Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina je strašně nudná, nebo aspoň těch prvních 30 minut. Pak se to naštěstí rozjede a je to i celkem napínavé, akorát ve finále už to bylo zbytečně překombinované, SPOILER smrt černocha těsně před koncem mě naštvala, jelikož ze všech postav mě jako jediný dokázal nějak zaujmout KONEC SPOILERU a celkově to na mě působilo poněkud průměrně. Ono je to vlastně propojení několika filmů najednou, to je jasné už jenom z syžetu, ale dívá se na to (kromě první poloviny) celkem dobře, později to začne být napínavé, pár nápadů je zajímavých, ale celkově mi ten film spadá do kategorie "neurazí, nenadchne". Na víc to nemá. 3* ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný horor, který na dobu svého vzniku diváka nemohl urazit. V té době podobná dílka vznikala jak na běžícím páse, vezoucí se na popularitě slavnějšího Vetřelce. Přesto je tento film, společně s Hlubinou hvězdou 6 to zdařilejší dílko, kde o napětí nouze rozhodně není. Láhev vodky, tajně propašovaná na palubu podmořské těžební stanice z útrob úmyslně torpédy potopeného křižníku Leviathan, způsobí posádce základny hodně komplikací a začíná boj o přežití... ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý film v živote, ktorý ma dokázal vystrašiť, a teda krásne spomienky na detstvo. Inak samozrejme neskrývaná kópia filmu Vetřelec, ktorá zápletku hodila na dno oceánu. Treba uznať, že Leviathan aj z dnešného pohľadu väčšinu času vyzerá slušne. Samozrejme na záver, kde je už treba ukázať monštrum v plnej kráse, tak je rok výroby poznať oveľa výraznejšie. Z hereckého a scenáristického hľadiska jasné béčko, ktoré by sa bez veľkej nostalgickej hodnoty pohybovalo v rozmedzí 2-3*. Hlavne veľká škoda, že si nedali viac práce s postavami, pretože je tam priveľa ľahostajnosti a primálo pudu sebazáchovy. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Za kopii Vetřelce bych byl možná vděčný, ale tenhle gumový panák, který se nám představuje v půlvteřinových střizích, aby bylo co nejméně poznat, že je gumový, za pozornost rozhodně nestojí. Po deseti letech od prvního Vetřelce si ani netroufne vyhřeznout z břicha, pouze naznačuje. Ale kopií Vetřelce jako filmu, tedy jeho děje, je Leviathan ze svých 99%. Velmi špatnou kopíí. Čerstvě po revoluci na VHS s rychlodabingem OK, ale v roce 2008 "Say "ááá", motherfucker!!" ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Krade se, kde se dá. Je v tom Vetřelec, Věc a samozřejmě i Propast (ačkoliv Leviathan šel do kin dříve, tak byl od počátku plánován jako parazit na Cameronově projektu). Škoda s tímhle tvůrčím týmem by se býval dal vytvořit podstatně lepší snímek. Takhle je to příjemně zábavné béčko se suprovým obsazením a jako ostatně vždy povedenou Cosmatovou režií. 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)

Reklama

Reklama