Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Akonáhle som zistil, že v úvode filmu sa na mňa zubí Michael Ironside, začal som tušiť, že táto krimihororthrillerdráma do červeného nepôjde a následné prehrávanie všetkých zúčastnených, okrem malej Ryan Simpkins, ma v tom tušení súvislostí len utvrdilo. Aj keď to celé spočiatku vyzeralo ako U sprostých na dvore, po chvíli sa príbeh slušne rozbehol, no vďaka prehrávačom a mizernému talentu zbytku filmového štábu, potrebné otáčky nedosiahol a moju obľúbenú tému o psychopatických maniakoch, dementných policajtoch, feťákoch a iných podobných občanoch, som si nevychutnal. Trištvrte na tri plus dvadsaťpäť minút, ktorých bolo naozaj slušných. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Dcery (a vůbec potomci) slavných filmových režisérů to mají těžké . Jejich otcové jsou zpravidla synonymem filmové geniality a majstrštyků, které se do kinematografických dějin zapsaly zlatým písmem. Záleží pouze a pouze na nich jak s daným DNA kódem naloží -- zda jej dokáží zkrotit či se stanou pohou (slabší) kopií svého sploditele. Nejinak je tomu v případě člověka (řeč je samozřejmě o Lynchovi), který rád skládá filmy tak, že zamotají hlavu divákovi tak, že zcela nic nepochopí, ale přímou úměrou se způsobeným chaosem roste i jeho nadšení (věc téměř nereálná, jež ovšem realitou je). Dcerka po svém otci zdělila zálibu v zneklidňujících obrazech, vyšinutých individuích a smysl po atmosféru. S tím rozdílem, že narozdíl od klasického Lynche, nakopne divákovu pozornost (a to dokonce několikrát) správným směrem a tudíž tak nehrozí, že by se na internetu začala tvořit fóra typu: "O čem to vlastně bylo?". Zdánlivý klad je ovšem paradoxně i kámenem úrazu. Tam, kde Lynch mistrovsky kalí vodu -- tam je jeho dcera až nevýrazně přímá a příliš tlačící na pilu. Jednoduchá kriminálka z několika úhlů pohledu je sice koncepčně řešena velmi zdařile, ovšem konec -- konec je peklo. I když sám Lynch někdy nedokáže své herce zcela ukočírovat (a ti pak působí, jakoby si odskočili ze zcela jiného natáčení), dcerka nejspíš ve finále rovnou sbalila kufry a vypadla z place. Herci zběsile přehrávají, napodobují pšouky limonád a žíly jim naskakují snad na všech částech těla. Ne, tohle opravdu není způsob, jak ztvárnit psychopata. To pravé zlo je vždy skryto uvnitř a vyplouvá na povrch ve troškách -- neexploduje a nevydává se lascivně na odiv jako levné zboží. To ovšem není chyba herců, ale vždy jen a jen autorova přístupu ... ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Krvavý masakr na opuštěné silnici přežije jen jeden policista, mladá feťačka a malá holčička. Ostatní zůstávají ležet v kalužích krve. Do města přijíždějí agenti FBI, aby za pomoci místní policie vyslechli přeživší, a zjistili co se vlastně v místě tragédie stalo. Výslechy ale přináší nečekaný zvrat ... Jedno sobotní odpoledne nebylo do čeho píchnout, a ruka mi padla na tento film (i když musím přiznat, že spíš omylem - čekal jsem stejnojmenné krimi s Raye Liottou). Naštěstí mne tento film nezklamal, ale naopak docela příjemně překvapil. Sice se film rozjíždí velmi pomaličku, ale s utíkajícími minutami diváka víc a víc vtahuje do děje, aby na konci převrátil naprosto vše, co jsem do té doby viděli. I když spousta lidí zde píše, že pointu čekali, tak já tentokrát vůbec ne, a proto mne velmi příjemně překvapila. Je znát, že Jennifer Lynchová od svého otce leccos odkoukala - a na druhé straně se (naštěstí) nezamotává do filmových kliček, jak se někdy stává jejímu otci ... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Aj napriek môjmu trojkovému hodnoteniu, tento film stojí za pozretie. Je tu však pár zádrhelov. V prvom rade, film sa sám (logicky) hlási k "lynchovinám" ale v ich konkurencii neobstojí ani s jednou. Za druhé, sú tu filmy ako napr. VYVRHELI PEKLA, FUNNY GAMES USA, ktoré majú podstatne zaujímavejší rukopis. A po tretie, Bill Pullman tu v podstate imituje herectvo Roberta De Nira, čo nie je chyba, len je to divné... Je to však zaujímavý a napriek zakopnutiam (vo forme nevyváženého tempa) mrazivý film. Julii Ormond vek celkom pristane a nie je u nej ani stopy po jej naivných postavách z minulosti. Guláš už niekoľkokrát vydeného, ktorý však poteší, keďže tento žáner nepraská vo švíkoch... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Hruška" viditeľne nepadla ďaleko od stromu. Lynch-ova dcérka Jennifer je vďaka svojmu špecifickému pohľadu pomerne zaujímavá osôbka. Už "Chained" bol pre mňa veľmi vydarenou, emotívnou, psychologickou "jedno-hubkou" Tento snímok je akoby obdobný, no zároveň z úplne iného súdka. Príbeh vyrozprávaný z retrospektívy z pohľadu viacerých osôb sa v závere stáva doslova "neovládateľným", pričom už samotný vývoj deja, je mierne povedané, nasiaknutý podivnosťou, kedy človek neustále premýšľa, čo je toto kurva za zmyslené "postavy". Samotné rozuzlenie (pre niekoho možno očakávané), je už úplný "NONSENS", s ktorým sa divák príliš často nestretne, takže za mňa veľká spokojnosť ... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Podle Jennifer Chambers Lynch měl být film původně o čarodějkách. (TomikZlesa)
  • Píseň "Speed Roaster", která zní při závěrečných titulcích, zpívá režisérčin otec David Lynch. (skudiblik)
  • Jennifer Lynch za tento film, jako první žena, získala ocenění "Nejlepší režisér" na New York City Horror Festival a Ryan Simpkins získala ocenění "Nejlepší herečka". (TomikZlesa)

Reklama

Reklama