Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděl v úvodních titulcích, že na filmu spolupracoval i sám David Lynch, byl jsem velice zvědavý, jak si s režírováním poradí jeho dcerka a zda jí do toho i tak trochu nefušoval sám. Když film skončil, nemohl jsem sice na jednu stranu skrýt lehké zklamaní z „profláknutého“ scénáře, kdy ti pozorní odhalí zápletku někde v půlce filmu, ale na druhou stranu jsem se tady ani moc nenudil. Dopomohli k tomu i velice solidní herecké výkony, vybudovaná atmosféra (chaosu, bezcitnosti a lehkého mysteriózna) a dvojice „hodného – zlého“ poldy. Každopádně v tom nevidím žádný „slibovaný“ zázrak, nýbrž lepší průměrný thriller. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ta holčička i já věděl, kdo jsou agenti FBI zač. Na rozdíl od ní, já to věděl skoro už od začátku. Další hroznou věcí v Pod kontrolou byl Bill Pullman. Jeho výkon byl k uzoufání a pro tuto roli se vůbec nehodil. Naproti tomu Julia Ormond byla skvělá a přesto, že jsem jí v této poloze ještě neviděl, tak jí nesmírně sedla a byla v ní dokonce sexy. Samotný styl vyprávění, i přes tu předvídatelnost, byl slušný a jméno Lynch tím nebylo nijak poškozeno. Určitě se dá spoustu věcí zlepšovat, ale talent tu je. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Že to bude blbost jsem si myslel hned od začátku, ale přeci jenom jsem se chtěl podívat jak si David Lynch vychoval svoji dcerušku na režisérském poli. Aby to holka neměla tak těžké tak ukecal starého známého kámoše Billa Pullmana, aby do toho šel s ní a dal tak filmu minimálně dobrou reklamu, i když samozřejmě tomu dal mnohem víc. Právě Bill vymačkává z tohoto nedozrálého pomeranče maximum, což stačí alespoň na 3 hvězdičky. Komu to aspoň trochu v hlavě šlape tak postupem času pozná, která bije a v tu chvíli už film může rovnout vypnout. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Několik svědků brutální vraždy je vyslýcháno agenty FBI na jedné zapadlé policejní stanici. A krimi s pořádnou dávkou napětí může začít. Za výpověďmi se mohou skrývat lži i pravda, podvod nebo poctivost a díky skvělým hereckým výkonům nebudete vědět, která bije. A schválně, jestli přijdete na to, kdo je vrah? :-) Mně to trvalo až do posledních chvil před odhalením a musím uznat, že vyústění děje se opravdu povedlo. Napětí až do konce! Zajímavosti: Vrahem je...přece vám nebudu kazit radost? :-) 75% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Svědkové se jim říká proto, že něco viděli.......... Psychologický profil osob tohoto příběhu je divný. Teda hlavně ti policajti. Těm jejich práce trochu přerostla přes hlavu. Že by tvůrci tohoto filmu neměli polici moc v lásce ? V příběhu se FBI pomocí flasbacků snaží získat popis situace ve které zemřelo několik lidí. CITÁT - Já tam ale byl......... Úsměv na rtu vyvolá Michael Ironside a ten jeho blažený úsměv, když si zapaluje cigáro okolo 75 minuty. CITÁT - Kouření zabíjí.......... Vůbec jsem nečekal, že to nabere takové obrátky a překvapení bylo opravdu překvapení. Kdo neviděl neuvěří, když napíšu, že ten film má krásný romantický konec. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)
  • Jennifer Lynch za tento film, jako první žena, získala ocenění "Nejlepší režisér" na New York City Horror Festival a Ryan Simpkins získala ocenění "Nejlepší herečka". (TomikZlesa)
  • Podle Jennifer Chambers Lynch měl být film původně o čarodějkách. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama