Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co jejich rodiče zemřeli při autonehodě, stěhují se sourozenci Loren a Abby ke svému strýčkovi, který se na floridském maloměstě snaží zprovoznit lunapark. Abby ale padne do oka psychopatickému vůdci místního gangu Dutrovi a oba sourozenci musí čelit vystupňované šikaně, kulminující krvavou lázní v lunaparku... (choze)

Recenze (61)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Tak prvně, není to horor. Nemá to žádný aspekt hororu, je to jen thriller. Za druhé, vždy když vidím podobný film, tak lituju, že v něm nehraju, páni kluci by se asi divili až bych jim prokopnul žebra, kdybych je rozkuchal tak, že jejich těla by vypadala jako rozšlápnutý jahodový dort. Jako prasátka. Na porážku. Hezky bych si s nima pohrál... Leze mi to na nervy. A navíc to strašně nudí, konečná akce byla zbytečně dlouhá. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Většina lidí co mám v topce dává film do průměru, a tak jsem od filmu nic extra nečekal. Ale zase se mi potvrdilo že Cunningham je zručný režisér a dokáže i z obyčejného námětu vytřískat mnoho. Filmy o teroru a pomstě mám moc rád. Hlavně filmy typu Exterminátor či Class of 1984. Proto jsem byl i tady překvapen. Film jak jsem řekl má zjednodušenou příběhovou linii tak to vynahrazuje hlavně tempo filmu, a také hlavně to že nenudí. Já se královksy bavil a Spader je fakt slizou a sympaťák v jednom. Jen to zařazení do kategorie horor je pěkná kravina. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Sean S. Cunningham, člověk, který stál u zrodu rovnou dvou horrorových subžánrů: na počátku 70. let "neasijského" exploitation horroru a na počátku let 80. pak slasheru, si v polovině 80. let střihl zřejmě z nějaké nostalgie opět exploitation thriller, který sice prezentací otevřené brutality nedosahuje extrémních rovin podobných kousků z let 70., zejména pak prvotiny Last House on the Left (1972), ale přesto je to neuvěřitelně mrazivý a od začátku napínavý exploitation kousek ... Sourozenci, chlapec a dívka odjíždí po tragické smrti svých rodičů ke strýci do jiného města. Pomáhají strýci s chovem domácích zvířat a opravou lunaparku-poutě. A stanou se terčem útoků místní partičky grázlů, kteří je šikanují z počátku jen tak nenápadně, ale jejich tlak a vzájemné vyměňování účtů se stále zostřuje. Dvojice sourozenců má malou výhodu v tom, že má za sebou náročný tréning od svého zesnulého otce - vojáka vysoké šarže. Každopádně tlak ze strany grázlů se stává neúnosný a v třetí třetině vygraduje v regulérní masakr. V zrekonstruovaném lunaparku dojde k drsné konfrontaci. Musím vzdát Cunninghamovi hold za to, co dostal na plátno v polovině 80. let, kdy byla cenzura násilí ve filmech a horrorech zvlášť v naprostém extrému. Navíc napětí, pomalu ale jistě houstnousí atmosféra a vztahy, nejistota ... vše špičkově zvládnuté. Navíc mi partička připomínala až podezřele partičku grázlů z nového ultra-násilného exploitationu Eden Lake (2008), objevuje se zde i pes bojového plemena, kterého grázlové využívají k šikaně druhých ... takže mám malé podezření, že tvůrcové Eden Laku se nechali zřejmě trochu inspirovat "již vzniknutým" ... Dále musím ocenit, že si film dobře zanechává jako by atmosféru 70.kových exploitationů, i když zobrazování násilí nejde do takové intenzity. Na druhou stranu grázlové ve finále neskončí vůbec dobře a jejich úmrtí jsou opravdu drsné ... Na film jsem narazil zcela náhodou a vyloženě mne překvapil, výborná záležitost, zejména pro příznivce žánru!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se sourozenci Loren a Abby přestěhují po tragické smrti rodičů ke strýčkovi Charliemu, netuší, jaké hrůzy je čekají. Asi dvě třetiny filmu jsou klasickým teenagerovským příběhem o snaze zapadnout mezi ostatní, šikaně a samozvané partě, co si hraje na vůdce, které musí všichni poslouchat. Ano, je to vesměs přehlídka ukázkových debilů a primitivů, z nichž viditelně vyčuhuje, mám na mysli nejen herecky, James Spader. Popravdě ty první dvě třetiny filmu mě moc nebavily a notně zestárly. Vše se rozjede v momentě, kdy je Abby unesena. Kromě různých xploitation jsou zde i náznaky rape and revenge, ale jen náznaky, což nakonec úplně nevadí. Atmosféra ke konci zhoustne a pro mne nejděsivější byly momenty s pitbullem. Jako horor bych snímek neoznačoval, podobně jako na IMDb ho vidím coby kriminální drama s nepříjemným koncem pro některé postavy. Ten kukuč na úplném závěru nekomentuji.... 3,5* ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla pod názvem Nová mládež.  Chtěla jsem ho vidět kvůli Lori Loughlin. Jsem naprosto spokojená. Je to příběh z městečka, kde působí parta zfetovaných týpků v teenagerském věku, kteří si myslí, že si mohou dovolit vše, ale to se spletli.  Jednoho dne hodně překročí mez a na zbytek už se musíte podívat sami. Dominuje tu skvělá hudba 80. let. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama