Reklama

Reklama

Donggam

Trailer
Jižní Korea, 2000, 110 min

Příběh se točí okolo dvojice studentů ze stejné university, kteří spolu začnou mluvit přes radiopřijímač a rozhodnou se setkat. Po nevydařené schůzce zjistí, že je od sebe dělí 21 let. So-eun (Ha-Neul Kim) žije v roce 1979 a In (Ji-tae Yu) v roce 2000. Jejich neuvěřitelná komunikace ale pokračuje a nabere nečekané otáčky. (venus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Další z krásných melodramat, v tomto případě až snových, okořeněný mojí oblíbenou herečkou Ha-neul Kim. Natočen tak něžně a přirozeně, jak to jen koreici umí. A jak napsala May: "Toci se spousta filmu, ktere si kladou za cil vyzdimat z divaka za kazdou cenu slzy, ale ani zdaleka se jejich pociny nemuzou rovnat necemu tak prirozene kouzelnemu jako je Ditto."... ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Je to haluz, akou formou dokážu Aziati stále točiť filmy. A toto je jeden z nich. Tá otvorenosť (a naivita), akou spolu komunikovali tie dve duše, bola neúprosná. A nech žijeme v dobe akej chceme, vždy bude človek túžiť po spriaznenej duši, ktorá ho nielen pochopí, ale bude mu chcieť náklonnosť aj opätovať. Za doprovodu krásnej hudby, upokojujúceho akvária a skvelých rozhovorov sme sa dopracovali až na koniec... , ktorý musím nie len predýchať, ale aj poriadne pochopiť... ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Krásný film plný citu. Navíc s velmi příjemnými herci. Téma o dvou lidech, kteří spolu mluví skrz pokažený radiopřímač i přes časovou bariéru dvou desítek let, se mírně podobá filmu IL MARE (popřípadě jeho zkopírované americké verzi Dům u jezera). Avšak právě toto velké časové rozmezí, které je dělí, způsobí, že tyto dvě hlavní postavy neskončí spolu, ale vše dopadne úplně jinak, přesto nádherně a jak dopadnout má. Z korejských filmů jsem ráda, že jsem si zrovna tento nenechala ujít. :) ~(4,6)~ ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Je to takový mix Frekvence a Domu u jezera, ale celkem ucházející. Samozřejmě ukrutná romanťárna, občas trochu dlouhé dialogy jsou prokládány ještě delšími bezeslovnými záběry za doprovodu klavíru, čili rozjitřené duše si přijdou na své. Jelikož jde o mé oblíbené téma, tady konkrétně o komunikaci dvojice, z nichž se ona nachází v roce 1979 a on v r. 2000, nemůžu jít níž než na čtyři hvězdy. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ve skutečnosti, ale ve filmu pravděpodobně nikdo nevěří v osudovou lásku tak, jako Korejci. Pokud budu chtít nějakou romanci, v nejmenším nebudu váhat kam sáhnout. Ale součástí mého prožitku je samo filmové zpracování, zvláště, když vám je jasné, KAM se film bude ubírat a zajímá vás tedy mnohem více JAK . Od zajímavých momentů, jakoby režisér spíš utíkal a také mám trochu smůlu, že ty vrcholné, pro větší účinek znásobené nějakým klasickým flákem, na mě působí přesně opačně. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama