Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Neotravně dětská, grotesková pohádka dějově neuhnula od slavné předlohy, ale 1:1 ji nekopírovala. Zatímco seznámení a zakládání rodiny mne mile bavilo, druhá polovina s únosem a záchranou se již zdlouhavě táhla i přes maniakálnost ďábelské Glenn Close a komické duo zlodějíčků jak ze Sám doma. Pejsci nemluvili a z 90 % je "hrála" živá vycvičená zvířata, přičemž animatronické loutky či digitální triky vypomohly jen v několika případech (a nedaly se přehlédnout). ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit práci se zvířaty. Naučit všechny němé tváře kouskům, které předvedly před kamerou tohoto snímku, byl doslova nadlidský výkon, proto nemohu zařadit 101 dalmatinů do průměrných filmů. Skrývá se za ním velký kus práce, navíc postava ďábelské Cruely De Vil je opravdu působivá a nadmíru originální ve srovnání s ostatními ,,záporáky" a dr. House s panem Weasleyem alias patomatovské duo zločinných týpků je i po letech vychytané, vtipné a ,,profesionální". Jednoduchý příběh zkrátka, je-li zabalen do vystailovaného pláště, se jentak neokouká:) ()

Reklama

Akira777 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsme neměl rád Skinnera, ani De Vil, měl jsem z nich strach, na druhou stranu jsem miloval štěňata. Tak jsem se rozhodl, že to znovu zkouknu po letech a..... je to pořád skvělý. Snímek navíc podtrhuje nádherné skladby, a upřímně kdybych někdy měl děti, vím že tohle bych jím určřitě pouštěl. U filmu jsem se celkem i zasmál, navíc pořád mi ty štěňata přišla roztomilá, musím však také říct, že se mi líbil herecký výkon Glenn Close, která hrála De Vil, byla tu fakt dosti démonická a taky musím říct, že tady byl i český dabing hodně povedený (pustil jak originálně, tak o pár dní později s dabingem, pro srovnání). Celkem mě však rozesmívá, že filmu z roku 1961 český dabing udělal z jednoho psa fenu, ten se jmenuje Štístko (Lucky), avšak v tomhle filmu už bylo pohlaví dáno správně v českém dabingu. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který je pro mě druhým nejoblíbenějším vánočním hned po Home Alone. Animovaná verze je samozřejmě daleko lepší, ale to nemění nic na tom, že tohle je vydařený film. Ale všem je jasný, že dalmatici jsou lepší živí než kreslený. Každopádně jde o příběh o punťíkatých pejscích, kteří uniknou nebezpečí v podobě Cruelly De Vil a dvou neschopných zlodějů. Tato komedie vás dostane především pokud jí znáte od dětství. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Film 101 dalmatinů je film o 101 dalmatinech se 101 dalmatiny. Dochází vám to? Prostě další Disneyovka, tentokrát s puntíkovanými psi, tupou dvojkou Laurie - Williams a s geniální Glenn Close (ďábelská Cruella De Vil). Pro tento nenáročný humor se psi, mi sedí jedno slovo. Průměr, 3 hvězdy. Nenadchne, ale ani neurazí. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Počítačová hra s dalmatíncami v hlavnej úlohe s Cruellou ako hlavným záporákom na základe úspechu filmu skutočne vyšla. V roku 1997 Disney vydal hru "101 Dalmatians: Escape From DeVil Manor" na počítač a finálny level má presne tú podobu, ktorá je odprezentovaná vo filme. (matthew.17)
  • Když se Glenn Close objevila na scéně jako Cruella ve své děsivé paruce, kostýmu a make-upu, jeden z psů hrající Perdyho se opakovaně pokoušel odplížit se. (HappySmile)
  • Pro scenáristu a producenta Johna Hughese jde o nejvýnosnější film v celé jeho kariéře. Smlouva mu totiž garantovala i část zisků z prodeje merche. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama