Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Animované to bolo krásne. To musím uznať. Ale to už dneska beriem ako úplnu samozrejmosť. Zvlášť, keď je pod tým podpísané štúdio Walt Disney Pictures. Avšak ten príbeh to bola bieda. Okatá vykrádačka známych kasových trhákov. Postavy ako z "Madagaskaru", príbeh o stratenom synovi ako z "Hľadá sa Nemo", do toho niečo z "Levieho kráľa", trochu z "Doby ľadovej" a tak by som mohol pokračovať ďalej. Stále som mal pocit, že som to už niekde, v podobnom filme, videl. "Divočina" je pekná, ale neoriginálna. ** ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Film má jednu velkou chybu - vykrádá snad všechny animáky, na které si teď do pěti vteřin vzpomenu (nejvíc Madagaskar a Hledá se Nemo). Na druhou stranu má zase kladné stránky - zvířata si člověk oblíbí hned, plus občas je to i dobře vtipné (obzvlášť ta koala). "Mluvíte po našem? Sprechen Sie koala?" ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Až moc se to podobá Madagaskaru. Sice animace je zde oproti Madagaskaru opravdu úžasná, ale vzápětí film ztrácí v humorné oblasti, kde se Madagaskaru dařilo. Absolutě skvělá byla veverka Benny a žirafa Bridget, tyto dva charatery jsem měl nejradši. (supr hláška: Tvoje denní dávka vitamínu Bridget, puso) Také mě pobavila minirole japonského holuba hrajícího kostky s beruškama :)) S odřenýma ušima si tento animák u mě vysloužil ***. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Divočinu bych se dobrovolně asi nedívala, ale musela jsem ji zhlédnout kvůli škole. Jelikož jsem Madagaskar viděla už dávno, tohle mi připadá jako napodobenina a vykrádačka, i když se tvůrci Divočiny bránili, že oni s takovým nápadem přišli dříve než tvůrci Madagaskaru... Grafika mě nijak neohromila, příběh taky ne. Dneska je to ohrané a film Divočina se tak stává jen dalším animákem do počtu, jakých jsou mraky. Užijí si to snad jen děti. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Průměrný, AVŠAK celkem zábavný film, který dokáže člověka odreagovat od zběsilého dne a dokáže zavést až na ostrov divokých zvířat. Nemusím ani zdůrazňovat, že mi tento film připadal podobnému Madagaskaru, ale to mě vůbec nezaráží. Užil jsem si tento film i tak. Výborný Nigel, který se stále za někoho převlékal, ať už za sochu Svobody, nebo za popcornovou ženskou. Je tu cesta plná dobrodružství, zvratů a poznání sebe sama, což platí u dvou lvů otce a syna, což se vlastně potvrdí ve filmu, že oba se naučí skvěle řvát a tím se k sobě vrátí. Velice zajímavý příběh, který mě vůbec nenudil, bohužel ani nepřekvapí. Nejvíce mě pobavil Nigel s hláškou: Sprechen Sie Koala? Nebo obrovským easter eggem, když potkáte v New Yorku, můj oblíbený Brodway The Lion King. Za mě rozhodně krásně strávený večer s tímto filmem a určitě doporučuji, pokud jste viděli už Madagascar milionkrát a chcete prakticky stejný příběh, ale s jinými zvířaty. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Eric Idle (ze skupiny Monty Python) s kolegou Johnem Du Prezem přispěli písní Really Nice Day, kterou také nazpívali. Na filmu se dále podíleli interpreti jako Lifehouse, Big Bad Voodoo Daddy, Everlife nebo Coldplay, kteří přispěli svou písní Clocks z alba A Rush of Blood to the Head. (hippyman)
  • Když jedou zvířata ve voze s odpadky, můžete si tam všimnout předměty s reklamou na Radio Disney a na Kodak. Když potom hlavní hrdiny honí zdivočelí psi, můžete vidět reklamu na Lvího krále. (HappySmile)
  • Skladatel Alan Silvestri se stal nedílnou součástí týmu a pomáhal filmařům hudebně odvyprávět příběh a zdůraznit atmosféru jednotlivých scén. Hudba byla nahrána s 94členným orchestrem. (hippyman)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama