Reklama

Reklama

Volání vlků

Obsahy(1)

Mladý biolog se nechá dobrovolně vysadit kdesi v severní Kanadě, aby zde studoval a shromažďoval údaje o vlcích, kteří údajně mohou za stále se zmenšující stáda Karibu. Postupně se biolog seznamuje s okolím a dokonce s životem vlků samotných. Zjišťuje, že vlci nejsou zdaleka takovou hrozbou jako lidé, kteří vlky vybíjejí pro jejich kůži. Dokáže se mladý biolog rozhodnout na čí stranu se přiklonit? (TomikZlesa)

(více)

Recenze (77)

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Film samotný rozhodne nebol spravený zle. Príjemný a pomaly odvíjajúci, zasadený do severskej panenskej prírody. Smith sa k postave hodil, hlavne v tých vtipných častiach. Kde ale moje očarovanie skončilo?....V poslednej tretine filmu, kde sa dej začal odkláňať od knihy, ktorej sa dovtedy pomerne slušne držal. Už to nebolo a sledovaní, života vlkov a o pátraní, čo sa deje so stádami sobov. Tým, sa vlastne celý zámer príbehu nedotiahol do konca. Nedozviete sa viac o výchove mláďať a osudoch danej rodiny. Miesto toho dostanete scenáristami vymyslený príbeh o zlom mladom eskimákovi, uplne zmenený charakter pilota a náznaku tragédie na konci. Des. Miesto zmyselného príbehu dostanete blivajz. Zbytočne znehodnotená kniha a v poslednej časti pokazený film. A za to moje podhodnotené hviezdičkovanie, pretože nebyť knihy filmu by som dal určite min hviezdu, možno i dve navyše. Škoda. Odporúčam radšej predlohu, knihu Nehaňte vlka. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku trochu zaráží fakt, že se nechá nezkušený biolog vysadit kdesi uprostřed kanadské tundry a chová se jak naivní hošík na své první kempovačce. Jestli to fakt takhle bylo i ve skutečnosti, tak měl tenhle chlapík fakt cojones ze železa. Jméno Walt Disney v úvodních titulcích mě zprvu trochu vyděsilo, ale nebylo proč. Never Cry Wolf není typická disneyovka. Co do atmosféry je to dost syrový, atmosférický a myšlenkově bohatý dobrodružný film, byť dějově jednoduchý a spíše pojatý jako dokument. Drama o přežívání v nehostinné krajině, kde dominují záběry lidmi téměř ještě neposkvrněné přírody. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

I když tu většina ostatních diváků tento snímek vychvaluje, tak je to pro mně obyčejná hraná Disneyovka a primárně určená pro děti. Viděl jsem jen asi první půlku filmu a víc bych totiž asi nevydržel. Vadila mě na něm hloupost a neschopnost vědce - hlavního hrdiny a taky jeho nepřipravenost a z toho vyplívající humorné situace - pro mě dost prvoplánovité a jednoduché. Vlky mám rád, ale to si raděj o nich pustím nějaký smysluplný dokument než toto. Pro děti se to možná hodí, ale pro mě NE - něco na hranici jedné až dvou hvězdiček. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Ty k tomuto snímku ani nejsou potřeba. On sám jich má minimálně. Tak nádherně zachycená příroda, vlčí chování i samotné psychické navrácení člověka závislého na moderních technologiích zpět do lůna přírody, to se takhle geniálně nepodařilo ve filmu natočit snad nikomu. Silný, srdeční zážitek, který si kdykoli rád zopakuji. Nechybí mu napětí, akční pasáže i humor a předně úcta k přírodě. Ta na vás sálá od prvního momentu do samotného záběru. Stejně jako hlavní hrdina na konci budete civilizaci nenávidět a vnitřně toužit zažít takové dobrodružství jako on. Vždyť příroda je sice krutá, ale jen k těm, kteří jsou moc slabí, než aby v ní dokázali přežít. Doporučuji! 90% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Canis Lupus z uhla pohladu mladeho biologa Charles Martin Smitha, vysadeneho v kanadsej drsnej prirode. Ono vlky boli vzdy demonizovane hlavne krestanmi, rovnako ako hady. pritom vlk ma svoje miesto v prirode, nebyt vlka, taxa rozmnozi prilis bylinozrava cast fauny a trava sa napriklad nestihne regenerovat. Takze jo, krasny - miestami aj zasnezeny film o vlkoch, zivote vlkov. Tak ako povedzme Minnelli bol majstrom muzikalov a farieb, reziser Ballard je preslaveny proenviro filmami, kde samostatnu rolu hraje priroda /je skutocne nadherna/, jeho filmy maju vyborne tempo, su obrazovo strhujuce a detski herci prezivaju svoj zivot v prirode vedla volne zijucej fauny - tuna ide o vlky.Samotny vlk, odborne canis lupus teda nie je krvilacna selma, ale skor starostliva hlava rodiny. A ja to beriem, jednoznacne : 100 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Film je založen na skutečném příběhu biologa Farleyho Mowata. (TomikZlesa)
  • Většina rozpočtu padla na scénu kdy Farley Mowat beží za stádem karibu. Několik helikoptér před sebou hnalo stádo před vypuštěnými vlky. Natáčení zabralo i 20 hodin denně v průběhu 1 měsíce. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama