Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elia Cmiral: 1. Mary Mary (Stigmatic Mix) - Chumbawamba ,2. Gramarye - Remy Zero ,3. All Is Full Of Love - Bjork ,4. The Pretty Things Are Going To Hell - David Bowie ,5. Release (Edit) - Afro Celt Sound System ,6. Inertia Creeps - Massive Attack ,7. Identify - Natalie Imbruglia ,8. Identify (Dust)/1,000,000 Voices ,9. Pop Pop/Await/Reflect (Pretty) ,10. Reflect (Clouds)/Truth ,11. Of Square Waves/Random Thought ,12. Reflection/Possession ,13. Reflect (Gray)/Of Sine Waves ,14. Distrbnce (After Sckhausen)/Reflect (Pause)/Orah ,15. Sustain/Identify (Affectation) ,16. All Answers Revealed/Reflect (Devotion) ,17. Purge/10,000,000 Voices/Reflect (Purity)/Identify (Peace) ,18. Reflect (Time)/Tree Whispers , ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Mysterióznní thriller, který spíš než zpracováním vyniká zásadní myšlenkou, a který způsobil ve své době poprask rouhačskou teorií o evangeliu, které napsal sám Ježíš a které popírá podstatu novodobého křesťanství. Celkem by mě zajímalo, jak se k podobně pojatým tezím stavějí lidé z druhé strany barikády ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Snímek doufající v sílu klipových obrazů, efektně navozujících chybějící hororovou atmosféru - pro mě však zůstává dalším z řady příběhů těžících z obecné neznalosti dané "problematiky". Spíš než hororem bych ho nazvala proticírkevní agitkou a nad přirovnáním k Exorcistovi by kroutila hlavou dokola i malá Regan. Arquetteové jsem nevěřila rádoby cool život před stigmaty, natož po nich - potažmo při nich, Byrneova snaha vyšla naprázdno a oproti šedé nudě během filmu mě pobavil pouze závěrečný dovětek, až dojímavý snahou o autentično. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filmu sa darí udržať vás v napätí po celý čas, pomáha si pri tom okázalou formálnou stránkou. Ale paradoxne to je aj jej najväčšia chyba. Režisér to s tou videoklipovitosťou až veľmi preháňa. Napriek tomu vysoký nadpriemer strašidelného žánru s podtextom na zamyslenie a so zopár naozaj silnými scénami. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný snímek na zajímavé a snad i mírně kontroverzní téma je docela koukatelný díky obsazení hlavní rolí - Gabriel Byrne i Patricica Arquette se v nich vyjímají velice dobře. Jinak zaujme především soundtrack a pár hororových scének, při nichž se ovšem budou lekat jen ti nejméně otrlí z nás. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Během závěrečné scény v zahradě můžeme vidět v pozadí sochu svatého Františka z Assisi, prvního člověka se stigmaty. (HappySmile)
  • Když otec Kiernan (Gabriel Byrne) vstoupí do vatikánské pracovny, aby si převzal nový úkol, můžeme za ním slyšet kardinála Housemana (Jonathan Pryce) mluvit italsky s nějakým knězem. Překlad: "Ujišťuji vás, že nic z toho nikdy neopustí tento pokoj." (HappySmile)
  • Verš "Rozštípni dřevo a já tam budu, nadzvedni kámen a nalezneš mě" pochází z Tomášova evangelia (verš 77). (HappySmile)

Reklama

Reklama