Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Zajímavosti (34)

Simpsonovi - Je vinen Šáša? (1990) (epizoda) (S01E12)

Příšerky s.r.o. (2001)

  • Karavan, ve kterém se ocitne Randall, je ten samý jako ve filmu Život brouka (1998). Vedle karavanu si všimněme známého auta Pizza Planet. (SONY_)

Coco (2017)

  • Film bol vydaný v ten istý deň ako Toy Story (1995). Zároveň ide o druhý film spoločnosti Pixar, ktorý sa uvoľnil v rovnaký termín ako iný z ich predchádzajúcich filmov. Prvý z nich bol Dobrý dinosaurus (2015), ktorý si zopakoval termín po filme Život chrobáka (1998). (LuiCJ)

V hlavě (2015)

  • Ve filmu je několik zjevných narážek na ostatní pixarovské filmy. Například:
    - V Představivosti je desková hra s názvem "Najdi mě", na které je vyobrazena rybička klaun očkatý a pod ní je hra s obrázkem dinosaura, což jsou narážky na Hledá se Nemo (2003) a Hodného dinosaura (2015).
    - Krysa podobná Remymu z Ratatouille (2007) se objeví mrtvá v novém domě Riley (Kaitlyn Dias) a v její noční můře. Na obálce jednoho časopisu je také možné zahlédnout Colette Tatou, kuchařku z Ratatouille.
    - V jedné z nočních můr je také medvěd, podobný Elinor z Rebelky (2012).
    - Stejně jako v každém filmu od tohoto studia, se i zde nacházejí dodávka Pizza Planet a číslo A113.
    - V učitelčině hlavě je vidět glóbus, který je v každém díle série Toy Story.
    - Vzpomínka, v níž je Riley (Kaitlyn Dias) ve školce, zřejmě zobrazuje Sunnyside, školku z Toy Story 3: Příběhu hraček (2010).
    - Jakmile se Riley (Kaitlyn Dias) s rodiči stěhují do San Francisca, lze si během jejich cesty všimnout ptáčků z kraťasu Pro ptáčky (2000).
    - Když Bing Bong (Richard Kind) vzpomíná, jak jezdil s Riley (Kaitlyn Dias) v raketě na Měsíc, můžeme vidět známý míč Luxo.
    - Při rodinné večeři jedí Andersonovi čínské jídlo z krabice, která je stejná, jako ve filmu Život brouka (1998).
    - Jedna z dívek ve škole má na sobě tričko s lebkou, což je narážka na Sida Phillipse z Toy Story: Příběhu hraček (1995).
    - Některé vzpomínky obsahují úryvky ze scény ze Vzhůru do oblak (2009), v nichž můžeme vidět, jak spolu Carl a Ellie žili. (buzzwoody)

Hledá se Nemo (2003)

  • V Pixaru se traduje historka, že prvotní inspiraci pro dobrodružství malého Nema našel režisér a scenárista Andrew Stanton v roce 1992, když se svým synem navštívil Vodní svět. Právě tehdy si uvědomil, jak krásně by barevný podmořský svět vypadal v počítačové animaci. Celý příběh vychází ze životních situací samotného Stantona a spadá do roku 1997. Při jedné z procházek se synem si povšiml, že svého potomka tak úzkostlivě střeží a opatruje, až to má dopad na jejich vztah. Ihned začal pracovat na scénáři, ačkoliv na pořadu dne byla postprodukce filmu Život brouka (1998). (Dlee)

Auta (2006)

  • Hudba v traileru je hlavním hudebním tématem z filmu Život brouka (1998). Další písní v ukázce je např. "Westbound Sign" skupiny Green Day z jejich alba "Insomniac" z roku 1995. (hippyman)

Toy Story 2: Příběh hraček (1999)

  • Ve filmu je několik narážek na jiný film společnosti Pixar a to Život brouka. Když hračky procházejí křovím, lze na větvi vidět housenku Heimlicha (tato scéna je pak dovedena ad absurdum ve "vystřižených" scénách). V Andyho pokoji navíc visí i kalendář Život brouka, v Alově dílně pak vidíme hračky s tématem filmu. (novoten)

Mravenčí polepšovna (2006)

  • Mravenčí polepšovna je třetí trojrozměrný animovaný snímek o mravencích. Předchází jej Mravenec Z (r. Eric Darnell a Tim Johnson, 1998) a Život brouka (r. Andrew Stanton a John Lasseter, 1998). (imro)

Reklama

Reklama