Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, který začíná citátem Mao Tse-Tunga může být dobrý, ale skutečně je. Slušně zahraný drsný historický velkofilm. Rusům podobné historické válečné či dobrodružné látky jdou a bývají občas i méně pitomé než ty americké. Každopádně je to raně středověká velkoformátová podívaná a takových moc není. Rád si to někdy vpálím znovu. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Vizuál je parádní - to bez debat. Vůbec celá technická stránka je skvělá, včetně castingu. Nevědět předem, že jde o ruský film (viděl jsem to s dabingem), myslel bych si, že jde o Hollywoodské áčko. Tady ale pozitiva končí a přichází to, s čím mají ruské filmy strašně problém (alespoň ty, co jsem v poslední době viděl). Špatná dramaturgie a neuchopitelnost děje. Vůbec už nevím, o čem to vlastně bylo, o co těm postavám šlo -co, proč, jak. Prostě tma. Jen se tam courali z lokace do lokace a tahali sebou nějakou ženskou... Tvůrci se měli soustředit radši na pořádný děj a ne na to, jak se v ultrazpomaleném záběru proletí slepice. Totálně zabité, škoda. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu parádní epická výprava a správně drsná atmoška. Na straně druhé ovšem 2 hodiny, kdy jsem prakticky ani nevěděl, co přesně se děje (střih?) a abych se přiznal, lehce jsem se i přes skvělý vizuál nudil. Ztrácel jsem se v ději, byl jsem naprosto mimo z postav, z jejich motivací a cílů. Jo Rogněda.. to byla kost a její příběhová linka byla asi nejzajímavější, ale opět, chybělo mi xxx scén, abych si k ní udělal nějakou hlubší a trvalejší vazbu... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jak na více řádků nějak chytře napsat, že to byla píčovina? To je oříšek, co oříšek to je přímo kokosák na steroidech, ale tak my rákosky zvládneme vše, tedy i nadávat na Vikinga. Začneme příběhem. Žili byli tři bratři - jak díra do sněhu vychcanej Jaro/léto/podzim/Zima-polk , krutě tupej Oleg a prcající ééé prchající Vladimír. Oleg umí sice sejmout bizona, ale jinak natáhne bačkory asi do deseti minut od začátku a to ještě mega trapnou smrtí, že být tam, tak chčiju smíchy, co to bylo za debila. Takhle jsem si tu scénu pustila 3x a ve zhuleném stavu dostávala kolosální záchvat smíchu pokaždý, když žuchnul z tý lávky. No to je fuk, zbejvaj dva bráchové. Ten co polyká roční období stejně často jako mrdku spolubojovníků a utečenec, bastard, znásilňovač, budoucí bratrovrah, kozomrd, budoucí křesťan a vůbec ultra čurák Vláďa, kterej dorazí se svojí armádou cca pěti vikingů. Jo a nějakou holotou z okolí. Dělá si nároky na spojení s jedním vocasem (ne, že by ho chtěl píchat do prdele, chce se s ním spojit proti JLPZ-Polkovi) a co je lepší pro utužení dobrých vztahů, než svatba s vocasovou blonďatou dcerkou, která během filmu ukáže vše a má tak jediná moje sympatie? Buddhožel, blondýna ho nechce, Vláďa se nasere, pozabíjí vocasův lid, bloncku, před vocasem a jeho manželkou, vopíchá a pak je sejme. Jí řekne, že jí bude milovat a hned máte romantiku jako hrom. Chvilku na to lstí sejme i Polikače a zůstává tak sám. Jenže okolí ho místo jako borce vidí jako kolosálního trapáka, levobočka, holou prdel a tak podobně. Vláďa si tak chce lidi získat stejně jako politici před volbama a když to vezmu kolem a okolo tak kromě akčních scén je to celý tak strašně debilní, že kdybych si těch 133 minut strkala ovladač do prdele a pálila se žehličkou na blizně, tak to bude větší zábava. Jedna hvězda za blonďatou kurvu a tomu, kdo vybral do hlavní role přitepleně vyhlížejícího Vláďu přeju kopanec do koulí kanadou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bohatý rozpočet je tu poznať. Po technickej a výpravnej stránke ide naozaj o výborne odvedenú prácu. Nadchli ma aj jednotlivé bitky a naturálne dobové zobrazenie života vtedajšej spoločnosti - špina, krv, surovosť... Čo sa týka dejovej linky, autori sa tu miestami nepochopiteľne a úplne zbytočne odkláňajú od historických reálií, ich zachovanie by nijak neuškodilo atraktivite samotného príbehu. Veď väčšinou je aj tak skutočnosť dostatočne zaujímavá aj bez rôznych prikrášlení. Len ako perlička, Vladimír I. bol celkom kanec. Mal 6 manželiek, ktorých mená sa poznajú a ešte niekoľko ďalších, o ktorých nie sú žiadne záznamy (ale ich deti sú známe). Dokonca podľa viacerých prameňov jedna z nich mala byť Češka. Celkovo veľká spokojnosť, za poslednú dobu v tomto žánri to najlepšie z Ruska. Nechápem to nízke hodnotenie, snímok si červené čísla s prehľadom zaslúži. 80/100 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Ruska, kde prebiehala väčšina natáčania, pracovali filmári aj v talianskej Ravenne. (MikaelSVK)
  • Postavy, které ve filmu vystupují jako Římané, jsou ve skutečnosti představitelé Byzantské říše. (deLaFere)

Reklama

Reklama