Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neměl zrovna šťastné dětství, a tak rád unikal do světa filmu. Sylvester Stallone v tomhle dokumentu vypráví, jak se vypracoval z outsidera v hollywoodskou legendu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem ho měl radši, než třeba Arnolda.... Sly je prostě sympaťák, lepší herec a celkově mnohem lepší a přínosnější filmový tvůrce a chytřejší člověk, navíc líp vypadá. Sly je pro mě opravdová Akční legenda navždy...... Hezkej, dojemnej dokument, kterej nepřináší nic moc novýho, ale místy mě opravdu dojal ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(73/2023) / Dobrý dokument o Slyovi. Jeden z najzaujímavejších hollywoodskych príbehov bez pochýb. Nemal na to face, ani úplný herecký skill, ale napriek tomu to Sylvester dokázal. Film má v pohode stopáž, pokryje to najdôležitejšie čo nás vlastne zaujíma. A je vcelku taký ponurý, depresívny, nemal to v rodinnom živote nikdy ľahké. Ďalší dobrý Netflix. (8/10) ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První půlka je hodně dobrá. Věnuje se začátkům a trablům před natáčením Rockyho a je přesně taková, jaká by měla být. Jenže pak se zbytek kariéry nutně musí vzít v kvapíkovém tempu a to už dokumentu nesedí. Jo jasně, bavilo mě to, a výtka je vlastně taková, že to mělo mít tak 6 hodinových dílů. Ale jsou tu i nezodpovězené otázky, jako třeba události kolem jeho syna a ani zmínka o jeho manželkách z 80. let. a proč o něm mluvil Quentin. Plus samozřejmě nezmínka o spoustě filmů, ale to jde na vrub tomu krátkému formátu. 7/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[100%] Sylvester Stallone patří z celého filmového světa mezi mou absolutní topku! Je pravda, že podobných oblíbenců mám opravdu hodně, kdysi jsem hltal i Stevena Seagala a podporoval i jeho horší, béčkovější filmy po r. 2002, ale Stallone je prostě jen jeden. Ten člověk dokáže tak skvěle a upřímně sehrát většinu svých rolích … Rocky a Rambo – to jsou jeho 2 ikonické role – filmy, na které se mohu dívat opakovaně a spoustu jiných. I jeho novodobá éra filmů - myslím jeho restart klasik je jako je šestý Rocky nebo čtvrtý Rambo z let 2006 a 2008. Následují Postradatelní apod. No nic, to bych tu psal ještě asi hodně dlouho. Tento dokument mi sedl ještě o ždibec víc jak nedávná Arnoldova třídílná dokumentární série. Sly zde líčí své těžké dětství a mládí, kdy velmi neúspěšně začínal s hereckou kariérou a proslavil ho až první Rocky. No a tak pokračuje dál ve skvělém vyprávění od samotného Sylvestera. Dokument ve mně vyvolal určité emoce a celkově je to hezky odvyprávěné, co víc k tomu dodávat? ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

To, co Stallone ztrácel na hereckých schopnostech, vždy bohatě doháněl svými fyzickými předpoklady a charismatem. I dokument „Sly“ jej vykresluje jako houževnatého srdcaře, který je však velmi citlivý a dělá chyby. Stallone se rozhodně nestydí. Sonda do jeho fascinující kariéry je hluboká, upřímná a nebojí se dotýkat i palčivých témat. Je to standardní dokument, kde se v proudu času letá do minulosti, současnosti a prostor k vyjádření dostane i značné množství hereckých kolegů, režisérů i rodinných příslušníků. Tyto obligátní dokumentaristické principy, však ozvláštňuje přítomnost hlavního protagonisty. Stallone má cit pro mluvený projev. Je upřímný, sám k sobě kritický a nemá problém posuzovat svou cestu z různých úhlů. Možná i díky tomu mi výsledek přijde více uspokojivý, než v případě rakouského chasníka, který se také dokázal z kupky hnoje dostat na samotnou špičku filmového průmyslu. Sylvester Stallone je mužem, který se ze svazující obruče hereckých stereotypů postupně vymanil a stal se sám sobě nezávislým hrdinou, jež píše scénáře, režíruje filmy a vydává knihy. I když to tak na první pohled nemusí vypadat, skoro každý jeho film byl osobní. Do každého vlil svůj nahromadění hněv, lásku a také slávu, která mu umožnila točit svobodně a bez limitů. Tím se postaral o rozvoj velkoprodukčních blockbusterů a zpopularizoval akční žánr. Krásná, celkem intimní výpověď podtržená svižnou režií Thoma Zimnyho. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Píseň, která zní během závěrečných titulků, je „Come On Up to the House“ nazpívaná americkým písničkářem Tomem Waitsem. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno