Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Dr. Reston: - "Máš nějaké problémy v práci?" Frankie: - "Jsem kadeřnice." & Dr. Reston: - "Nějaké jiné vážné problémy?" Frankie: - "Dá se říct." Dr. Reston: - "A jaké?" Frankie: - "Jsem dost bezvýznamná." & Frankie: - "Hej, víš co je horší než nevěřit v Boha? Věřit v něho. Jako fakt v něho věřit. Je to kurva strašidelná představa." & Kardinál Daniel Houseman: - "Nedovolím ti zničit církev!" ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Království Boží je v Tobě a všude kolem Tebe. Nikoliv v budovách ze dřeva a kamene. Rozštípni kus dřeva, já tam budu. Nadzvedni kámen.… PŘÍBĚH:***když dostane Frankie růženec z Belo Quinta, začnou se dít věci. Je to vlažné, sice ne nudné, ale žádné závratné tempo. Biblický horor, církev tají známá fakta – keci, keci, keci./ NAPĚTÍ:**výskyt stigmat, záhadná zjevení, církevní symboly – to má být hlavním tahákem příběhu. A když P.Arquette začne mluvit jako Ježíš, je to sice zajímavé, ale mráz po zádech neběhá. Něco se děje jen když se objevují ,,rány“. Trvá to však chvíli a není to nic objevného, šokujícího ani strašidelného. Nic, co by jsme si měli pamatovat celý život. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nabušená a řemeslně poměrně dobře zvládnutá filmařina, opírající se mimo démonického vizuálu především o zajímavý námět a solidní herecký výkon Patricie Arquette. Jakožto čistému ateistovi a neznalci "biblické mytologie" mi snímek nijak kontroverzní či šokující nepřijde, ovšem o temnou atmosféru a strhující scény stigmatických ran, potažmo vymítání, zde nouze skutečně není a jsou natočeny vskutku působivě s potřebnou dynamikou a důrazem. Soundtrack je překvapivě poměrně působivý a bát se minimálně jednou za celý film určitě budete. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Napínavé drama o církvi a Bohu. Církev si nehodlá jen tak nechávat měnit svá dogmata a udělá vše, byť její moc už naštěstí není dávno to, co bývala, aby všem i jen malým změnám zabránila. Myšlenka, že Ježíš se nachází všude a ve všem, a tudíž netřeba chrámů ni instituce, je přirozeně pro ni kacířská a likvidační. Vizuálně působivý snímek mimo jiné vysvětluje, jak se to mělo ve skutečnosti s přibíjením na kříž. A v určitém okamžiku možná někdo zapochybuje, zda se vůbec jedná o stigmata, zda za krvavými ránami nestojí někdo úplně jiný. Po velmi dlouhé době mne snímek příjemně překvapil a původní hodnocení jsem o jednu hvězdu zvedl. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Stigmata jako thriller nefungují prakticky vůbec, o hororu bychom zde mohli polemizovat úplně. Naprosto bezduchý film s velice špatnými dialogy, nemluvě o nějakém tajemnu a naprosto vytracenou pointou,. Po hodině hraní Patricie Arquette už jsem měl sto chutí jí přetočit a doufat, že to s ní v závěru švihne. Byrne většinu času filmu prozírá, fandit mu v prolomení morální zásady a klína hlavní hrdinky také nešlo, neb měli stejně divný vztah, který se snažili tvůrci vykonstruovat dosti neobratně. A samotná akce spíše připomínala požití jakýchsi halucinogenů s roztrhanou kamerou. Škoda, námět dobrý, ale viděl bych ho spíše v Italské režii. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Tělo Almeidy, které leží v rakvi, je ve skutečnosti vosková figurína, které byla vyrobena v Los Angeles. (HappySmile)
  • Evangelium svatého Tomáše je skutečný historický dokument, o kterém někteří věří, že doopravdy tlumočí slova Ježíše jeho stoupencům. Nicméně tento dokument byl napsán v koptštině, starověkém egyptském jazyce založeném na řecké abecedě, ne v aramejštině, jak tvrdí film. (HappySmile)

Reklama

Reklama