Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po skvělém druhém dílu kvalita této sci-fi série opět klesá. Režie se tentokrát ujal představitel Spocka a i když jsme se s jeho postavou v předešlém dílu rozloučili bylo jasné, že to tak nezůstane napořád. Bohužel pátrání je to docela nudné a i když se zde konečně objevují legendární Klingoni zábava se nekoná. Minimum akce a napětí není zárukou kvalitní podívané. A zase se mi do dalšího dílu moc nechce. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melancholická, trudná nálada z minulé mise, která dopadla tolik tragicky, se moc hezky přenáší do úvodu 'Pátrání po Spockovi', už názvem prozrazujícího, že si scénáristé pro oživení nejoblíbenější postavy kličku našli. Přestože akčnější 2. polovina na rozpadající se planetě Genesis papundeklovými kulisami i "choreografií" soubojů připomene původní seriál asi více, než by se jí líbilo, jako fanoušek níž než na 7/10 jít nemohu. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento snímek, v pořadí již třetí celovečerní si sám osobně natočil Spock, tedy pardon, Leonard Nimoy. Hudební doprovod mu dělal James Horner. Tento příběh začíná tam, kde předcházející snímek končí. Na lodi Interprise, kde se koná pohřeb Spocka. Pak následuje návrat na základnu, kde je zděleno, že loď Interprise půjde do šrotu. Její nástupce, loď Excelsior čeká na svou první cestu. CITÁT - Přidělej dvě další kolečka ke kočárku a máš tank.......... Mezi tím se začnou dít divné věci na planetě Genesis. Hledání Spocka může začít. Na filmu jsou vidět trikové postupy. Vše je lépe zpracováno a jsou tu i jiné a hezčí kosmické lodě. Naše stará známá loď Interprise - NCC 1701 - ještě není připravena odejít do šrotu. CITÁT - Warp jedna.......... Kapitán Klingonské lodi má nejen nádherné plavidlo zelené barvy, ale má i úžasného psa. Vše se zdramatizuje tím, že projekt Genesis ukáže svou sílu. Pak se mi zdá, že vše je moc rychlé - až moc rychlé. Od opuštění orbitu planety Genesis, přes ovládání Klingonské lodi až po převoz jedné nejmenované bytosti - vše moc rychlé. Naproti tomu je zase rituál FAL - DOR - PAN ( Návrat duše ) moc zdlouhavý. Triky jsou lepší, hudba je horší a herecké obsazení je skoro stejné. CITÁT - Potřeby jednotlivce převáží většinu.......... ..........pokračování příště. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Konečne som zistil, prečo je star trek tak strašne nevyvážený oproti star wars. Je to kvôli dych berúcim bitkám. Očakávam ich a namiesto toho sa mi dostane filozofovanie. A musím konštatovať, že je to filozofovanie na úrovni. Každý jeden film ide do hĺbky každej jednej z postáv. Sledovať starú známu partu ako sa vydáva do ďalšieho dobrodružstva je jednoducho skvelý pocit a hlavne v prvej polovici filmu nemá dej ako spomaľovať. Z nástupom zlých Klingonov sa to ale miestami už vlečie. Lloyd si tu strihol záporáka z krivým čelom a oháňajúci sa mimozemským dialektom. Síce je o trocha uveriteľnejší ako Khan ale chýba mu tam výraznejšia scéna, ktorá by ma presvedčila o tom , že predstavuje pre posádku Enterprise hrozbu. Hneď ako nastúpil na scénu som vedel, že ho dostanú a ani si nepípne a tak sa aj stalo. Chcelo by to nejakého hútnejšieho záporáka. A veľkolepejšiu bitku. Ale po príchodé Leonarda Nimoya na scénu sa musím priznať, že som viac ako spokojný. Síce nie úplne zaslúžené, ale také dobrosrdečné 4*. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Čekal jsem katastrofu, která bude jen o tom, jak co nejefektivněji vzkřísit Spocka, nicméně musím přiznat, že jsem příjemně překvapený. Scenáristé si s tím vyhráli a vymysleli něco, co dává smysl a co, přiznejme si to upřímně, mohlo dopadnout mnohem hůř. Navíc zde máme super záporáka v podobě Christophera Lloyda. Neříkám, že jsem spokojený, říkám, že jsem příjemně překvapený, jak jim tento film krásně zapadl do série. 75 %. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)

Reklama

Reklama