Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (80)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečná časť opäť nezapadá do škatuľky sci-fi, ale je tu prítomné nadprirodzeno, samozrejme ak budeme brať to, čo vidíme, za realitu. A svojim spôsobom to nakoniec aj ako sci-fi brať môžeme, ak si vezmeme, čo démonovi hrozí. Rád by som si pozrel aj vizuálne stvárnenie toho, čo bude nasledovať a to ako na Zemi, tak vo vesmíre... Zápletka pôsobí predvídateľne, ale dočkáme sa aj nejakých tých zvratov, čiže príbeh sa posúva vpred a nevidíme iba tri udalosti, ktoré by sme mohli medzi sebou ľubovoľne vymeniť, ale sú chronologicky logicky zoradené. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedená retro atmosféra, bizarně charismatický démon, fajn soundtrack. Téma imigrace, rasismu a ultra-pravice je nadčasové, avšak zpracováno s citlivostí kovářského kladiva, navíc zcela absentuje technologický element. Zápletka je i přes svou tuctovost zábavná a ústřední dvojice má fajn chemii. Celkově je Demon 79 příjemná žánrovka, vůči které mám však jednu naprosto zásadní výtku - je zcela mimo koncept Black Mirror. ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Demon 79 mi velmi sedl. Originální, lehce hororový námět (v téhle řadě třetí!), kde se hlavní postava chová logicky, i když se nachází v nelehké situaci. Dobovost a povedený soundtrack jsou taky velké plus. K absolutní spokojenosti mi však chybí buď ještě silněji zatlačit na pedál a humorem a nebo naopak vyprávět velmi vážně. A i když se mi epizoda líbila, zase to není Black Mirror - žádná tech vychytávka nebo tak něco. Každopádně asi nejlepší díl série. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce nešlo o žáner scifi, ale o fantazijnú estrádu. Už vo chvíli, keď sa démon premenil na  Bobbyho Farrella z Boney M, som sa začala baviť. A ak sa počas filmu niekoľkokrát hlasno smejeme celá rodina, odpúšťam mu všetky iné nedostatky. Pre mňa toto bol najlepší diel 6-tej série. Jednoducho čierna komédia, aspoň v tom zostali tvorcovia verní titulu „BLACK“. ()

Piri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak kolko? 2* alebo 3*? Tuto cast zabija jednoznacne zakladna tema a postavy. Herci su fajn, hlavna predstavitelka je vyborna. Prostredie je tiez dobre. Ale parodovany demon a tri ulohy pre drzitela amuletu, su v tomto seriali dost mimo. Asi by mal BM skoncit. Keby neslo o serial BM, poviem fajn, zabavna epizoda so zaujimavym koncom. Uz cakam, ze pride kreslena verzia BM. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)
  • Ve vizích Nidy (Anjana Vasan), které jí ukázal démon, můžeme vidět logo stanice UKN, která v epizodě Národní hymna (2011) streamovala pohlavní styk premiéra s prasetem. Také v těchto vizích můžeme vidět psího robota z epizody Železná vůle (2017). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama