Reklama

Reklama

Kalvárie

(festivalový název)
  • Belgie Calvaire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marc Stevens je hezký, mladý zpěvák, který cestuje svým Vanem od města k městu. Bohužel uprostřed lesa se mu pokazí auto. Pozdě v noci, za nepřestávajícího déště nemoudře poslechne radu Belga Boryse a vydá se do hotelu majitele Paula Bartela. Na začátku se zdá být majitel mílým a samotným člověkem, ale později se projeví jeho psychopatické stránky. Nabízí Markovi pomoc v nápravě auta. Zpěváka už znepokojuje při procházce lesem pohled na vesničany znásilňující prase. Jeho obavy jsou na místě. Bartel zničí jeho auto, omámí ho... a tady začíná Markova noční můra. Noční můra, která se skládá ze svázání, skalpovacích elementů, ukřižování a znásilnění... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ano, cesty lidské mysli a psychiky jsou opravdu klikaté a nevyzpytatelné. Skutečná uchylárna. Až se vám bude chtít smát, jak dobře vymyšlená, skvěle napsaná a výborně odehraná. Jackie Berroyer v roli Bartela je až geniální, vesničané bizarní a hlavní hrdina nesympatický, jeho zpěv stejně jako fňukání je otřesně nepříjemné. Jeden z těch filmů, kde vůbec nikdo není normální a občas z toho vzniknou krásné scény, jako např. ta s fotografiemi ošetřovatelky nebo hospodské hudebně-taneční číslo.... Až bych se nebál to napálit naplno. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Krista boha, tohle je fakt totální chujovina. Očekával jsem nějaký další francouzský nízkorozpočtový horror, byť třeba mizerně natočený, ale aspoň trochu horrorový, respektive slasherový. Ale tohle není horror ani slasher, to je Kafka na špatném tripu, pokoušející se o nějaký bizarní brakový krvák. Bohužel mi to definitivně docvaklo až při undergroundovém tanečku v hospodě, tedy asi po hodině. Naprostá ztráta času. Zpočátku jakž takž koukatelný děj sklouzne do absurdní grotesky, herci jsou vybraní snad z nějakého ochotnického spolku ve francouzské obdobě naší Horní Dolní, kameraman byl nejspíš úplně na sračky a celé je to horrorové, drastické a psychedelické jako Čertík Bertík. Nepatrný kousek od odpadu, ta moje jedna hvězda je za grupáč s prasnicí, kterážto krátká scéna mě docela pobavila. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Chápu dobrá i špatná hodnocení, tohle může být i pro fanoušky exploitationu dost nedivácká záležitost. Rozhodně nejde o detailní zobrazování násilí, "jen" o vyšinutou až surreálnou atmosféru. Naturalistický look jako ze 70. let, který by žádný americký film nemohl v dnešní době mít. Evropa jede. Calvaire je pro někoho špatným filmem, ale rozhodně nelze označit za rutinu. V tomhle režisérovi, kterého neumím vyskloňovat, rozhodně něco dříme, brzy uvidíme jak zapůsobí druhým filmem, Vinyan vychází v dubnu na DVD a určitě půjde o přístupnější záležitost. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Calvaire je příjemně stravitelný, malý explo snímek, tentokrát z Belgie a Francie. Velké plus si tento snímek připisuje hlavně vizuálem krajiny a ponurou buranskou atmosférou. Vesměs mi herci nebyli moc sympatičtí, a u hlavního hrdiny to považuji jako negativum, protože se mi mu tudíž ani moc nechtělo držet palce. Francouzi se po celou dobu stopáže drží s výskytem brutality při zemi a se vším se v tomto případě tak nějak šetřilo. Ničím se to asi do dějin nezapíše. Víc k tomu asi už nelze napsat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě trošku zklamání, sice prostředí je pro tenhle typ hororu absolutně dokonalý, stejnětak banda vidláků působivě úchylná a taneček v hospodě tak podivnej, až byl mrazivej, ale celkově mi to přišlo slabší než jsem čekal. Samotný psychický a fyzický mučení mi přišlo málo dotáhnutý a krátký, i když moc pěkně realisticky působící, byla z toho cítit taková správna bezmocnost oběti a konec a vlastně celá ta pointa s Glorií mi přišla blbá a dost divně podaná. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Kromě houslí v závěrečné scéně a následných titulcích a hry na klavír ve scéně v hospodě není ve filmu žádná další hudba. (aknamor)
  • Film byl natočen v klášteře Sainte Élisabeth v Mondorf-les-Bains v Lucemburském velkovévodství a v Belgii v přírodní rezervaci Hautes Fagnes a ve vesnici Bullange. (bianci)
  • Podle režiséra jsou ve filmu jen dvě postavy, a to Marc a Bartel. Ostatní lidé ve filmu jsou jen jakousi variací na postavu Bartela. (aknamor)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama