Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (79)

MegaBite 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci by se na to měli asi vybodnout definitivně, jelikož jim evidentně dochází nápady. Takový scénář bych dokázal napsat za půl hodinu v hospodě u piva... Tohle vůbec není styl BM a to mi na tom vadí ze všeho nejvíce. Ve výsledku průměrná podívaná, ale jelikož to zapadá do tak kultovní značky, tak je to velké zklamání. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black mirror se nyní většinou odklání od technologií a zabrousil do mystery žánru. Supluje nám téměř Akta X. Já opravdu nevím co si o tomhle dílu myslet. Začátek vypadal velmi slibně, pokračovalo to ale zvláštně a konec je možná ještě zvláštnější. Hodnocení možná ještě upravím zítra a nechám si to ještě projít hlavou :-). Je tam spoustu dobrých nápadů, ale celkově to na mě nepůsobí nejlepším dojmem. 60% bude myslím zasloužených. V hlavní roli Anjana Vasan byla naprosto vynikající, to kloubouk dolů, tohle je její film. ()

Reklama

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase díl, který hodnotit není lehké. Jeho kvalita rozhodně není nijak oslnivá, námět se mi nepozdává, tohle je jak z brakového hororu ze sedmdesátých let. Na druhou stranu to tvůrci dokázali zpracovat slušně, k tomu hudba od Boney M, a hlavní postava, Nida Huq, zpočátku roztomilá prodavačka, na konci chladnokrevná vražedkyně odhodlaná zachárnit svět. Přemýšlím, jestli nedat tu 4. *, ale ne, byla to taková blbost, že to nejde. ()

Prck4 

všechny recenze uživatele

Prožil jsem si tento díl s šálkem horkého čaje o páte. Démon v podobě Boney M. byl i heterosexuálně vzato "no prostě rošťáček" docela v pohodě a indka prostě přirozeně šmelcovala hlavy za lidstvo. <!SPOILERR!> Ta poslední hlava prostě byla moc tuhá a Boney M. byl zrovna nasranej, moc na to aby jí poradil, že ho má ještě parkrát pořádně švihnout do hlavy, až mu vyteče mozek. Teda na to, že byl Boney M. údajně něco jako nadřirozená bytost, která je členem nějakyho pošahanyho nadřirozenyho řádu čehosikokotů a údajně tvrdil, že se nerad kouká na armagedon... Byl teda celkem urážlivá piča a jako chce strávit věčnost s tou pipkou, se kterou vyjebal a jako wtf omg ta pipka jako je s tim v pohodě a co? nebo jako celkově, wtf to má byt nějakej epickej konec nebo co, mě se o tom zdály noční můry. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Našťastie záverečná epizóda "Demon 79" je opäť to, čo by som od Black Mirror reálne viac očakával. Napriek tomu, že to má tiež trošku iné elementy, na aké som zvyknutý, vie to pracovať so svojim námetom a dáva veľmi zaujímavú otázku k tomu, čo je vlastne správne a ako by sme v tomto smere mali vlastne zareagovať. Pripomenulo mi to v mnohom príbeh, ktorý napísal Stephen King a dočkal sa aj filmovej adaptácie "The Dead Zone". Keby ste vedeli, čo ten človek urobí, ako by ste sa zachovali? Čo by ste reálne urobili? Anjana Vasan v hlavnej role je vynikajúca a rovnako aj Paapa Essiedu, ktorý stvárňuje démona. Okrem toho ma bavili aj momentky, kde sme mali možnosť vidieť predstavy Nidy, keď ju ľudia skutočne vytočili. No potom k tomu pridáme jej reálne reakcie a vidíme, aký bol vlastne aj reálny svet. A keď ešte do toho Katherine Rose Morley hrá neskutočne nesympatickú kravu, o to lepšie to vynikne. Dobré zakončenie tohtoročnej série, uvidíme s čím príde Black Mirror nabudúce. Hodnotenie: B ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama