakt nemá. Poslední scéna úplně zbytečná a dost blbá. Ostatní drží dost dobře, hlavní duo ok a jelikož zas těchto lepších pátracích kousků moc není, přihodíme do kotle. 75% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si řekl, že když jsou dnes už na těch všech VOD službách dostupné kdykoliv v české lokalizaci i nějaké ty věci mimo Hollywood, potažmo neanglicky mluvené, tak že zkusím i něco takového. Ale zrovna Infiesto vypadá spíš jako epizoda z klasického krimi seriálu, kterých můžete každý rok vidět nepočítaně. Zajímavá je tak spíše podzápletka s Covidem, která je ale spíš jen načrtnuta, a věci, které tu pak následují, si tak spíše vybavíme ve své paměti...Samotné vyšetřování je pak čistě o tom, že klasická filmová dvojka poldů jezdí z místa na místo, kde se ptají a vyšetřují, až se dopátrají k výsledku. Herci asi u nás nikomu nic moc neřeknou, působí solidně, ale ani tak to pro nás není velké lákadlo. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Neslané, nemastné....Takový polotovar, který má dobrý základ, kterým je příběh - spíš myšlenka příběhu ve které hraje prim pandemie Covidu a fanatická sekta, jejíž členové věří, že musí obětovat lidské oběti, aby zastavili pandemii, kterou považují za počátek konce světa. Ano nezní to špatně. Jenže provedení je velmi tristní až dětinské. Autor jednoduše nedokáže vymyslet kriminální zápletku tak, aby její odhalování a rozplétání působilo profesionálně a pro diváka atraktivně. Příběh nepůsobí tak hlubokým a "temným" dojmem, jakým by mohl. Je zde i jakýsi pokus přiblížit divákovi hlavní dvojici vyšetřovatelů a nastínit jejich osobní problémy - i toto se zde minulo účinkem a nedokázalo to vzbudit sympatie. Film tak obsahuje spousty rozporů a vypomáhá si vyloženě náhodnými odhaleními a prapodivnými kroky vyšetřovatelů. Je to celkem škoda, protože ty herci měli na to zahrát v perfektním temném a sektářském krimi filmu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Při přestřelce u poustevny používá bratr otčíma oběti československou útočnou pušku vz. 58 P. (Viacslav)
  • Zhruba ve 45. minutě filmu se v záběru objeví traktor československé výroby Zetor. Podnik na výrobu traktorů vznikl po 2. světové válce jako součást Zbrojovky Brno. (BrianStorker)
  • Názov filmu je skutočným miestom: Infiesto je malé banícke mesto patriace do samosprávy Piloña v Astúrskom kniežatstve (na severozápade Španielska). Nachádza sa asi 39 km od Ovieda a má 2400 obyvateľov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama