Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nechť přede mnou nikdo nezpochybňuje sílu ženského přátelství. Na tohle jsem kdysi šla jen proto, že moje úhlavní kamarádka nechtěla jít sama, i když už tehdy se mi při pouhém vyslovení jména "Jean-Claude Van Damme" zauzlovávaly palce u nohou. Přežila jsem, kamarádka zase se mnou přežila Apokalypsu s Brandem, třebaže její skelný pohled během filmu by mohl naznačovat opak, a kamarádství přežilo též. Tvrdší zkoušku ohněm než skákajícího a kopajícího Belgičana vzdorujícího protivníkovi ve střepy obalených rukavicích hned tak nevymyslíte. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Kickboxer patří mezi nejslavnější Van Dammeovi filmy, a tak nějak předznamenává jeho následující kariéru, které se málokdy podařilo vybočit z mantinelů podprůměrné podívané. Jsou tu naprosto otřesné herecké výkony (ano, o ty tu sice nejde, ale...), špatně napsané postavy i příběh a nesympatický Van Damme v hlavní roli. To jediné, co v tomto filmu stojí za zmínku je kultovní záporák Tong Po, který svým robotickým kopáním do sloupu, švihání dlouhým copem a v neposlední řadě ďábelským asijským vzhledem dokázal přežít závěrečné titulky a postavit se v humornější reinkarnaci samotnému Topperu Harleymu ve Žhavých výstřelech 2. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Prenadherne becko, ktore trpi hrozostrasnymi dialogmi a cudnymi scenami typu "Van Damme si odfotografuje cvachtajuce sa nahe deti a potom nezne obime svojho brata". A predsa. Tong Po mi nahana strach tak ako pred desiatimi rokmi a aj na dnesnu dobu docela drsne finale som si aj dnes paradne uzil. Nesmrtelna beckova klasika na ktoru (spolu s Bloodsport a Lionheart) nenecham dopustit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Kickboxer" patrí medzi tituly, ktorými sa preslávil belgický majster bojových umení a herec Jean-Claude Van Damme. Zároveň je to i snímok, ktorý patrí ku tomu najlepšiemu, čo sa v rámci fight movie natočilo. Kultová záležitosť. Žánrová klasika. Američan Kurt Sloane chce na turnaji v thaiskom Bangkoku pomstiť svojho staršieho brata Erica, ktoré tam zmrzačil miestný šampión Tong Poa. Kurt si s ním chce v ringu vysporiadať účty. Podstúpi veľmi náročný tréning a vyzve obávaného Tong Poa na súboj. **** ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb jeden z najlepších filmov Jean-Claude Van Damma. Ústredný motív pomsty a niektoré scénky sú takmer nezabudnuteľné ale väčšina je dosť riedka omáčka. Ide síce o béčko ako remeň so všetkými "zlými prvkami" 80´s rokov ale status kultový mu odobrať nemôžeme. Kickboxer má ten klasický štandard bojových filmov o pomste. Týpek sa chce pomstiť druhému za to, že mu zabil člena rodiny a tak vyhľadá majstra ktorý z neho za pár dní vytesá terminátora. Nechýba bolestivý tréning avšak oproti ostatným, kedy je práve táto časť naj zábavnejšia, tu ma dosť nudila. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Zmínky Kurta o lekcích baletu, do kterého ho údajně tlačila matka, se zakládají na skutečném životě Van Damma. Stejně jako jeho vyprávění o tom, že je z Belgie. (Nathaniell)
  • Ve scéně, kdy vchází Kurt (Jean-Claude Van Damme) a Taylor (Haskell V. Anderson III) do restaurace, zavírá za sebou Kurt dveře a je po Taylorově pravici, kdežto v dalším záběru zblízka Kurt teprve vchází a je po Taylorovo levici. (Armin82)
  • Michel Qissi, který ztvárnil postavu Tong Poa, je Van Dammův blízký přítel, se kterým v minulosti ještě před svou filmovou kariérou odjel do Thajska studovat Muay Thai. (Eldrick)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama