Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (114)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejvtipnějších epizod. Ale přestože tvůrci ukazují obrovský nadhled při parodování Star Treku a sypou opravdu vtipné scény, pořád zůstává dost prostoru pro zneklidňující fakt, že zakomplexovaní géniové jsou větší svině, než sebevědomí blbci. Hrozba, kterou tady představuje technologie, není vlastně přímo ohrožující, ale v kůži posádky lodi USS Callister, bych nechtěl být ani s vědomím, že .... . I když se to nezdá, je tato epizoda velmi chytře napsaná a scéna, kdy posádka řeší genitálie a vylučování, ta je přímo luxusní. Škoda občasných škobrtánků v logice. PS: pokud máte rádi úvahy o "nesmrtelnosti digitálního brouka" a tento námět vás zaujal, doporučuji shlédnout Moon. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už není jen nápad, tohle je studnice nápadů, nápad na třetí, ale mě to nevtáhlo, stál jsem mimo to dění a jen to nezúčastněně pozoroval, snad že jsem měl pocit, že u toho nesmím přestat přemýšlet, že je pořád o čem. Zaměstnávalo mi to hlavu a smysly přišly zkrátka. Takže jo, oceňuju, jak je to myšlenkově propracovaný, jak je to ztvárněný vizuálně, jsem rád za to, jak to celý dopadlo, ale neryčel jsem u toho bohužel blahem, jako třeba kdysi u Galaxy Quest. ()

Reklama

Piri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá epizóda, pointa zachytená brilantne. Avšak scifi znalci vedia, že iba DNA na skopírovanie osobnosti nestačí. Toto je veľký zásadný BIG FAIL tejto časti. Vedeli to už v seriáli SG-1. Kto sa to tu mihol, veľký pán šéf z Westworldu.. Ale ako aj poznamenali iní, drvivá časť deja sa odohráva v hre. Čo je aj logické, keď je cieľom ich únik z nej. Len ten je úplne zdecimovaný faktom, že vedomie a charakter len tak neskopírujete slinami z lízanky ani od tégliku kávy. Potom úplne stráca zmysel zápal protagonistov o svoje vyslobodenie. Stačilo by pritom iba poukázať, že keď sa pripojili do siete, systém ich naklonoval a bolo, len potom by pán šéf hry nepotreboval ani to DNA.. Napriek tomu dávam 4*. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

USS Callister vlastně rozpracovává jeden z motivů ze speciálu White Christmas, tedy tvorba dokonalých digitálních kopií skutečných lidí a nakolik amorální je, zacházet s nimi jen jako s kusem počítačového kódu. Epizoda má výborný námět a některé hezky promyšlené detaily, vývoj hlavní zápletky ovšem stojí na chatrných základech a scénář, aby se dostal kam potřebuje, na vícero místech tvrdě láme přes koleno programování a možnosti administrátorské role tak, jak je známe a jak jsou implikovány na začátku dílu. Aby si to divák užil, bohužel nad touto povídkou nesmí moc přemýšlet, což je u Black Mirror škoda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa jedna z najhorších epizód seriálu vôbec. Asi preto, že nedáva také silné posolstvo, ako iné, a asi aj preto, že ja tie star treky fakt nemusím, ani v online či offline hrách, kde sa klonuje identita. Hoci ma oslovila myšlienka, že každý chce byť aspoň vo sne, vo virtuálnej realite, superhrdinom, hoci v bežnom živote mu čašník ani špinavý obrus nevymení. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (15)

Reklama

Reklama