Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Jablko nepadá daleko od stromu a Jennifer je toho důkazem. Viděla jsem Davida, v určitých momentech opravdu jo. Víc bych si se Surveillance pohrála, protože film to není vůbec špatný, možná předvídatelný, ale špatný ne. Julia Ormond je pořád sympaťanda, ale do téhle role se mi nehodila, a trochu mi její postava vadila, chyběl mi u ní ten správný náboj. Každopádně nic převratného. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo do kolen. Lynchová holčina ukazuje že dokáže vzít žezlo po tátovy. Teda ne že by film byl až tak divnej jako Lynchovi filmy, ale je to naprosto dokonale natočené a pár scén mi toho Lynche dost připomínaly. Atmosféra je zapadlá a fakt působí dobře, herci hlavně Pullman hraje naprosto výborně, a ostatní taky. A rozuzlení je takové kulervoucí že jsem byl více překvapen než třeba u Saw. Tohle se prostě povedlo, a od 5* mě dělý opravdu málo. Paráda a super překvapení. ()

Reklama

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Surveillance, možno na prvý pohľad klasický triler s šokovým momentom na konci ale to len do zistenia, že sa jedná o tretí snímok režisérky menom Jennifer Chambers Lynch. Takže to máme hneď iný uhol pohľadu že?! Ako dcéra slávneho tvorcu a producenta nadčasových diel, Davida Lyncha sa postarala za dozoru svojho otca o zaujímavé spojenie konvenčných príbehov, kde ale snímok je klasickou záležitosťou len 30 minút a potom, nastupuje talent kolujúc v krvi Lynchovcov. Je to brutálne bizarné, plné humoru ktorý zároveň strieda smútok a hnus. Je to proste Lynch v nežnom podaní a ja si až teraz fackujem, že som to videl len včera. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvela kriminalka s atmosferou pripominajucou serial Twin Peaks. Aj v tomto filme sledujeme stret profesionalov od FBI s miestnymi policajtami pri rieseni brutalneho zlocinu. Ich drobne konflikty patria medzi najzaujimavejsie sceny. Vacsina hercov je skvele obsadenych. Jedine Bill Pulman mi v niektorych momentoch nesedel a uplne som mu jeho postavu neveril. Namiesto neho by sa skvele hodil Kyle MacLachlan. Keby sa film skoncil po vypocuti vsetkych svedkov, tak by mi to uplne stacilo k spokojnosti a uz tak by bol dostatocne skvely. Lenze pribeh pokracuje este chvilu zbytocne dalej. Zaver ma sice nastastie neznechutil, ale ani nepovysil film na vyssiu uroven. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný leč nijak závratný černohumorný thriller, ve kterém agenti FBI vyslýchají trojici svědků vraždy a každý má svou vlastní verzi jak se událost stala. Herci nepřekvapí, gradace filmu mohla být větší a konečný zvrat překvapí snad jen ty, kteří sledují německé televizní kriminálky. Ostatní si s úsměvem na rtech řeknou jen "aha" nebo "cože?" a radši se v tom nebudou moc šťourat jinak by si uvědomili, že to je jednoduše blbost. Určitě se to dalo vymyslet lépe. Od Lynchova potomka jsem přeci jen čekal něco tajemnějšího a temnějšího. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Píseň "Speed Roaster", která zní při závěrečných titulcích, zpívá režisérčin otec David Lynch. (skudiblik)
  • Jennifer Lynch za tento film, jako první žena, získala ocenění "Nejlepší režisér" na New York City Horror Festival a Ryan Simpkins získala ocenění "Nejlepší herečka". (TomikZlesa)
  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)

Reklama

Reklama