Reklama

Reklama

Šťastný a veselý Madagaskar

(TV film)
  • USA Merry Madagascar (více)

Je to už skoro rok, co se čtveřice oblíbených hrdinů z Madagaskaru ocitla na exotickém ostrově. Blíží se Vánoce a mají jedno velké společné přání – strávit svátky ve své milované newyorské zoo. Jenže jejich plán na dlouhý let balónem do zimního New Yorku zhatí zlobivý král Jelimán. Aby toho nebylo málo, ještě se jim přitom podaří nedopatřením sestřelit sobí spřežení se Santou. Ten se při pádu praští do hlavy a ztratí paměť. Vánoce jsou ve vážném ohrožení a jedinou naději představují Marty, Alex, Melman a Glorie. Společně musí zastat roli Santových pomocníků a včas doručit dětem dárky. Podaří se jim nakonec zachránit Vánoce? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastný a veselý džulianár.“ – „Čože?“ – „Pomenovali sme to po svojom vodcovi.“ Séria MADAGASCAR (dva celovečerné filmy, vianočný kraťas THE MADAGASCAR PENGUINS IN A CHRISTMAS CAPER) je zaujímavá tým, že kým štyria ústrední hrdinovia (žirafa, lev, zebra, hrošica) sú nudní, situáciu zachraňujú božské podporné figúrky. Okrem komanda špičkovo vycvičených tučniakov je to národ madagaskarských lemurov, pozostávajúceho zo samoľúbeho vodcu Džuliana, jeho suchého zástupcu alebo drobučkého, zraniteľného a ustráchaného Morta, ktorému stále niekto ubližuje. V roku 2009 priletel ďalší krátkometrážny počin z madagaskarského univerza – ŠŤASTNÝ A VESELÝ MADAGASKAR. Štyria hrdinovia sa takmer už-už dostali z ostrova, resp. nad ostrov... keď sú zostrelení naspäť. Miestni obyvatelia si ich totiž pomýlili s „Tučným červeným škriatkom“. Čoskoro zostrelia aj túto tajomnú bytosť, aby sa ukázalo, že je to samozrejme Santa Claus. Po páde však trpí amnéziou a tak sa lev, žirafa, zebra a hrošica rozhodnú rozniesť darčeky namiesto neho. Do koča namiesto sobov zapriahnu adrenalínom natrepaných tučniakov. Medzitým samoľúby Džulian na ostrove zistí, že dávať je krajšie, ako brať. Ak pominieme trápne moralizovanie a k sérii už automaticky patriacu školácku animáciu, ostane k dobru hŕstka nápadov (súdruhovia zo Severného pólu, „Ja tak rád trsam trsam“). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Madagaskarský vánoční speciál nabízí poněkud divočejší pojetí než Shrekoleda, ale ve výsledku jde o srovnatelné příběhy k původním celovečerákům. Stará známá parta se snaží společnými silami doručit všechny dárky po tom, co Santa přišel k úrazu, což se neobejde bez nějakých těch potíží ("Každé přistání, které přežiješ, je dobré."). Dokonce dojde i na podivnou milostnou linii mezi sobicí a Vojínem ("My chceme být bipolární."), ale což - mezi Glorií a Melmanem to taky fungovalo. No a samozřejmě je zde patrné pošťuchování k uvědomění si podstaty Vánoc. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celé univerzum Madagaskaru je kromě jedničky jeden velký omyl, který zachraňují leda tak tučňáci. Ani vánoční speciál není o nic lepší a svou "kvalitou" nedosahuje ani průměru, což u animáku považuji za velký průser. Jednoduše, kde není pořádný scénář a opravdový zájem o diváka, nemůže být ani relativně dobrý výsledek. 35% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Ach bóže. Po Shrekoledě další travestie, tentokrát s ruským přízvukem hovořícími soby a Santou, co ztratil paměť (sakra, vždyť zrovna včera jsem viděl pět minut čehosi hraného s tou samou zápletkou... kdyby se radši inspirovali Billy Bob Thorntonem a jeho Santou co chlastá a s oblibou provozuje anální sex...). Tenhle kraťas je jeden velký pastiš vykrádající Peter Pana a (proč mě to nepřekvapuje) nejslavnější citát z Casablanky, musím mu ale přiznat to, že to ubíhá docela svižně a jako půlhodina mi to nepřišlo. A Jelimána nedabuje Sacha Baron Cohen. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Toto krátké setkání s hrdiny animovaného Madagaskaru není nijak zlé, je určeno především malým dětem a těm se bude líbit. Dospěláka zaujme maximálně příjemné rypání sobů ze severu s tučňáky z jihu s tvrzením, že Santa pochází z jihu. V rámci madagaskarovské série zcela standartní kousek. Hudba: Heitor Pereira ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama