Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V oceánu dochází ke ztrátě spojení s ponorkou Siren I. Armáda proto ihned posílá druhou ponorku tohoto typu Siren II, aby našla ztracenou ponorku a zjistila, co se stalo. Stopy zmizelé ponorky vedou až do extrémně hluboké mořské propasti, kde však čeká smrtelné nebezpečí nejenom z mořských hlubin, ale také z vlastních řad. (Chupacabre)

(více)

Recenze (53)

majo25 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od predchádzajúceho Simónoveho snímku (Slimáci) je tento podľa mňa lepší. Akia je síce klasická, ale myslím že nesklame a takmer vždy sa niečo deje, čo u podobných filmov nie je samozrejmosť. Tajomno na dne oceánu je lákavé, čiže o atmosféru je postarané. Tak už len treba autorom trochu (alebo dosť) odpustiť lacnejšie spracovanie a C-čkových hercov. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasické sci-fi o posádke ponorky, ktorá sa musí vysporiadať s nejakou príšerou. Technicky je to podobne mizerné ako film DeepStar Six. Proste evidentne scény v štúdiu v ktorom sa posádka nakláňa do jednej strany a kamera do druhej (podobne ako v staručkých Star Trekoch), aby to pôsobilo napínavo, sa striedajú so scénami očividných modelov ponorky vo vani, teda akože v hlbokom mori. Dejová stránka nestojí za nič. Postavy aj keď obsadili pár povedomými ksichtami mi boli ukradnuté. Napätie nefungovalo. Gore scény vyzneli prehnanou krvavosťou skôr komicky. Takže jak dej, tak triková stránka sú tragédiou. Jednu hviezdičku dávam za to, že sa dej odohráva v ponorke. 2/10. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

... alebo dobrodružstvá hračkárskej ponorky. Najhoršie je, keď nemáš prachy na efekty, ale zároveň sa ti nechce pracovať na dobrom scenári. Pekná posádka tejto hračkárskej ponorky má tú jedinú výhodu, že sa nebojí ukázať monštrá... napr. veľkú igelitovú tašku (akurát tento týždeň som čítal, že jednu našli už aj na dne Mariánskej priekopy) alebo plastelínové slnko metajúce vajcia žabích mužov... Ale žeby to nejak zvlášť bavilo alebo dávalo zmysel, to sa veru nedá povedať... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Juan Piquer Simón režisér filmu Slugs, muerte viscosa se tentokrát rozhodl natočit další béčkový podmořský horor, které mám až na pár výjimek docela rád. I přes lehce vlažný začátek, který je věnován seznámení se s posádkou, začala brzy atmosféra nabírat ty správné grády a já se pohodlně usadil v křesle. Aniž bych si nějak zjišťoval dopředu informace o náplni tohoto filmu. Díky tomu jsem pln očekávání hltal každou minutu a jakmile se poprvé na obrazovce objevily ony záhadné řasy, napětí se začalo stupňovat. To nejlepší se však začalo odehrávat teprve uvnitř jeskyně. Postupné odhalování dalšího šíleného vědeckého výzkumu a jeho důsledků mi sice sem tam vykouzlilo úsměv na tváři (bylo to dost přitažené za vlasy), ale díky vhodně zvolených interiérům a především solidnímu hereckému obsazení, jsem se bavil až dokonce. K dobru navíc musím připočítat i kratší stopáž. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjmemný podmořský horor o ponorce, co se jede podívat co se stalo s jejím předchůdcem. Na palubu musí i konstruktér,aby si to taky užil. Dole v hlubinách čeká velké překvapení, a mnoho monster. Spoiler-docela mě překvapilo, že plán byl ty obludy zlikvidovat a né je dál vyvíjet. Celý film jsem čekal, jestli to bude jako všude jinde, že zlo je i mezi posádkou a nebo jen v hlubinách, překvapení se nekonalo. Krásná ponurá atmosféra, dobré herecké výkony a pěkný potvory, Docela mě překvapilo, že tak hluboko byla vzduchová kapsa. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v štúdiách Estudios Verona de Tres Cantos v Madride. Hlavná časť natáčania tohto filmu trvala osem týždňov od 3. októbra do novembra 1988. Okrem toho trvalo ďalších štrnásť týždňov, kým sa nahrali pre film špeciálne efekty. (Arsenal83)
  • Približne v 38. minúte si ponorka razí cestu cez tesný priechod a odznie replika: "Je to ako nasávanie golfovej loptičky cez záhradnú hadicu." Táto replika je známa z filmu Olovená vesta (1987), ktorú povedal R. Lee Ermey, hrajúci v oboch filmoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama