Reklama

Reklama

Hlasy mrtvých

Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá dívka Iris zdědí po svém otci starobylý dům s jedním hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je démon je pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Mladá dívka se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem. Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty. Pak se démon osvobodí a přinese k nám svůj děsivý svět mrtvých, hrůzu a teror. Iris má v záhadném domě na návštěvě kamarádku, když je překvapí první zákazník. Neodolá svému pokušení a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Zákazník se však neovládne a dvě minuty, které nás všechny dělí od pekla, překročí. Čarodějnice je najednou volná, mimo kontrolu svého pána. Chce se dostat ven ze své sklepní hrobky a chce zabíjet. Hovořit s mrtvými má svou cenu a přišel čas ji začít opravdu splácet. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (84)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Škarohlídský spoiler: Hloupá, ale zato panovačná a vypočítavá husička chce rychle přijít k prachům, a tak pronajme strašidlo ve sklepě jednomu ňoumovitému necharismatickému nekňubovi. To se jí sice naštěstí nakonec vymstí, ale bohužel to trvá příliš dlouho. A tak kromě poměrně slušné filmařiny je pro mě jediným výrazným plusem Saffron Burrows v maličké vedlejší roli. Dokoukáno asi napočtvrté. Ne že by to byla zas až taková sračka, ale vždycky mě po chvíli napadlo dělat něco mnohem užitečnějšího, než na to bez většího zájmu čučet. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že Baghead bude další pro mě nudnej horor natočenej pro oko mainstreamovýho diváka ale musím uznat, že to je asi jeden z nejlepších hororů poslední doby co byl v českých kinech. Tím netvrdím, že je to nějaká hororová pecka ale v pohodě koukatelnej hororovej kousek kterej má slušnou atmosféru a v patřičných chvílích notnou dávku napětí. Taktéž nenudící příběh s fajnovým vyústěním kterej kazí jen ten digitální ohýnek. Vše zabaleno do přijatelný stopáže. Lepší 3hvězdy ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poměrně atraktivní zápletka je zde bohužel utopena pod nánosem zoufale předvídatelného sledu událostí, čemuž nepomáhá ani laciný scénář šustící papírem či křečovité herecké výkony. Baghead se tedy s drtivou jistotou řadí k čím dál tím většímu zástupu podprůměrných hororových počinů, které díky své neschopnosti a drzé laxnosti podráží tomuto pomalu umírajícímu žánru nohy. Škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přijít v rámci čarodějnického žánru s něčím novým je majstrštyk a tady se to alespoň částečně povedlo, takže palec nahoru je na místě. Sem tam se podařilo vyčarovat celkem solidní temný vizuál, který v některých momentech přecházel až do gotiky a i když těch pasáží nebylo tolik, je to pro měl další plus. A nakonec je tu Freya Allan, které to tady sedlo a jsem celkem zvědav, kam se tahla holka bude posouvat. Mínusem je chybějící napětí, což je znát skoro až bolestně a pak je tu nedotažený scénář. Nástřel s bosorkou ve sklepě je fajn a líbilo se mi i jak se příběh vyvíjel a osvětloval roli hlavní hrdink. Ale pak se tvůrci zasekli, chvíli přešlapovali na místě a nakonec uplácali konec, který sice není velkým průšvihem, ale bezradnost je na něm znát celkem výrazně. Ale i tak je to solidní mainstreamovka, která za vidění určitě stojí. 65% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Respektive kdo čeká (pod)průměrné béčko, to taky dostane, kdo čeká něco víc, tak ten ať Baghead ani nezapíná. Nápad je sice vcelku originální, nicméně to je asi všechno, protože tvůrci jej trestuhodně nevyužili ani z poloviny. Dozvíme se základní náčrt celého příběhu, ale ten není ani zdaleka dotáhnut do konce, dovysvětlen nebo jakkoli dobře uchopen, prostě je divákovi jen tak nešikovně hozen, což dělá z celého filmu už na první pohled neskutečně levnou slátaninu tuctových dialogů, nezajímavých postav a ještě nezajímavějšího (čti naprosto neoriginálního) domu, ve kterém se film odehrává. K naší smůle zde nejsou ani dobré lekačky, ani dobrá atmosféra, napětí nebo zkrátka jakýkoli hororový prvek, který by měl fanouška žánru nalákat nejen do kina, ale i na samotné domácí koukání. Nespočet věcí zde navíc nedává vůbec smysl, nejsou nám vůbec dovyprávěny a celé je to na 90 minutách až moc uspěchané, přímočaré a bez potřebného základu či backgroundu, na kterém by film mohl cokoliv budovat. Jako 10minutový kraťas těžící z ústředního nápadu dobrý, jako celovečerák na plátno velmi odbylé a nudné. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 30 dní od 18. októbra do 26. novembra 2021 v Nemecku. Film sa natáčal v Studio Babelsberg v Postupime a v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama