Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (240)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hilary Swank a AnnaSophia Robb v hororu o deseti božích ranách? No proč ne, když to bude dobrý...BYLO. Atmosféra nám v tomto snímku houstne pomalu, ale jistě, herci jsou více než slušní, kromě dvou už zmíněných dam tu máme třeba Idrise Elbu a další schopné. No jak nám bude filmek ubíhat, tak milá Hilary zjistí, že na to co se kolem ní děje bude věda krátká a v malém městečku Haven se opravdu schyluje ke kolosálnímu průse...ehm maléru, za kterým dle všech stojí 12ti letá bloncka, která ke konci filmu dokáže člověka i solidně děsit. Jestli je AnnaSophia opravdu dcerou satanovou, nebo je malér někde jinde to Vám jako vždy neřeknu a místo toho Vám doporučím následující : Pohodlně se usaďte a pusťte si tento snímek. Je dost dobře možný, že se budete bavit jako já. A když ne? Kobylky na Vás :-D ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Voda v řece se změnila v kečup, rybky plavou bříšky vzhůru, žáby mají letecký den... Co z toho plyne? Satan zavelel do útoku, konec světa se blíží a SS (Strana Světla) musí zlanařit rozervanou duši Hilary Swank, aby nám tady zůstal ten boží ráj na Zemi. Jakkoliv debilně to zní, nemuselo to dopadnout až tak špatně, KDYBY: všechno nebylo podáno mdle jak povislé zápěstí hulibrkovo. Chtěla jsem tomu dát šanci, ale mysl se prostě neměla čeho chytit - mně bylo úplně, naprosto a totálně u prdele, co se děje, co se komu stane a kam to celé povede. Prozívala jsem se úvodní půlhodinou, pak mé vědomí vyvěsilo bílou vlajku a teprve 15 minut před koncem se vzchopilo, aby pochytilo "šokující" závěrečnou pointu. Nějaká atmosféra se "The Reaping" upřít nedá, efekty ušly... i obsazení by bylo fajn, to by se ovšem herci nesměli nudit stejně jako já. 41% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobnou tématikou mám docela rád, přestože nejsem věřící. Začátek mi připomínal spíše nejakou detektivku s náboženským podtextem, ale postupem času se to docela rozjelo. Hlavně po příjezdu Hilary a jejího parťáka ke krvavé řece. Padající žáby a útočící býk jsou asi tím nejlepším co je zde možné vidět. Bohužel ke konci filmu se dobrý námět zvrhl v menší klišé. Digitální roj kobylek i komiksový ohnivý déšť z nebes mi přišli docela k smíchu. Vlastně poslední čtvrhodina znehodnotila dosavadní děj a výrazně snížila mé hodnocení. V mých očí je tak Krvavá sklizeň jen lepším průměrem, který měl pomalý rozjezd, svižný prostředek a tragický konec. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hopkins bohužel zakrněl podobně jako třeba McTiernan. Byly časy, kdy dokázal natočit odvazovou řezničinu typu Predátora 2, či ještě lepší dobrodružství v podobě Lovců lvů. Naneštěstí čas plyne rychleji než by člověk chtěl a Hopkins od té doby očividně zapomněl jak se točí kvalitní film. Atmosféricky je Reaping ještě poměrně ucházející, avšak slušně budovaná stavba příběhu se v druhé polovině mění v něco nepopsatelně hloupého a nabubřelého. Několik zajímavých sekvencí tak přijde úplně vniveč. Nechápu co tu dělá tak nadaná herečka jako Hilary Swank, naproti tomu postava Davida Morrisseye nic moc. Jeho úloha ve finále je čirá demence a i člověk po lobotomii by pochopil už půl hodiny před koncem, že tu asi něco nehraje. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dost průměrnej film, na to co Hilary Swank točí v posledních letech. Jako takovej náboženskej horor to sice nebylo zas tak špatný, ale bylo to na muj vkus až příliš přeplácaný, hlavně teda na konci a pointa trošku zastaralá a okoukaná. Taky se mi moc nelíbila ve vedlejší roli AnnaSophia Robb, sice sem si jí celkem oblíbil z Terabithie, ale na tuhle roli by se podle mě hodil někdo daleko záhadnější a mysterióznější. Nicméně některý scény jsou docela napínavý a celkově film neni špatnej. jen to neni žádná bomba ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Hudbu k filmu původně napsal legendární Philip Glass, ale producenti nebyli s výsledkem spokojeni, a tak na poslední chvíli najali Johna Frizzella. (imro)
  • Keď sa Katherine (Hilary Swank) a Ben (Idris Elba) brodia riekou krvi, Ben sa potkne, ľavý rukáv jeho košele a taška sa ponoria do rieky a zmoknú. O chvíľu neskôr, keď z neba začnú pršať žaby, jeho košeľa aj taška sú úplne suché. (Pat.Ko)
  • Až poznáte původních deset egyptských ran, které posloužily jako základ příběhu, všimnete si, že mají jiné pořadí. To, co stačilo Bibli, mělo pro potřeby filmu málo dramatický dějový oblouk. (imro)

Reklama

Reklama