Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Moja srdcová záležitosť a jedna z najlepších romantických komédií, aké som videl. Richard Curtis dokázal vždy písať romanťáky "akoby pre mňa" - darí sa mu to, aby ma nenudila romantická línia a aby ma zabával humor. Dokonca som si pri ňom obľúbil Hugha Granta! Curtis stále písal za uši pritiahnuté - povedal by som, že až - paródie na romantické komédie (spomeňme si na dejovú líniu s anglickým chlapíkom v USA v Love Actually). Príbeh Notting Hill je natoľko nereálny, že je nemožné, aby to Curtis myslel vážne. Prakticky celý film je plný úžasného humoru. Réžia je nápaditá (geniálna scéna, kde Grant prechádza po meste a menia sa ročné obdobia!. A Rhys Ifans podáva životný výkon! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak si zoberme ústrednú dvojicu. Grant si to strihol už po niekoľký krát tú "svoju" postavičku a k nemu sa pridala v tom čase hviezdna Julia Roberts, ktorá dokázala pritiahnuť už len svojou účasťou dostatočný počet divákov. Film následne označili "milovaným" žánrom - romantická komédia a kiná boli plné. Robia to čo chce trh a trh dostal to čo chcel. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých neoblíbenějších romantických komedií. Pohodová a zábavná pohádka s řadou vynikajících scén, téměř dokonalou dvojicí (místo Granta by mi v roli Williama přece jen více seděl Colin Firth :-) a řadou skvělých vedlejších postav. Všechno tu dokonale ladí bezchybně sesazeno, nikde nepřebývá nic zbytečného, nebo přebytečného. Jeden z filmů, které neomrzí ani při x-té repríze.. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Mělo to být rande snů. Krásná dlouhonohá bruneta libující si ve svém hlubokém kypícím výstřihu, s nevalnou pověstí intelektuálky poněkud volnějších mravů, což mi naprosto vyhovovalo. Takový ten typ dívky, které chlap odmítá uvěřit, že chodí srát. Po týdnech duševní průpravy jsem se odhodlal s nejistým úspěchem ke své žádosti o schůzku a k mému nezměrnému překvapení a radosti mi odpověděla rozhodné Ano! Po tom slově jsem cítil, jak mi v hrudi praská aorta. Výsledkem mnohahodinové porady Onanistického sdružení v restauraci U Konvalinků se stalo příjetí Karlova návrhu jít na to přes kino a pak dobré červené víno při svíčkách v soukromí domova. Emil doporučil návštěvu projekce filmu Notting Hill, který nesl podle jeho vyjádření punc romantiky jak sviň. Nastal den D, celé tělo jsem omyl Solvinou, vylil na sebe kolínskou Hugo Boss, společný to dar věrných přátel, košile se leskla čistotou a byla pečlivě vyžehlená a tesilky měly puky jako žiletky. Vyrazil jsem do akce. Příběh filmu jsem téměř nevnímal, ruce mi vlhly nervozitou. Ona seděla vedle mě, sebejistá a naprosto okouzlující. Po projekci, hlavně abych zamezil trapné chvíli mlčení, jsem ze sebe nesměle vykoktal: Jak se ti to líbilo? Zadívala se na mě něžným, vševědoucím, soucitným pohledem a takto ke mně promluvila: Byla to strašná kravina, ale neboj, nejsem dítě, já dobře vím, o co se tady jedná. Vylížeš mi kundu, ty satyre? Chápu, když mě budou všichni, kteří spatří mé hodnocení, považovat za beznadějného romantického homosexuála, ale ať, já prostě nemůžu jinak. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

''Surreal but nice'' :) Miluju Hugha Granta! Notting Hill - klasika žánru romantické komedie, kterou si pouštím často a ráááda. Spojení výborného britského humoru Richarda Curtise, sympatického a roztomilého Hugha Granta, prostě překrásné Julie Roberts, atmosféry mého milovaného Londýna a vynikajícího romantického soundtracku...to vše dohromady vykouzlilo jeden z mých nejmilejších filmů. Takových není nikdy dost. :) Ještě musím zmínit téměř legendární postavu: skvělého spolubydlícího Spikea a jeho trefné hlášky...vůbec celá skupina přátel hlavní postavy Williama byla úžasná...stejně jako časopis ''Kůň a pes''. ''James Bond tyhle kraviny nikdy neřeší!'' ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Když se skupina buranů v restauraci baví o herečkách, jeden z nich mluví o Meg Ryan jako o té, která „má orgasmus pokaždé, když ji pozvou na kafe“. Jde o narážku na slavnou scénu z filmu Když Harry potkal Sally (1989), ve které její postava Sally demonstruje, že ženy dokážou předstírat orgasmus kdykoli se jim zachce. (Thanoris)
  • Dům s modrými dveřmi, kde bydlí William (Hugh Grant), je opravdový. Kdysi patřil autorovi scénáře Richardovi Curtisovi. Rok po natáčení byl prodán. Modré dveře byly odstraněny a vydražily se v aukci. Brzy po té se na zdi vedle domu objevilo graffiti s nápisem "R.I.P. blue door". Nový majitel pořídil dveře černé, aby dům nepoutal pozornost turistů. Nebylo mu to nic platné, protože nějaký dobrák zase nastříkal na zeď nápis "Toto jsou ty dveře z Hollywoodu". (don corleone)
  • Když má William (Hugh Grant) na natáčení nasazená sluchátka, tak kabely od nich mění v různých záběrech svou polohu. (Duoscop)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama