Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (80)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hororový nádech Černému zrcadlu často fakt sluší a kombinace tohoto žánru se zasazením do stylisticky vymazlené minulosti někde v Británii vzešla jako hodně dobrý nápad. I ona myšlenka a následné zpracování mi hned po Joan is Awful sedlo ze všech letošních epek nejvíc. Možná mi stačí málo. Nebo možná nejsem tak nevděčný rýpal. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad ohraný, leč docela povedený. Do série Black Mirror to znovu takřka vůbec ničím nezapadlo, přesto se na to dalo docela dívat. Díl na vás dýchne nádhernou dobovou atmosférou. Je to správně ujeté a místy vtipné. Celý zážitek mi však po celou dobu narušovala ta zbytečná černá tempera v roli démona. Nechápu důvod pro tuto volbu a mám pocit, že to dost zásadně pohřbilo potenciál tohoto dílu, když z něj udělali tímto přičiněním čistě komediální lacinou frašku. To byl opravdu nesmírně otravně napsaný opičák. Závěr epizody byl zcela kule rvoucí a za doprovodu neskutečně dobře pasující hudby.  [70 %] ()

Reklama

jjjerry odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální blbost. Nehodí se absolutně do konceptu Black mirror. Už mě ta rasová nevyváženost vytáčí. Děj nemá logiku. Zprvu je nudný, poté otravný. Žádné rozuzlení. Buď točim komedii nebo drama. Tady to je paskvil. SPOILER: indická, ublížená vražedkyně se zamiluje do trapnýho démona černocha ENDSPOILER ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black mirror se nyní většinou odklání od technologií a zabrousil do mystery žánru. Supluje nám téměř Akta X. Já opravdu nevím co si o tomhle dílu myslet. Začátek vypadal velmi slibně, pokračovalo to ale zvláštně a konec je možná ještě zvláštnější. Hodnocení možná ještě upravím zítra a nechám si to ještě projít hlavou :-). Je tam spoustu dobrých nápadů, ale celkově to na mě nepůsobí nejlepším dojmem. 60% bude myslím zasloužených. V hlavní roli Anjana Vasan byla naprosto vynikající, to kloubouk dolů, tohle je její film. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvom rade, s tou kamerou a štylizáciou sa fakt snažili a niekedy sa to dobre podarilo. Kompozícia, osvetlenie, štýl 80kových filmov a ta farebná paleta, všetko vcajku. Ale ta paleta farieb postáv XD. Ale ešte to dobré... Príbeh sa môže zdať najprv taký klasický ale ten démon s čiernym humorom to osviežil a posunuli o dosť vyššie. Avšak //SPOLERY// keď som videl záverečnú scénu kde indka, ktorá v podstate sama zabila skoro štyroch bielych mužov, kráča s démonom, ktorý má zhodou okolností tmavú pleť, do nekonečnej ničoty potom čo na zemi vypukla apokalypsa, mi prebehlo hlavou ako jebnute to znie XD. Keby, keby aspoň jedna z tých obetí nie je biely muž. Ale aj keby chcem tak právo povedať, že som offendnutý, to nikde nenájdem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)
  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno