Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Podivný, zpočátku docela chaotický film, se kterým mám několik osobních problémů. 1) Adrien Brody mě příliš nebere a jeho postava mi taky nebyla sympatická (přesněji - lezla mi celkem na nervy). 2) Čekala jsem nějakou zásadnější zápletku, než pouhé "banální" ovlivnění životů dvou cizích lidí. 3) Za tohle tvůrci nemůžou: bohužel jsem film sledovala s amatérskými titulky, co do už tak dost komplikovaného snímku vnášely akorát ještě více chaosu (místy věty nedávaly smysl v kontextu s dějem, občas byl vyloženě pozměněn význam, sem tam něco chybělo, haprovalo časování, plus nějaké ty hrubky), mizerné titulky zkrátka nepřispěly k lepšímu zážitku, ba právě naopak, a usnadnily mi tak rozhodování mezi 3 a 4*. S odpovídajícím překladem by to bylo na 70%, takhle spíše zklamání a 65%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Občas se to drhlo s logikou, tvůrci toho chtěli nabídnou hodně, mnohdy u toho chyběla zkušenější ruka režiséra. A z lékařského hlediska to drhlo asi nejzásadněji. Řada postupů v psychiatrických léčebnách takhle zdaleka nefunguje, nebýt Adriena Brodyho (který očividně pro roli i razantně zhubl), tak bych řadě situací neuvěřil vůbec!! Svěrací kazajka měla rozhodně na víc. Občas jsem se nudil, občas nadával na zběsilou hru filtrů, občas nechápal, co a za jakým účelem, to či ono, postavy dělají. Razantní střih a téma něco jako Přelet nad kukaččím hnízdem (bez onoho cestování časem), to je kombinace, která mně osobně nestačí. Netradiční thriller, který mohl být velmi zajímavý, ale zdaleka jím není. Celkově to do sebe nezapadlo. Ale Keira Knightley nejen herecky potěší. S neustále vyděšeným a bezmocným Brodym jí to náramně sluší. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Moje pocity jsou opravdu hodně rozporuplné. Ten film má skvělý námět, poměrně depresivní atmosféru, fenomenálního Brodyho a půvabnou Knightley. Ale pořád se mi zdálo, že tady se prostě dalo z toho všeho vytřískat ještě mnohem více, že scénář mohl být chvílemi trochu odvážnější a že všechno to tajemno působilo v symbióze s vyloženě slabým rozuzlením příběhu jako šíp vystřelený do prázdna. Byl jsem hodně zvědavý, ale Svěrací kazajka je jen další z mnoha filmů o cestování časem, který se významně liší jen tím, že se chytře schovává za vábivou masku psychiatrické léčebny. Srovnávání s 12 opicemi nepřipadá v úvahu... 65% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody ! To by byla odpověď na otázku, co na mě nejvíc zapůsobilo. Ten kluk má úžasně našlápnuto a není taky divu: Krvavé léto, Loutka, Pianista, teď Svěrací kazajka ..... jeho talent narůstá geometrickou řadou a je to tak příjemné vidět zas jednou někoho, koho na vrchol nedostal krásný xichtík a namakaná postava. Ve filmu, který by mohl stát v jedné řadě s 12 opicemi, Donnie Darkem, Mechanikem....... , hraje pacienta, který je díky (díky?) drastické léčebně metodě schopen "vzpomínat na budoucnost", vyhodnocovat a zařídit se. To, co uděláme a jak to uděláme dnes, ovlivní zítřek a to nejen nám, ale i jiným. Mysleme na to. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek, od kterého jsem nečekla žádné zázraky a o to víc jsem byl překvapen. Slušný thriller s poměrně originálně zpracovaným tématem. Výkony Keiry Knightley a Adriena Brodyho byli výborné, především Adrien se mi velmi líbil. Johna Mayburyho moc neznám, ale myslím, že tohle je asi jeho dosavadní vrchol. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)

Reklama

Reklama