Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Samozrejme to už bolo slabšie ako jednotka, ale stále krásny príbeh, krásna animácia zlatých kreslených deväťdesiatok a v podstate jeden z posledných "kreslených" snímkov, pretože už nastupovala doba animovaná. Všetko by bolo fajn, jediné, čo sa ťažšie prekúsava, tak samozrejme tie incestné veci, ktoré samozrejme vo svete levov majú svoje opodstatnenie a vysvetlenie, ale na poli rozprávok to predsa len mohli trochu nejako prepracovať. Inak veľmi slušná kreslená rozprávka, dcérke sa páčila, ja som túto druhú časť videl po prvý raz. Prvá legendárna časť bola vo svojej dobe povinnosť, toto už nie, zajtra dáme trojku a končíme, seriál netreba, beží aj v TV. :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že se "straight-to-DVD" animák nemůže rovnat tomu velkorozpočtovému pro kina. Je pravda, že to srovnání poněkud kulhá, je tu přece jen změna v technologii a pět let pokroku. A je neoddiskutovatelné, že po stránce bohatosti animace (přesněji bohatosti toho, co lze animovat) je první Lví Král pořád o něco výše... ale je tu to ALE - ALE co se týká hudby, Nick Glennie-Smith, chodící kopírka Hanse Zimmera (honička s krokodýly je skoro k nerozeznání od akčních pasáží Skály, a také víme, jak okatě byly naopak její pomalejší heroičtější pasáže tímtéž pánem obšlehnuty v Muži Se Železnou Maskou;)), odvádí velmi kvalitní práci, a co je vůbec nejdůležitější, scénář druhého dílu svádí dohromady postavy sice takřka archetypální, ale staví je do situací, které - právě v kombinaci s hudbou resp. písněmi - první díl dalece překonávají, pokud jde o emoční prožitek diváka. Jistě, je tu jistý závan Romea a Julie (ale ne, to vířící listí to není, to je přece Mufasa;)), ale vražedná oddanost Ziry, snaha nebohého odstrčeného Nuky ohromit svou matku, nebo zdrcující vyhnanství Kovua (ne Kovyho), to všechno je naprostá špička, jinde nejen v Disneyho filmech nevídaná. A když to ještě doplní naopak zcela tradiční "rodinkárský" duet starostlivého otce a nezdárné dcery, nemám dalších slov. 80% a přece jen ještě slova další - ano, je to stejně jako u první Lvího Krále, ale je to poskládané z jiné váhy jednotlivých dílků. Lví Král je o level výš po stránce řemeslné a vypilovanosti takových těch "sázek na jistotu" jako je třeba jejda, spoiler:) Tady je to naopak, postavy a jejich osudy jsou výrazně výš, ale je to prostě pořád jen DVD film, a je to znát. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Animovaný Lví král z roku 1994 slavil obrovský úspěch a stal se klasikou svého žánru. Počty následujících dílů, vznikajících seriálů a remake to jenom potvrzují. No a proč se na pokračování něčeho úspěšného nepodívat? Dopadlo to dle očekávání, je to slabší než jednička. Animace mi přišla o stupeň horší, příběh mě nenapnul a celková atmosféra byla vlažnější. Naštěstí to není vyloženě propadák a mrknout se na to dá. Na rozdíl od jedničky si ale opakování již nedám. ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj veľký paradox, ale toto pokračovanie ma bavilo viac ako prvý diel. Ale moje hodnotenie je skreslené vplyvom nostalgie, bohužiaľ. Pretože až dnes pri pozeraní som si spomenul na detstvo. Zistil som, že jednotku a trojku som nevidel, ale Levieho kráľa 2 poznám až príliš dobre. Na VHS som si to púšťal skoro stále dookola. Nemám k tomu čo nové povedať ako som povedal v prípade prvej časti. Jednoducho je to dokonalé, pretože síce je príbeh z väčšej časti okopírovaný z prvého dielu, len o generáciu neskôr. Ale všetko je zároveň lepšie. Viac sa mi páčia pesničky, väčšia romantika, lepší súboj medzi dobrom a zlom…. Všetko na mňa funguje lepšie. Vidím, že som veľká výnimka oproti ostatným názorom. Lenže som ovplyvnený nostalgiou a tým, že toto bola jediná časť, ktorú poznám z detstva. Aj tak si myslím, že sa to minimálne deťom bude páčiť rovnako ako jednotka. ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Viem, že dvojka na jednotku nemá, ale u mňa ju predsalen prekonala. Ja som si obľúbila viac dvojku, pretože milujem príbehy na motív Romea a Julie. Okrem toho, v dvojke sú podľa mňa chytľavejšie pesničky, hlavne We are one, He lives in you a Love will find a way -tie ma dojali viac, než ktorákoľvek z jednotky. Aj Zira mi prišla oveľa sympatickejšia než Scar, ktorého nenávidím. Takisto som si najviac obľúbila Kovuho a Kiaru. Ale inak aj ja považujem jednotku za lepší film, i keď mňa viac oslovila dvojka. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)

Reklama

Reklama