Reklama

Reklama

Chaos

  • USA The House in the Middle of Nowhere (neoficiální název)

Obsahy(1)

Dvě mladé dívky se vydávají večer na hudební párty pořádanou v místním lese. Rodiče o ně mají strach, ale ony nedbají varování a seznamují se s cizincem stojícím opodál za účelem sehnání nějakých drog. Ten je přesvědčuje, že jim drogy opatří zadarmo, ale že s ním musí kousek pěšky do staré chatrče za jeho kamarády. Dívky nakonec souhlasí, ale v kabině se setkávají pouze se dvěma totálně vyšinutými agresivními muži a jednou stejně tak postiženou dívkou. Od této chvíle začíná boj o holý život, dívky jsou mučeny, přeneseny do lesa a zde utýrány k smrti. Vše vede zejména šílená, brutální a maniakální postava a vůdce bandy jménem Chaos, ze kterého mají všichni strach. Po útoku na dívky se banda chce přemístit jinam, ale narazí pouze na dům u lesa, kde bydlí rodiče jedné z dívek. Ti jsou již polomrtví strachem. Přijímají návštěvníky, protože zjišťují, že jsou to oni, kdo zabili jejich dívky. Podaří se rodičům pomstít krutou smrt mladých dívek na vlastní pěst?
Film měl být původně oficiálním remakem klasiky exploitation subžánru "Last House on the Left (1972). Na poslední chvíli dostal jiný název, ale dějově se jedná skutečně o čistý remake této kultovní klasiky. (Flipnic)

(více)

Recenze (105)

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Ano, obě vraždy jsou velmi brutální a u té první se mi v jednom místě lehce zvedl žaludek. Nechápu ale, proč tvůrci (v roce 2005!) v úvodních titulcích vydávájí tento film za varovné poselství mladým děvčatům, aby se nenechaly někam zatáhnout cizím mužem, protože je znásilní a nenatočili o tom vlastní původní film, ale přesný remake původního Last House On The Left (btw ten skutečný remake z roku 2009 je mnohonásobně lepší než obě předchozí zpracování). Filmů s tímto "poselstvím" byly za posledních 30 let stovky, to přeci pro dostatečné poučení stačí, ne?. Je to asi totéž jako kdyby někdo před Ilsu prdnul titulky hlásající, že nacizmus byl krutý a vy se teď podívejte jak, aby se to už neopakovalo. Působí to jako by tvůrce nechtěl být odsuzovaný za to že je úchyl co chtěl natočit samoúčelně brutální film, tak to zamaskuje informací o velmi záslužné činnosti. CHAOS nepřináší vůbec nic nového a při závěrečné přestřelce jsem už ani neměl pocit, že koukám na remake TLHOTL, ale jeho parodii. P.S. obecně nemám nic proti exploitationu a posledně na mě velmi zapůsobilo např. anglické Mum and Dad. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní exploiter, který je vlastně citací a poctou Cravenova debutu. Stejný příběh, podobně nízkorozpočtové sevření, navíc s hodně silnou dávkou brutality a mega zmrdem Kevinem Gagem v titulní roli. Chaos se hodně vyžívá v násilí na obou dívčích obětech a divák s nimi jednoduše soucítí. Ale co předvede záporák v samotném závěru, to hlava opravdu těžce pobírá. Jinak v roli Chaosova otloukánka a poskoka se představí vypasený - dnes už mrtvý - Stalloneho synek. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všetky klišé a podobne podané scény, aké ste ako divák mohli vidieť v mnohých známych aj neznámych ´´rape and revenge´´ thrilleroch, sú tu podané takmer rovnako a doslovne. Až na záver, ktorý tak razantne vybočuje zo zavedených koľají, až si tento nevýrazný, nudný a lacný titul tú jednu hviezdu zaslúži. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Výborný pôvodný remake "Posledný dom naľavo". Mám rád rape a revenge (Pľuvám na tvoj hrob, Seasoning house, savaged,..) a toto patrí medzi tie lepšie. Zo začiatku to nudí a je pravda, že som sa nudil celý film, ale zachraňuje to výborné herecké obsadenie. Hlavní zaporáci sú zobrazení naozaj nepríjemne. Už keď som sa s nimi vo filme prvý krát stretol, cítil som sa ozaj nepríjemne. Na to, že film je kratký, tej krve nie je málo. Aj keď som sa na obe znásilnenia dokazal pozerať v pohode, stále som mal ten neprijemný pocit, kvôli záporným postavám, psychopatom. Posledných 15 minút filmu som sa nenudil už vôbec, bolo to dosť akčné, krvavé a s dobrým psycho-koncom. Pre bežného diváka nedoporučujem. Aj keď sa nejedná o žiadnu extra brutálnu zvrhlosť, divák ktorý sa na takéto filmy nepozerá, môže mať dosť husiu kožu. (Väčšie psycho a oveľa brutálnejšie, ako v novšiom remaku z roku 2009, no je to nudnejšie s trochu slabšími, ale stále výbornými hereckými výkonmi). edit (28.11.2018): Odčítavam 2 hviezdy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V podstate remake výborného Cravenovho LAST HOUSE ON THE LEFT nie je úplne márny, vlastne je aj dosť podarený na to že som čakal nejakú amatérsku blbosť (vzhľadom na imdb hodnotenie). Zaujme odpornými scénami mučenia a rýchlim sledom udalostí v ešte rýchlejšie odbytom závere. Zlyháva však na ploche rozprávania. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 15. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama