Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu parádní epická výprava a správně drsná atmoška. Na straně druhé ovšem 2 hodiny, kdy jsem prakticky ani nevěděl, co přesně se děje (střih?) a abych se přiznal, lehce jsem se i přes skvělý vizuál nudil. Ztrácel jsem se v ději, byl jsem naprosto mimo z postav, z jejich motivací a cílů. Jo Rogněda.. to byla kost a její příběhová linka byla asi nejzajímavější, ale opět, chybělo mi xxx scén, abych si k ní udělal nějakou hlubší a trvalejší vazbu... ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Modré filtre a nezvládnuté digitálne zviera dokážu z filmu, ktorý si zakladá na naturálnosti, ubrať veľa z dojmu. Na druhej strane, spomínaná prirodzenosť, výborné exteriéry aj interiéry, spolu s bitkami a krvou sa vyskytujú hojne a je to viac ako pozerateľné. Avšak príbehu chýba kompaktnosť. Striedanie jednotlivých dejových pasáží je urýchlené, bez väčšej prípravy, čím sa dej stáva plochý a prerod hlavnej postavy málo uveriteľný. Najviac citov ponúkla osudová láska, ktorá sa nakoniec javila ako hlavná Vladimirova motivácia. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Síce hviezdičkovo rovnako ako Legenda o Kolovratovi, ale objektívne ďaleko lepšie. Nehralo sa to na 300vku, malo to svoju vlastnú drsnú tvár. Škoda len toho castingu. Danila Kozlovskij je totiž asi taký istý "viking" ako Antonio Banderas, ale ten je svojim herectvom úplne inde. Pritom je Danila tiež sympatický herec, jeho filmy ako Ekipaž alebo ešte lepšie Legenda 17 mám rád. Aby som bol objektívny, samozrejme nedávam "len" tri hviezdy kvôli Danilovi. Film bol viac roztiahnutý, ako by bolo vhodné, pretože až natoľko veľkolepý príbeh, ako sa ho veľkolepo snažil podať, nemal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akční historický thriller z období vikingů. A navíc v ruské produkci. Není to zlé, ale při sledování filmu budete mít pocit, že tu je tak nějak všechno, co se dalo očekávat a není tu nic moc navíc. Násilí, které je zde zobrazováno, mi přišlo tak nějak jako násilí samo pro sebe, na efekt, než z jakéhokoli jiného důvodu, postavy mě nezaujaly. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Na docenenie potrebujete tak akurátnu mieru znalosti Nestorovej kroniky. Nie veľa aby vám nevadili snahy vybieliť zločiny fornicatora maxima tým, že to za neho urobili iní a nie málo aby ste chápali kto je kto a prečo robí čo robí a prečo je tam kde je. Vizuálno a výprava na výbornú, politično skôr súčasné ako autentické. 8/10 P.S. Na druhýkrát to dáva oveľa väčší zmysel. A aby ste pochopili historickú posadnutosť Rusov Krymom - tak Korsuň je na Kryme. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Kostýmoví dizajnéri v rámci príprav na film navštívili viacero miest a krajín ako Čínu, Indiu, Fínsko, Švédsko, lotyšskú metropolu Riga či bieloruský Minsk. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen ve dvou verzích, jedné „rodinné“ a jedné „nepřístupné“. (ČSFD)
  • V květnu 2016 byl na jedné z lokací natáčení otevřen první ruský filmový park – Kinopark „Viking“. Park se nachází na Krymu nedaleko obce Pereval'ne. (Všežrout)

Reklama

Reklama