Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film má hrozně milý závěr, ale jinak se jedná o totální kokotinu. Strach ani žádný druh napětí zde není vůbec. Herci zde hrají nejspíš jejich standardy, které ovšem z globálního hlediska standardní nejsou. Příběh je neustále se kriplovsky vyvíjející a potěšil mě zde skutečně pouze ten závěr. Docela na nasrání je i fakt, že během prvního pohledu na postavy poznáte, kdo se řadí k těm hodným a kdo ke zlým. Myslím, že se zde odpadu nezvládnu vyhnout, neboť drtivou většinu stopáže mě pojídala nuda. Ovšem tento odpad řadím k těm lepším. EDIT! Po druhém zhlédnutí nějakou tu hvězdičku přeci jen dám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $43miliónovTržby USA $47,907,715Tržby Celosvetovo $91,974,818║ Asi jeden z mála horrorov za posledné roky čo netlačí dej cez brutálne scény ale snaží sa dej vystavať cez tajomný príbeh, kde treba plnú pozornosť sledujúceho aby sa mu všetko čo chce film povedať strebalo a vyrysovalo v zaujímavú zápletku. V podstate ide o takú komornejšiu snímku z minimom postáv, takže nie je problém pochopiť ktorékoľvek konanie akejkoľvek postavy. Možno na prvý pohľad to vyznie priemerne ale človek keď si uvedomí aké horrorové frašky dnes vznikajú, musí uznať že v tomto prípade ide o to lepšie z toho čo nám tvorcovia ponúkajú. /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

K sakru, jak je nesmírně potěšující a lahodné jednou za čas natrefit na film, který vám dá mnohem více, než by vás kdy napadlo od něj očekávat. Klíč mě zcela neočekávaně překvapil skvělým nápadem, dobrým scénářem, hodně dobrými hereckými výkony takřka všech protagonistů (tohle bych od zcela nehororové Kate Hudson opravdu nečekal; a John Hurt? Stejně depkoidní výkon jako v 1984 a tady k tomu nepotřeboval ani mluvit), hodně dobře budovanou zápletkou a napětím a i ta celková pointa mi došla jen chvíli předtím, než je odhalena. Naproti tomu film postrádá takřka všechny myslitelné nešvary podobných snímků současnoti – nelogické scény a jednání herců či protivnou omladinu, které nepřejete nic jiného než co nejpomalejší a nejbrutálnější smrt. I bez krve a vražd se tak Klíč stal jedním z nejlepších hororů, co jsem za poslední rok viděl. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Starý dům bez zrcadel, půda plná haraburdí a dalších podivných věcí, univerzální klíč a černá magie (vůbec bych si s něčím takovým nezahrávala!!!). K tomu jednoduchý pokyn „Buď hodná na mého muže i dům.“ Duchařská atmosféra se spoustou rekvizit, které k ní patří a překvapivý závěr.... za který dávám 4*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

NENÁVISŤ+3:15 ZOMRIEŠ Trochu slabšia ducharina, pri ktorej ani moc nezamrazí, ale aj tak má zaujimavú atmosféru. Naplno ťaží z krásy Kate Hudson, a rovnako aj z riedkeho scenára. Príbeh sám seba degraduje, ale na Kate behajúcu v nohavičkách a obtiahnutom tričku by som sa dokázal pozerať aj v horších veciach. Myslím, že ako celok stále trochu lepšie ako GOTHIKA, ale to mi možno len učarovala Kate... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)

Reklama

Reklama