Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 2

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (157)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lynchová udělala jednu jedinou chybu, ale za to obrovskou. Celkem brzy přišla jedna věta, která de facto odhalí celou pointu. Ta kdyby nepřišla, tak je to u mě snad stoprocentní záležitost. I tak jsem si alě vychutnal výbornou lynchovskou režii a perfektní vedení herců, přičemž Pullman a Ormondová zářili snad nejvíc za celou svou kariéru. Alespoň v mých očích. Jestli bude Jennifer takhle pokračovat a napříště se vyvaruje toho minima chyb, tak jednoho dne se tatíkovi snad i vyrovná. 85% ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Nejdřív se to děsně pomalu rozjíždí, pak přijedou dva agenti FBI a vyptávají se svědků jak to celé proběhlo a opět se to potácí v kecací nudě. V poslední čtvrtině se dozvíte kdo to vlastně udělal (fakt překvápko teda) a nastupuje další zmatená nuda. Konec je už jen další znuděný hřebík do rakve této trapné imitace Fincherova Zodiaca. Myslím si, že kdyby to neprodukoval sám David Lynch, nikdo by o to zřejmě nestál a nedával tak vysoké hodnocení. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela podivuhodný snímek, kterému se místy daří fungovat jako thriller i jako komedie/parodie. Jistým zvráceným způsobem to navíc i drží pohromadě, ale nemůžu se zbavit pocitu, že to tak drželo spíš díky mojí náladě, než kvůli schopnostem tvůrců. Za celou dobu sledování jsem nenabyl jistoty, že po mně filmaři opravdu chtějí, abych se spolu s filmem co pět minut přepínal do jiné polohy (což by nevadilo, kdyby to bylo záměrně a s nějakým cílem), nebo zda-li je to jen potřeba vyvolaná jejich neschopností. Velmi pěkné zakončení dává jistou naději v to, že jste byly hodinu a půl v rukách chytrých lidí, ale když si člověk vzpomene na momenty s "hodným a zlým poldou", otřásá se naděje v základech. No v součtu je Surveillance poměrně netradiční snímek, který stojí za zkoušku. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

,,They thouhgt it was a secret. But it wasnt..I knew,, Slova maleho dievcatka presne opisujuce moj zazitok z tohto filmu. Lynchov rukopis je tu patrny v kazdej jednej scene v kazdom jednom zabere kamery, v kazdom vyraze a pomaly kazdej druhej vete kazdeho kto sa vo filme objavi. Je mi jasne hned ako som to dopozeral ze sa najdu taky ktorym sa to jednoducho bude zdat nudne a nezazivne. Hned ako som videl nazov rezisera cakal som na ten spravny moment kedy si film pozriet. Dostavil sa sice po dlhsej dobe ale mozem povedat ze to stalo za to. Silna a dusna atmosfera prestupuje snimok od zaciatku do konca, nechyba ani ista davka zvratenosti aj ked redukovana na nepatrne mnozstvo oproti inym Lynchom. Vynikajuce herecke vykony Billa Pullmana ktory hra ako o zivot a ostatni mu velmi dobre pomahaju na cele s Ryan Simpkins ktora preniesla vo filme dokopy par viet ale s takym vyrazom na tvari ze som jej zlhtol okamzite a bez rozmyslania vsetko co povedala. Aby som sa dostal k tomu hlavnemu. Niekedy okolo 15 stej minuty som nejakym zahadnym sposobom dokonale uhadol ako to cele skonci ale zaujimave je ze to na celkovom efekte vobec neubralo. Vec ktora urcite stoji za pozornost hlavne tym ktori miluju netradicne filmove zazitky ale myslim ze ani vacsina ostatnych nebude uplne sklamana. Jednoducho toto je ten druh filmu ktory sa neoplati odlozit bokom ani tym ktori sa na podobne veci moc nespecializuju :D Ak tu nasadim brutalnu objektivitu a dam si dole ruzove okuliare bolo by to za 3. Ale bohuzial nieco take tu spravit nedokazem. Vysoky nadpriemer a silne 4. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film připomíná zlý sen - od záblesků pod titulky až po závěrečný záběr - kdy vše je jiné než se zdá (Jennifer se evidentně od tatínka hodně naučila!) a rovinatá jednotvárná krajina přeťatá jen silnicí funguje (stejně jako u např. Modré Electry Glyde či Spilbergova Duelu) jako bezútěšná poušť, kde jste vydáni všem a všemu zlému napospas.... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)
  • Postavu Sama Hallawaye měl původně hrát Billy Burke, několik dní před natáčením však odřekl, a proto ho nahradil rodinný přítel Lynchových, Bill Pullman. (TomikZlesa)
  • Snímek získal cenu pro nejlepší film na Sitges - Catalonian International Film Festival 2008. (klo11bouk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno