Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

masw 

všechny recenze uživatele

No proste kriminálka a na nervy lezoucí matematik, prostě věci typu: ,,Dal jsem si maliny a vypil 1 litr Kofoly, budu mít průjem? Nevím, ale vypočtu si pravděpodobnost rovnicí, nebýt matiky, tak jsem se pokakal." Jediné plus vidím v obsazení Petera McNicola, kterého mám jako herce rád, ikdyž tady se taky zabývá matematikou. ()

petisek 

všechny recenze uživatele

Už aj Ridley Scott má svoj krimi seriál a musím uznať že vydarený, aj napriek ošúchanej téme, či množstvu postáv. Hlavnou devízou Numb3rs je vydarené herecké obsadenie (Peter MacNicol v roli potrhlého matematika je geniálny), perfektná vizuálna stránka seriálu (čo už je dnes vďaka CSI štandart) a zamerianie sa na rodinu hlavného hrdinu seriálu, vďaka čomu ide príbeh viac do hĺbky a vytvára priestor pre humorné situácie. ()

Reklama

Obivan 

všechny recenze uživatele

Skoro v každém díle zazní nějaká dobrá hláška a seriál se mi zdá být docela zajímavý. I když šťávu mu dodává samozřejmě Charlie, génius na čísla, looser na scrabble. Co rozhodně zaujme, je celkové originální zpracování, neboť spojit dohromady něco na první pohled tak vzdáleného jako matematika a kriminální seriál, už požaduje slušnou dávku odvážnosti. ()

Stelletta 

všechny recenze uživatele

V USA je produkováno tolik kriminálek, že většina z nich je jen karikaturou jiné...ale Numb3rs mají do sebe to něco, co jiné nemají...a to jsou právě ta čísla. Mám ráda netradičně pojaté kriminálky a řešení za pomoci matematiky je prostě boží. Ne že by to bylo veledílo, ale jednohubka na odpoledne či večer je to výborná a velice ji ráda v televizi shlédnu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl to být další skvělý seriál. Potenciál být dalším seriálem kvalit Sběratelů kostí tu byl, jenže postavy se od začátku téměř nepohnuly. Příběhy jsou od začátku do konce epizodní, s uzavřeným dějem a pokud by seriál na konci nekončil jednou jakože svatbou, neměl by ani náznak nějakého zakončení. Od začátku tady scénáristé pracovali špatně a utrpěl tím celý seriál. Po hodně dlouhé době, možná dokonce poprvé, se nebudu loučit s postavami, které mi budou chybět, protože nebudou. Zívačka, která nestrhne ani v jedné z těch 118 epizod... ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)
  • 6 členů má většinou tým reálných vědců, kteří se podílejí na přípravě jednotlivých epizod. Rovnice, které hrdina píše na tabuli, totiž musejí být do puntíku správné a jejich použití při řešení zločinů věrohodné. (Pumiiix)
  • 9 hodin a 15 minut byste strávili na gauči, pokud byste chtěli vidět všech třináct epizod první série na jeden zátah. (Pumiiix)

Reklama

Reklama