Reklama

Reklama

Opravdový život

  • Kanada Sleepwalking
Trailer

Obsahy(1)

Peklo osamění a dospívání bez těch nejbližších.  Jedenáctiletá Tara se musí smířit s tím, že její nevyrovnaná matka náhle někam odjela s mužem, jemuž právě věnuje pozornost. Zatímco marně očekává její návrat, stále více si uvědomuje, že se o sebe nedokáže postarat. Otce Tara nikdy nepoznala a tak ji pod svá ochranná křídla alespoň na nějaký čas bere bratr matky, James...
Filmové drama o tom, jak je obtížné vymanit z nepříznivých rodinných okolností i předurčenosti osudu natočil režisér Bill Maher. Ve svém debutu se opřel o silný příběh a herecké výkony známých představitelů: Charlize Theronová ztvárnila úlohu Joleen, Dennis Hopper hraje tvrdého farmáře Reedyho. Hudbu k snímku napsal vynikající skladatel Christopher Young. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Osud hold po někom háže samý hovna tak dlouho, až jednou začne ta kupa sraček člověku přerůstat přes hlavu. Takový je prostě život. Tohle je rozhodně víc opravdový, než všichni ti mladí, bohatí a děsně cool lidi co vidím v každým druhým filmu. Herecký výkony úplně všech jsou prvotřídní, ale to, co tady předvádí Nick Stahl a AnnaSophia Robb je nádhera, jsou to právě oni, kdo opravdovýmu životu davají pravou opravdovost. P.S. Oficiální text distributora psal zřejmě člověk, co se nastřelil herákem, kouřil trávu a současně ho zezadu prcala gorila, protože jedině tak může někdo napsat takhle zcestnej výblitek. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - No tak, řekni že mě miluješ............ Smutný příběh, který se sice vleče a stejně je stále o čem přemýšlet. Speedy je trochu retard, ale má dobrá srdce, Joleen je možná potvora, ale to zatím nikdo neví a Tara, Tara je jen zoufalá. Ponurý a skoro beznadějný příběh ve kterém je neustále zima, led a sníh. Ke konci jsem si i pobrečel. CITÁT - Dnes je nový den tvého nového života......... Dobré herecké obsazení, hlavně Stahl to zahrál parádně, hudba je ponurá jako celý příběh a konec je....to je opravdový život. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Pekné, avšak "deravé"... Sleepwalking snaď ani nepôsobi ako celok. Herci sa strácajú a vynárajú, dejová línia sa snaží až veľmi tlačiť na city, prevedenie je priemerné a Bill Maher začiatočník. "Laťka" bola nastavená veľmi vysoko a niekto ju nedokázal preskočiť... Atmosféra je síce miestami dojemná a mrazivá, ale to je asi tak všetko 6/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela depka prakticky bez světlých okamžiků. I když holka dostane k narozkám pastelky, nebo se objeví nějaký ten vzácný úsměv, pokaždé nad tím leží mrak beznaděje. A přitom zrovna tady jsem chtěl, aby se mračna roztrhhaly a v závěru byl vidět alespoň jeden paprsek. No jak to dopadlo nechám na posouzení ostatním. Já ho tam neviděl. Ale takhle to asi občas chodí. Nelze nezmínit povedené obsazení s talentovanou AnnaSophií Robb v čele, ale ani ta ze mě tu deku nesundala. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Depresivní drama stojící především na dobrých hereckých výkonech a atmosféře naprosto bezvýchodné situace, kterou navozuje špinavé prostředí, všudypřítomný sníh a bahno, množství temných kamerových filtrů. V momentech, kdy už vypadá, že se situace obrátí, se hlavní postavy ženou ještě do větších sraček. Zaujal mě symbolický happyend, který ač se jako happyend tváří, tak happyendem není. Třetí hvězda za Dennise Hoppera, ten se pro tyhle psychotické role narodil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Pracovný názov filmu bol Ferris Wheel. (misterz)

Reklama

Reklama